رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری خود مطرح کرد
53 هزار خانوار در انتظار ورود به بهزیستی
رئیس سازمان بهزیستی کشور در نخستین نشست خبری خود با اشاره به موضوعات مختلف از جمله انتظار 5 هزار خانوار برای ورود به سازمان بهزیستی، حذف یارانه افراد غنی و پرداخت آن به مددجویان و همچنین ساختار سازمان بهزیستی بر اساس قانون اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیچ انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری خود که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، اظهار داشت:شعار امسال سازمان بهزیستی تحت عنوان «تنها؛ همه با هم میتوانیم»، است و برنامههای سزامان به صورت ویژه در طول هفته بهزیستی برگزار می شود.
وی با اشاره به پتانسیل و ظرفیت رسانهها در انعکاس اخبار و اطلاعرسانی به جامعه هدف و عموم مردم خاطر نشان کرد:رسانهها میتوانند با انتقال به موقع نسبت به جامعه هدف ما را در ارتقا خدمات و کیفیت آنها همراهی کنند.
محسنی بندپی اضافه کرد: یکی از محوریترین و مهمترین اهداف انقلاب برقراری عدالت بوده و حرکتهای برنامهریزی مناسبی در جهت سامانبخشی امور آسیبپذیران و قشرهای ضعیف صورت گرفته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به هدف تشکیل سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: بهزیستی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بر اساس اهداف مد نظر در جهت گسترش چتر حمایتی و برنامههای پیشگیری حمایتی و توانبخشی و ... شکل گرفته است.
محسنی بندپی ادامه داد: در حال حاضر 5 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که این سازمان از اصلیترین و تخصصیترین سازمان در ارکان دولت محسوب میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در دوره جدید از فعالیت سازمان رویکرد و برنامه مد نظر سازمان است که این برنامهها با توجه به پیچیده بودن آسیبهای اجتماعی و وابستگی هر آسیب در رشد و افزایش آسیبهای دیگر طراحی شده است.
محسنی بندپی اضافه کرد: اقدامات همه جانبه در مسائل پیشگیرانه و پیشگیری مبتنی بر برنامهریزی، فراگیر و پایدار و در سه سطح «یک، 2 و 3» از رویکردهای جدید سازمان بهزیستی هستند.
وی با اشاره به تعاریف سطوح یک، 2 و 3 در حوزه پیشگیری گفت: در سطح یک و در گام اول رصد کردن آسیبهای اجتماعی، شناسایی مناطق جغرافیایی، شناسایی گروههای آسیبپذیر، ارتقا آگاهیها و انعکاس اطلاعات از واقعیتهای موجود مد نظر است چرا که مردم باید در جریان آسیبهای جامعه قرار بگیرند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته اقدامات غربالگری جهت پیشگیری از معلولیـتها و بیماریها توسط سازمان بهزیستی به صورت مدام و مستمر اجرا شده است که از آن جمله میتوان به اجرای دو طرح غربالگری تنبلی چشم و شنواییسنجی که جز اقدامات ارزشمند و اثرگذار سازمان بوده است،اشاره کرد.
محسنی بندپی ادامه داد: در سال 93، 63 درصد از نوزادان زیر یک سال تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار گرفتند که امسال بنا داریم با توجه به شرایطی که فراهم شده است این آمار را به حدود 98 درصد برسانیم.
وی خاطر نشان کرد: در سطح دو خدمات پیشگیری، خدمات مداخله به هنگام و اثربخش ارائه میشود که در این زمینه نیز با استقرار مراکز مداخله و تقویت اورژانس اجتماعی بنا داریم گامهای موثرتری را برداریم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در حال حاضر بالغ بر 2200 مرکز توسط سازمان بهزیستی کشور جهت پایش و درمان معتادان راهاندازی شده است که بر اساس آمار 60 درصد از مراحل درمانی معتادان توسط این سازمان صورت میگیرد.
محسنی بندپی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به راهاندازی مراکز جدید در حوزه کاهش مصرف مواد مخدر در محیطهای کارگری تصریح کرد: در این طرح با مشارکت بخشهای کارگاهی اقدامات موثری صورت گرفته است و نخستین مرکز چندی پیش در عسلویه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: رویکرد دوم سازمان بهزیستی در دوره جدید در رابطه با ارتقا کمی و کیفی خدمات به بهزیستی خواهد بود که ما در این طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه را مورد توجه قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه بنا داریم با اعزام تیمهای تخصصی به روستاها خدمات موثری را به جامعه هدف ارائه کنیم به طوریکه بر اساس آمار از یک میلیون و 100 هزار معلول در کشور 400 هزار نفر در روستاها هستند.
محسنی بندپی خاطر نشان کرد: موضوع بعدی که در دوره جدید فعالیت سازمان بهزیستی در دستور کار قرار دارد افزایش حمایتهای مالی از مددجویان است که البته این موضوع در برنامه چهارم و پنجم تاکید شده بود که به دلایلی اجرا نشده است چرا که بر اساس این برنامهها بایستی جامعه هدف بهزیستی 40 درصد از حداقل حقوق را دریافت کنند.
