پشت پرده حمله عربستان به یمن

از عوامل حمله عربستان به یمن ترس این کشور به همراه آمریکا و اسرائیل از تولد حزب الهی دیگر در خاورمیانه و جهان اسلام است.
کد خبر: ۸۵۲۰۱۴۶
|
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸
گروه سیاسی خبرگزاری بسیج ،یمن کشوری است با حدود530هزار کیلومتر مربع وسعت که از شمال به کشور عربستان سعودی، از شرق به عمان و از جنوب به دریای سرخ متنهای می گردد.
تسلط یمن بر یکی از نقاط استراتژیک عالم بر اهمیت این کشور افزوده است، باب المندب یکی از آبراههای مهم دنیا است که در اختیار و اشراف یمن قرار دارد. این آبراه اهمیت بسیار مهم و راهبردی به این کشور داده است.
یمن حدود 25 میلیون نفر جمعیت دارد که اغلب آنها از برادران اهل سنت شاخص مذهب هستند.پس از آنها شیعیان زیدی بیشترین جمعیت این کشور محروم را تشکیل می دهند که حدود40درصد از کل جمعیت را به خود اختصاص داده اند.
این کشور در سال 1750 میلادی در قلمرو امپراتور عثمانی بود. با سقوط امپراتوری عثمانی در سال 1934 میلادی یمن به استقلال رسید.در گذشته، حکومت یمن در اختیار امیری ملقب به " امام یمن" بود. از سال 1962 میلادی حکومت یمن جمهوری شد. در سال1962 میلادی عبدالقاهر با استقرار 60هزار نیروی مصری در یمن ، حکومت را از شیعیان زیدی گرفت و به لاپیک ها سپرده و بدین شکل حکومت شیعیان به پایان رسید.
یمن کنونی در 22 می 1990 میلادی با پیوستن یمن شمال و جنوبی بوجود آمد. در سال 1994 میلادی جنگ خونینی بین دو طرف رخ داد و شمالی ها بر جنوبی ها مسلط شدند ، اما اتحاد پابرجا ماند.
نظام سیاسی این کشور جمهوری است و اولین رئیس جمهور آن علی عبدا... صالح بود.او سی و سه سال بر این کشور حکومت کرد. این کشور فقیر از بیداری اسلامی در جهان اسلام بی نصیب نماند.
موقعیت راهبردی یمن در منطقه سبب شده است که این کشور همواره مورد طمع قدرت ها و همسایگان خود باشد.
عربستان با نگاه توسعه ایدئولوژی وهابیت در جهان و از جمله یمن و داشتن مرز طولانی هزارو 800 کیلومتری با این کشور از گذشته های دور تا کنون سعی در ایفای نقش دستوری در این کشور داشته است تا بتواند ضمن حفظ موقعیت و جایگاه خود در یمن نفوذ خود را بر تنگه باب المندب از یک طرف و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی این کشور فقیر مضاعف کند.


اهداف عربستان از حمله به یمن:
کشف نیت و اهداف و انگیزه های عربستان در حمله به یمن زیاد سخت نیست لذا در ادامه آنها را بازشماری می کنیم؛

1-هراس عربستان سعودی از تغییرات ژئوپلیتیکی در خاورمیانه؛
امریکا و عربستان به شدت از تغییرات ژئوپلیتکی در خاورمیانه به خاطر انقلاب اسلامی از یک طرف و بیداری اسلامی در سایر کشورهای عربی خصوصاً عربستان هراسانند.
عربستان سعودی که دارای نظام سیاسی فاسد و پوسیده پادشاهی است تقریباً دیگر امیدی به ادامه این نظام سیاسی ندارد، لذابه هر عاملی متوسل می شود تا مانع فروپاشی حکومت پادشاهی در عربستان شود. اما روند بیداری اسلامی در منطقه، عربستان را در خواهند نوردید.
امریکاه هم به عنوان متحد استراتژیک عربستان از بیداری اسلامی و حرکت به سمت دموکراسی در عربستان در عذاب است چون این اتفاق آغاز فروپاشی تسلط امریکا بر کشورهای عربی است.

2- رقابت با جمهوری اسلامی
عربستان در حال رقابت با جمهوری اسلامی در منطقه است.شاهزاده ی عیاش و جوان و خام عربستان از محبوبیت ایران در کشورهای اسلامی ناراحت و نگرانند .
آنها می خواهند از راه حمله نظامی و تهاجم نظامی در کشورهای اسلامی یمن ، سوریه و ... حضور پیدا کنند.اما باید متوجه باشند برای بزرگ و محبوب شدن باید اسباب آن آماده شود.فلذا با زور تانک و سرنیزه به این آرزو نخواهند رسید.

