کتاب "جستارهایی در اقتصاد مقاومتی" منتشر شد
بهگزارش خبرگزاری بسیج، مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع) در راستای تولید محتوای علمی در حوزه اقتصاد مقاومتی، اقدام به انجام پژوهشهای مشخص در این زمینه کرده است و با ارائه یک الگوی مفهومی از نحوه نیل به اقتصادی مقاوم و تعریف محورهای پژوهشی در این حوزه اقدام به تولید سلسله کتبی با عنوان «جستارهایی در اقتصاد مقاومتی» کرده است.
مخاطب این کتب، نخبگان علمی- اقتصادی هستند. در واقع این کتب سعی در برقراری ارتباط با قشر علمی- دانشگاهی داشته و تلاشی است در جهت تولید محتوای علمی در حوزه اقتصاد مقاومتی و لذا از این حیث از سایر کتب منتشر شده در این حوزه که عمدتاً ناظر به گسترش و گفتمان سازی عمومی است، متمایز میشود.
کتاب «مقاوم سازی اقتصادی در ادبیات متعارف؛ مبادی علمی و نظری؛ جلد اول: تاب آوری و آسیبپذیری» ناظر بر گسترش ادبیات نظری اقتصاد مقاومتی، به قلم دکتر عادل پیغامی، مصطفی سمیعی نسب و یاسر سلیمانی منتشر شد.
در این جلد، مفاهیم دارای قرابت با اقتصاد مقاومتی در ادبیات متعارف احصاء شده است که هر کدام از آنها دارای تاریخچه، تعریف و مدلهای مشخصی در ادبیات متعارف اقتصادی است. این مجلد شامل تألیف، ترجمه، تحشیه و تلخیصِ 9 گزارش، مقاله و بخشهایی منتخب از برخی کتب با موضوع تاب آوری و آسیب پذیری است.
جلد دوم این مجموعه با بررسی موضوعاتی دیگر از جمله: شکنندگی و ضدشکنندگی، پایداری و استحکام متقابل اقتصادی، در حال آمادهسازی جهت انتشار است.
همچنین به همت مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع) کتاب «تحریمهای اقتصادی ایران؛ مبانی، ابعاد و راهکارها» از همین سلسله مجلدات، به دنبال بیان و بررسی ضلع سوم و چهارم از الگوی مفهومی ارائه شده از موضوع، یعنی دانش و تجارب بشری و شرایط و اقتضاءات زمانی اقتصاد ایران در حوزه تحریم اقتصادی است.
موضوع تحریم اقتصادی یک کلان مسئله است که بررسی آن نیاز به سلسله ای از پژوهشها و طرحهای تحقیقاتی دارد که در قالب یک نقشه کلان همه ابعاد مسئله را پوشش میدهد. تحریم اقتصادی یا به عبارت بهتر راهبردهای اقتصادی در شرایط تحریم شامل ابعاد مختلفی از جمله ابعاد سیاسی، حقوقی، اقتصادی، علمی، مدیریتی و سیاستگذاری کلان، اجتماعی و.... میشود.
هر یک از ابعاد فوق از نگاهی به موضوع تحریم میپردازد و در مسئله کلان تحریم اقتصادی بخشی از موضوع را تحت پوشش قرار میدهد.
از دیگر سو هر بعد از موضوع، خود شامل گستره وسیعی از موضوعات است که به یک موضوع راهبردی و میانی میپردازد. بنابراین در این کتاب سعی شده است گستره میانرشتهای تحریم اقتصادی با لحاظ شرایط گذشته، حال و آینده جمهوری اسلامی ایران مورد توجه مؤلفان قرار گیرد.
این کتاب توسط دکتر عادل پیغامی، مصطفی سمیعی نسب، یاسر سلیمانی و سعید سید حسینزاده یزدی به رشته تحریر درآمده است.