به گزارش خبرگزاری بسیج، حشمتالله فلاحتپیشه کارشناس سیاسی و نماینده سابق مجلس، در رابطه با تحریمهای تسلیحاتی ایران در سازمان ملل گفت: تحریمهای تسلیحاتی ایران با استناد به ماده 41 فصل7 منشور سازمان ملل متحد تنظیم شده است که بر اساس آن تمامی کشورها میبایست از انتقال هرگونه تانک، خودروهای زرهی، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، توپخانه کالیبر بالا، کشتیهای نظامی، موشک، سیستمها و قطعات مرتبط با آنها به ایران خودداری کنند.
وی در خصوص واکنش جمهوری اسلامی ایران در زمینه رفع این تحریمها اظهار داشت: تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات به درستی اعلام کرد که این تحریمها بعد از ارجاع پرونده ایران از سوی آژانس به شورای امنیت شکل گرفت و باید لغو شود. اما آمریکا با فشار لابیهای داخلی موضوع را به مسئله هستهای ربط داد و تحریم ها را حفظ کرد که اکنون به مانع مهمی در به نتیجه رسیدن مذاکرات تبدیل شده است.
این استاد دانشگاه همچنین به مواضع کشورهای 1+5 اشاره کرد و گفت: روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل با اتخاذ موضعی مشترک حامی برداشتهشدن تحریمهای تسلیحاتی ایران هستند، در حالی که طرفهای غربی به ویژه آمریکا مخالف لغو این تحریمها هستند و آن را عاملی برای جهش ایران در کسب فناوریهای نوین هستهای و برهم خوردن توازن قوا در منطقه میدانند.
فلاحتپیشه با اشاره به بیانیه لوزان به عنوان چارچوب توافق هستهای احتمالی افزود: باقی ماندن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران مخالف روح توافقنامه لوزان است و در صورت رسیدن به توافق هستهای باید به صورت خودکار این تحریمها نیز لغو شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص آثار لغو احتمالی تحریمهای تسلیحاتی گفت: چنانچه توافقی هم شکل بگیرد باز غربیها با دو سیاست تاخیری که همان سنگانداری و کارشکنی در رفع تحریمها است و سیاست تفسیری که ناشی از تفسیر دلخواه آمریکا در متن توافق احتمالی است، سعی میکنند مانع جهش ایران در این زمینه شوند.