3- توسعه و گسترش اندیشه پلید وهابیت در جهان اسلام:
از عوامل دیگر حمله عربستان سعودی به کشور یمن توسعه تفکر داعش و وهابیت است، این کشور سالهاست که به صادرات نفت و تروریسم(وهابیت و داعش)اقدام کند.
به نظر می رسد اصلی ترین عامل پس رفت جهان اسلام نظام فاسد و وهابی عربستان باشد. بامحاصره حرمین شریفین و فروش نفت مردم فقیر عربستان عامل توسعه خشونت مذهبی در جهان اسلام شده است و در این راستا بزرگترین خدمت رابه آمریکا و اسرائیل کرده است.

4- نگرانی از قدرت شیعه
آمریکا،عربستان،اسرائیل وترکیه به شدت نگرانی قدرت یابی و اتحادمسلمانان جهان خصوصاً شیعیان هستند.لذا بی ربط نیست که سران فاسد کشورهای عربی مرتب بحث هلال شیعی را مطرح می کنند ویا آقای پرژنسکی مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا حرف از امپراتوری ایران و شیعه و یا تسخیر چهار پایتخت از کشورهای اسلامی توسط ایران سخن می راند.


5- فرسایش و نابودی ظرفیت های انسانی و مالی وتجهیزاتی جهان اسلام
عربستان ماموریت دارد تا سرمایه های انسانی و مال ونظامی جهان اسلام را به نفع اسرائیل و آمریکا در خاورمیانه و جهان اسلام مستهلک کند. بنابراین بی ربط نیست که ژول های هفتگی که از ناحیه فروش نفت و با حجاج سراسر عالم بدست می آورد خرج خرید بمب،هواپیما ،اسلحه می کند و با آنها به سوریه،بحرین،یمن حمله می کند. وبهتر ین سود را از این رهگذر اول اسرائیل و بعد آمریکا می برد.حمله به یمن در این راستا توجیه می شود.


6- عقب انداختن بیداری اسلامی در عربستان
عربستان با فرار به جلو می خواهد از جریان بیداری اسلامی در این کشور جلوگیری کند البته این رفتارها ممکن است تا مدتی دیگر این پادشاهان فاسد را بر مصدر قدرت نگه دارد.اما لاجرم سرنوشت محتوم دیکتاتورو پادشاهان سقوط است.


7- شکست محور مقاومت به رهبری ایران:
 آمریکا و کشورهای غربی با همراهی عربستان به دنبال شکست محور مقاومت به رهری ایران و بلوک قدرت جدید به رهبری ایران در جهان است. جمهوری اسلامی حتی به تنهایی قادر به تبدیل شدن به یک ابر قدرت منطقه ای می باشد،این امر یعنی پیوند محور مقاومت با ایران و ایجاد یک قدرت جدید در عرصه بین المللی باعث نگرانیاستکبار جهانی شده است،فلذا آمریکا و عربستان هر جا ظرفیتی برای تقویت قطب قدرت  به رهبر ایران باشد با آن برخورد خواهد کرد.یمن یکی از کشور های استراتژیک و مسلمان که حدو 40٪مردم این کشور شیعی می باشند باعث نگرانی آمریکا و عربستان شده است.بنابراین عربستان با این حمله می خواهد مانع پیوند یمن به ایران شود.


8- پیروزی انصار الله و تسلط مردم یمن بر تنگه استراتژیک باب المندپ
یکی از نقاط استراتژیک عالم تنگه باب المندپ است،این تنگه محل عبور و ترانزیت نفت خاورمیانه وخلیج فارس به اروپاست.لذا اروپا و آمریکا به شدت نگران تسلط انصارالله براین آبراه راهبردی هستند.بنابرای به عربستان ماموریت داده شده که این اتفاق نیفتد.


9- ممانعت از تولد حزب الهی دیگر در منطقه
از دیگر عوامل حمله عربستان به یمن ترس این کشور به همراه آمریکا و اسرائیل از تولد حزب الهی دیگر در خاورمیانه و جهان اسلام است،از جائیکه الحوثی ها شیعه زیدی هستند و علاقه زیادی به ائمه(ع) و جمهوری اسلامی دارند و این امر باعث نزدیکی جمهوری اسلامی و آنها و سایر شیعیان منطقه خواهد شد،باعث نگرانی و دلهره عربستان شده است.لذا حمله نظامی به این کشور محروم و فقیر برای جلوگیری از حادثه مبارک است.

محمد حسین گودینی کارشناس مسائل سیاسی بین الملل
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار