به گزارش خبرگزاری بسیج، مهدی رمضانزاده دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ با اشاره به روند مذاکرات هستهای گفت: این عادت همیشگی طرفهای غربی بوده که در دقایق پایانی مذاکرات با بهانهگیری و زیادهخواهی زیر تعهدهای خود بزنند و به دنبال آن با تهدید ترک میز مذاکره، سعی کنند امتیاز بیشتری را بگیرند.
وی افزود: طرف غربی امروز با سناریویی که بازی میکند میخواهد به مرگ بگیرد که ایران به تب راضی شود تا در واقع همان موارد مطروحه در بیانیه لوزان مورد قبول طرف ایرانی قرار گیرد. این در حالی است خود مسئولین سیاست خارجی اذعان داشتند که بیانیه لوزان توافق نبوده و صرفا طرح مسائلی بوده که میبایست اصلاح شود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تجربه تاریخی خود قطعا زیر فشار تهدید آمریکا و طرف غربی تن به پذیرش یک توافق بد نخواهد داد و انشاءالله تیم مذاکره کننده هستهای شجاعانه در مقابل زیاده خواهیهای طرف مقابل تا استیفای حقوق ملت ایران ایستادگی خواهد کرد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ ادامه داد: خطوط قرمز تعیین شده، حقوق ملت ایران است و هیچ کسی حق زیر پا گذاشتن و دور زدن خطوط قرمز با پسوند و پیشوند را ندارد.
وی در ادامه به قانون هستهای که اخیرا در مجلس مطرح شد، اشاره کرد و گفت: این قانون که در رابطه با حفظ دستاوردهای هستهای است یک قانون روشن و صریح بوده که تیم مذاکره کننده ملزم به رعایت دقیق آن است.
رمضانزاده یادآور شد: طرف غربی و بالاخص آمریکا بیشتر از ما به مذاکرات و توافق نیازمند است و از هر راهی برای رسیدن به آن استفاده میکند لذا ضروری است تیم مذاکره کننده بدون توجه به ژستهای قلدرمآبانه و مستکبرانه طرف غربی از حقوق حقه ایران دفاع کرده و در صورتی که طرف مقابل از تمامیت خواهی خود در موارد حساس و رعایت خطوط قرمز نظام کوتاه نمیآید هیچ ضرورتی برای امضاء توافق با هر شرط تحمیلی از سوی غربیها وجود ندارد.
وی در ادامه گفت: هرگونه توافقی که امضاء میشود نباید صنعت هستهای کشور را به صورت کاریکاتوری و ویترینی تبدیل کند و مانع تحقق اهداف مورد نظر جمهوری اسلامی ایران از جمله تحقق بیست هزار مگاواتی برق هستهای شود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ افزود: محدودیتهای بلندمدت از جمله مواردی است که با هدف توقف پیشرفتهای ایران در صنعت هستهای مطرح میشود که به هیچ وجه به نفع کشور نبوده لذا ضمن اینکه پذیرش محدودیتهای بلندمدت قابل قبول نیست، بلکه روند تحقیق و توسعه صنعت هستهای کشور نیز بایستی ادامه پیدا کرده و امکان تزریق گاز و مواد درون سانتریفیوژهای نسل جدید وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: تحریمهای اقتصادی و مالی و بانکی که توسط کنگره و یا شورای امنیت اعمال شده است به کلی بایستی در روز امضاء توافق یعنی روزی که قرار است طرفین شروع به اجرای تعهداتشان کنند، لغو شود.
رمضانزاده خاطرنشان کرد: مسئله تعلیق تحریمها به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و از سوی دیگر عدم امضاء توافق توسط طرفین که این روزها توسط طرف غربی مطرح میشود، حربهای به جهت دور زدن خط قرمز نظام است که باید مورد توجه واقع شود. علاوه بر این وابسته کردن راستی آزمایی طرفین به تایید آژانس به هیچ عنوان کار عاقلانهای نیست و آژانس در طول سالیان گذشته اثبات کرده که هیچگاه مستقل نبوده و در گزارشهای خود بازیچه سیاست ورزیهای رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده است.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: اگر قرار است آژانس اجرای تعهدات ایران را تائید کند، کدام نهاد بناست اجرای تعهدات طرف مقابل یعنی لغو تحریمها را تائید کند؟ در دوران بعد از توافق ژنو، همین ماجرا رخ داد و در حالی که آژانس ناظر بر تعهدات ایران بود و پی در پی گزارش میداد و نظارت میکرد، کسی بر اجرای تعهدات غربیها ناظر نبود و گزارشی هم در این باره منتشر نشد.
رمضانزاده تصریح کرد: مراجعه به اظهارات ضد و نقیضی که مرتب در داخل کشور از آزاد شدن یا نشدن داراییها خبر میدادند، یا تصویب تحریمهایی جدید که حتی روسیه آنها را ناقض توافق خواند، یا آزاد نشدن طلاهای ایران، یا بیخاصیت بودن تعلیق تحریمهای مرتبط به صنعت هواپیما و موارد متعدد دیگر، نشان میدهد اگر نظارت بر توافق یکجانبه باشد، اجرای آن هم یک طرفه خواهد بود.
وی افزود: هرگونه توافقی که در تضاد با حقوق ملت باشد چه با امضاء و چه بدون امضاء از اساس مردود و غیرقابل پذیرش بوده و از نگاه ملت ایران باطل است لذا تیم مذاکره کننده بایستی به دقت به خدعههای مکرر دشمن توجه داشته و آنها را خنثی کند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ گفت: بازرسیهای غیر متعارف و بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی و همچنین مصاحبه و بازجویی از دانشمندان کشور به هیچ عنوان به صلاح کشور نبوده و به هیچ وجه اطلاعات مربوط به دانشمندان هستهای و نظامی و همچنین مراکز نظامی کشور با توجه به سابقه سیاه آژانس در این زمینه نباید در اختیار آنها قرار گیرد.
رمضانزاده در ادامه تاکید کرد: در تدوین متن توافق یاد شده حتما بایستی این مسئله مورد توجه قرار گیرد که اجازه مبهمنویسی طرف غربی در خصوص تعهداتش داده نشود و امکان گنجاندن راه گریز برای اجرای تعهدات طرف غربی وجود نداشته باشد.
وی در خاتمه اظهار داشت: انشاءالله با تلاشهایی که تیم مذاکره کننده به صورت شبانه روزی انجام میدهند یک توافق خوب رقم بخورد، ملت منتظرند که مذاکرهکنندگان با یک توافق خوب به کشور باز گردند و برای آنها عدم توافق بهتر از توافق بد است.