وی در ادامه با اشاره به رایزنیهای سازمان بهزیستی با وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان هدفمندی یارانهها تصریح کرد: ما به وزارت رفاه پیشنهاد دادهایم که یارانه نقدی که هم اکنون به اکثر آحاد جامعه داده میشود طی فرآیندی به افراد نیازمند و مستحق پرداخت شود و افرادی این یارانه را دریافت کنند که مستحق آن باشند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با راهاندازی مرکز اقتصادی، اجتماعی خانوارهای تحت پوشش ما اطلاعات مددجویان و نیازمندان را در اختیار دولت قرار خواهیم داد و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد افزایش مالی مددجویان باشیم.
محسنی بندپی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به لایحه بازنگری شده قانون جامع از حمایت از حقوق معلولان تاکید کرد: این لایحه به زودی با امضا رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت تصویب به مجلس ارسال خواهد شد.
وی در خصوص جزئیات لایحه بازنگری شده قانون جامع حمایت از حقوق معلولان افزود: در یکی از بندهای این لایحه دولت مکلف میشود که به معلولان شدید و خیلی شدید که قادر به کار کردن نیستند حقوق پرداخت کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به رویکرد بعدی سازمان بهزیستی در دوره جدید خاطر نشان کرد: تشویق و ایجاد انگیزه و افزایش مشارکتهای مردمی و خیر جمعی یکی دیگر از سیاستهای دوره جدید محسوب میشود به طوری که در ایام ماه مبارک رمضان سایت مشارکتهای سازمان در ابعاد مختلف راهاندازی شده است و خیرین میتوانند در تمامی زمینهها سازمان را حمایت کنند.
محسنی بندپی تصریح کرد: در سایت اشاره شده به گونهای طراحی شده است که افراد به صورت حقیقی و حقوقی میتوانند کمکهای خود را به مددجویان ارائه کنند.
وی اظهار داشت: آخرین رویکردی که در دوره جدید مد نظر سازمان قرار دارد، نگاه همه جانبه و علمی به عوامل اجتماعی و تاثیرگذار در حوزه سلامت اجتماعی است و ما در بحث سلامت اجتماعی به رشد و تکامل کودکان نگاه تخصصی خواهیم داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به برگشت 85 درصد از معتادان بهبودیافته مجددا به سمت مواد مخدر و اعتیاد اظهار داشت: ما بنا داریم برای درمان و بهبود معتادان و تامین معیشت آنها نیز از ظرفیت خیرین و نیکوکاران استفاده کنیم.
محسنی بندپی در ادامه با اشاره به اجرای طرح آفتاب در سالهای گذشته توسط مدیران این سازمان خاطر نشان کرد: ما بنا داریم از حالت یارانهای و حمایتی صرف و نگاه صدقهای بیرون بیاییم و به سمت سیستم و برنامهریزی حرکت کنیم.
وی با انتقاد از اجرای طرح آفتاب در سالهای گذشته تصریح کرد: طرحهایی که از پشتوانه علمی برخوردار نباشند در دراز مدت موثر نخواهند بود و باید به سمت تبیین مسائل استراتژی اجتماعی حرکت کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: ما چندی پیش به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد برقراری سه لایح بیمه اجتماعی اثرگذار را دادهایم که امیدواریم هر چه زودتر این طرح مورد موافقت قرار بگیرد.
محسنی بندپی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به نگرانیهای موجود در حوزه افزایش آسیبهای اجتماعی و عمیق شدن آنها و افزایش درصد زنان به آسیبهای اجتماعی گفت: ما در سال 1377، یک میلیون و 200 هزار زن سرپرست خانوار داشتیم که این آمار در سالهای 85، به یک میلیون و 600 هزار نفر و در سال 90 به 2 میلیون و 500 هزار نفر رسیده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سال 90، 10 درصد از آمار کلی معتادان در کشور خانمها بودهاند ضمن اینکه سازمان بهزیستی بنا دارد با اجرای طرحی در 9 استان که بالاترین طلاق را داشتهاند عوالم آن را بررسی و در نهایت تصمیمگیری صحیحی را داشته باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: بر اساس آمار سالانه 10 درصد آمار زنان سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی اضافه میشوند به طوری که در سال 92 تعداد زنان سرپرست خانوار 130 هزار نفر بوده است که در سال 94 این آمار به 180 هزار نفر رسیده است.
محسنی بندپی گفت: بودجه سال 94 سازمان بهزیستی یک بودجه عملیاتی است و ما امیدواریم در سال 95، و با اجرای برنامههای مدنظر و ارائه گزارشات مطلوب به سازمان مدیریت و برنامهریزی و دولت، بودجه سال 95 سازمان بهزیستی افزایش یابد.
وی در خصوص میزان بودجه 94، سازمان بهزیستی گفت: بودجه پیشبینی شده برای این سازمان 1300 میلیارد تومان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه نشست خبری خود با اشاره به برخی دیگر از آمارهای سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه 40 هزار معلول شدید به جمعیت تحت پوشش سازمان اضافه میشوند ضمن اینکه در حال حاضر 8 درصد از جمعیت کشور سالمندان تشکیل میدهند.
محسنی بندپی در ادامه با اشاره به امضا تفاهمنامه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی با بنیاد مستضعفان در سال 93 اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه قرار است 8 هزار مسکن در شهرها و 3 هزار مسکن در روستاها برای خانوادههای دارای دو معلول به بالا احداث شود که در این زمینه بنیاد مستضعفان 15 میلیون تومان، سازمان بهزیستی 10 میلیون تومان و جامعه خیرین حامی معلولان کشور 5 میلیون تومان کمک خواهند کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 53 هزار خانوار با بعد 2.2 جهت دریافت خدمات و ورود به چرخه حمایتی سازمان پشت نوبت قرار دارند که امیدواریم با تامین اعتبارات و بر اساس عدالت با اولویتبندی این افراد را تحت پوشش قرار دهیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه نشست خبری خود با اشاره به آخرین جزئیات احداث ساختمان جدید شیرخوارگاه شبیر خاطر نشان کرد: این شیرخوارگاه دارای قدمت طولانی است و قرار است ساختمان جدید آن با حمایت خیرین و با اعتبار 10 میلیارد تومان ساخته شود که وزیر صنعت، معدن و تجارت 3 میلیارد آن را پرداخت خواهد کرد.
محسنی بندپی همچنین به بازدید اخیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از یکی از مراکز نگهداری بیماران روانی (سرای احسان) اشاره کرد و گفت: دکتر قاضیزاده هاشمی در بازدید از این مجموعه از اقدامات بهزیستی و خدمات تخصصی این سازمان تشکر داشتهاند.
وی با اشاره به اظهارنظر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه جداسازی بهزیستی از وزارت بهداشت از ابتدا اشتباه بوده است، گفت: ساختار سازمان بهزیستی کشور بر اساس ساختار نظام جامعه رفاه و تامین اجتماعی و قانون بوده است و بر اساس همین ساختار تمامی بحثهای رفاهی و بیمهای به وزارت رفاه سپرده شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی کشور به لحاظ تخصصی و کارشناسی دارای یک بدنه یکپارچه است ضمن اینکه رسیدگی و تولیت سلامت جسمی به وزارت بهداشت و در واقع سلامت اجتماعی به وزارت رفاه سپرده شده است.
محسنی بندپی بیان داشت: در مجموع سازمان بهزیستی کشور دارای یک ظرفیت و توانمندی خاصی است و ما میتوانیم بر اساس همین توانمندی خدمات تخصصی و علمی را به جامعه هدف ارائه کنیم.
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت طرح افزایش مستمری مددجویان که چندی پیش توسط تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس امضا شده است، اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح قرار است که به 6 میلیون نفر که به لحاظ شرایط مالی در وضعیت خوبی قرار ندارد حمایتهایی صورت گیرد اما این در شرایطی است که ما در وضعیت اقتصادی خوبی قرار نداریم و مجلس شورای اسلامی نیز بودجه همه دستگاهها را کاهش داده است و هم اکنون نیز بودجه پروژههای عمرانی متوقف شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور پیشنهاد داد: که به جای طرح افزایش مستمری مددجویان، برنامهریزی صورت گیرد تا بخشی از یارانه نقدی افراد به افراد نیازمند و محروم و مددجویان پرداخت شود.
محسنی بندپی در خصوص میزان مستمری پرداختی به مددجویان گفت: به افراد تکنفره 52 هزار تومان، دو نفره 60 هزار تومان ،سه نفره 70 هزار تومان و پنج نفره به بالا حدود 100 هزار تومان دریافت میکند.
به گزارش فارس در ادامه نشست خبری حجتالاسلام شهسواری معاون مشارکتهای سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه کمک خیرین به چند شکل به مددجویان ارائه میشود، گفت: این کمکها به صورت نقدی غیرنقدی، ملک و ارائه خدمات است.
وی گفت: در بخش مشارکتهای نقدی و غیرندقی در سال گذشته 450 میلیارد تومان به سازمان بهزیستی کمک شد که حمایتهای خیرین در قالب طرحهای حامی رقم قابل توجهی و حدود 3 هزار میلیارد تومان بوده است.
به گزارش فارس، حبیبتالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست با اشاره به برنامهریزی سازمان بهزیستی کشور و تدوین لایحهای برای حمایت از افراد مبتلا به اختلالات جنسی خاطر نشان کرد: این لایحه پس از اصلاحات مد نظر به زودی از طریق وزارت رفاه برای تصویب به مجلس ارائه خواهد شد.
وی گفت: در لایحه اشاره شده تسهیلات و تمهیداتی برای افراد مبتلا به اختلالات جنسی پیشبینی شده است که از آن جمله میتوان به تامین هزینه جراحی این افراد و حمایتهای اجتماعی اشاره کرد.
قریب گفت: در حال حاضر 10 هزار بچه زیر 18 سال در 600 مرکز تحت نظارت بهزیستی نگهداری میشوند که این افراد پس از 18 سالگی در خانههایی تحت عنوان خانههای مستقل که توسط مربیانی اداره میشوند حضور پیدا میکنند.
انتهای پیام/
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار