سرمایه گذاری ۳ هزار میلیارد ریالی بنیاد برکت در شرق کشور
به گزارش خبرگزاری بسیج، روح الله امیدی در این مورد توضیح داد: این 22 طرح کارآفرینی مربوط به 12 استان منطقهی شرق کشور است که تمامی آنها در سال 93 به مرحلهی انعقاد قرارداد رسیده و هم اکنون این پروژهها در مراحل مختلف راهاندازی و تولید قرار دارند.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری بنیاد برکت در بخش دو کشور از سرمایهگذاری 3هزار و 659 میلیارد ریالی این بنیاد در شرق کشور خبر داد و گفت: با مشارکت بنیاد برکت در طرحهای کارآفرینی در این منطقه 1،645 نفر بهطور مستقیم و حدود 8،225 نفر به طور غیرمستقیم صاحب شغل میشوند.
وی اظهار داشت: بنیاد برکت در این پروژههای کارآفرینی به شکل طرحهای ایجادی، سرمایه در گردش و یا توسعهای مشارکت کرده است. بنیاد برکت برخی از این پروژهها را از مرحلهِی صفر همراهی میکند و برخی پروژهها را نیز که به دلیل نبود سرمایهِی کافی نیمهتمام مانده تحت پوشش و حمایت مالی قرار داده است.بنیاد برکت برای سرمایهگذاری کارآمدتر و نظارت دقیق بر پروژههای کارآفرینی در مناطق محروم، کشور را به دو بخش یک و دو تقسیم کرده است.بخش دو کشور شامل استانهای مازندران، گلستان، خراسان شمالی، جنوبی و رضوی، اصفهان، یزد، چهار محال و بختیاری، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری بنیاد برکت در بخش دو کشور افزود: همچنین برای سهولت بیشتر کارهای هر یک از این دو بخش هم به مناطق کوچکتری تقسیم شده و بر این اساس بخش دو کشور مناطق 5، 6 ، 7 و 8 را در بر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه منطقهِی 5 شامل استانهای مازندران و گلستان، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی است، توضیح داد: «صنایع بستهبندی پاک کاغذ سبز» در زمینهی تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی در مرزن آباد استان مازندران با سرمایهای حدود 85 میلیارد ریال امسال به مرحلهِی تولید رسید و زمینهِی اشتغال 50 نفر را بهطور مستقیم فراهم آورده است.
امیدی افزود: شرکت «پیشتازان صنعت بابل» در زمینهی تولید پیچ و مهره با سرمایهای حدود 43 میلیارد ریال به شکل سرمایهی در گردش امسال به مرحلهی تولید رسید. همچنین شرکت «هانی تجارت خزر» در زمینهی تولید پکیج تحت لیسانس یک شرکت ایتالیایی سال آینده در استان مازندران به مرحلهی تولید میرسد. به گفتهی وی، بالغ بر 103 میلیارد ریال در این پروژه سرمایهگذاری شده است که زمینهی اشتغال بیش از 60 نفر را فراهم میکند.
وی گفت: «شرکت شادشیر» هم با سرمایهای حدود 201 میلیارد ریال در زمینهِی تولید فرآوردههای لبنی در شهرستان بابل امسال به مرحله تولید رسید که با راهاندازی آن بیش از 100 نفر به بهطور مستقیم مشغول به کار شدند.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری بنیاد برکت با اشاره به پروژهی کارآفرینی بنیاد در استان خراسان رضوی، گفت: شرکت "کاشی هستی" در زمینهی تولید انواع کاشی با سرمایهای بیش از 680 میلیارد ریال در منطقهای محروم در شهرستان گناباد در حال ساخت و توسعه است. این پروژه سال آینده به مرحله تولید میرسد و زمینهی اشتغال مستقیم 270 نفر را فراهم میکند.
امیدی با اشاره به اینکه بنیاد برکت در استان خراسان شمالی در دو پروژهِی کارآفرینی مشارکت کرده، گفت: «شرکت افق صنعت بیژن یورد» در شهرستان بجنورد با سرمایهای حدود 350 میلیارد ریال در حال ساخت است که با راهاندازی آن در اواخر سال 94 زمینهی اشتغال 70 نفر فراهم میشود.
وی توضیح داد: این شرکت نوارها و لایههای ضدخوردگی برای لولههای نفت و
گاز تولید میکند که مانع از خوردگی آنها در برابر رطوبت میشود. این محصول
استراتژیک برای اولین بار در کشور تولید میشود و جنبهِی صادراتی دارد.
وی ادامه داد: «شرکت جهان فوم» خراسان شمالی هم با سرمایهای حدود 87 میلیارد ریال به شکل سرمایه در گردش سالجاری به مرحلهِی تولید رسید و در زمینهِی تولید انواع یونولیتهای سقفی 50 نفر بهطور مستقیم صاحب شغل شدند.
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری بنیاد برکت در بخش دو کشور با اشاره به طرحهای کارآفرینی منطقهِی 6 شامل استانهای اصفهان، یزد، چهار محال و بختیاری و سمنان تصریح کرد: شرکت «کسری بلور آریا» در زمینهِی تولید نمک خوراکی با سرمایهای حدود 86 میلیارد ریال در شهرستان گرمسار استان سمنان، سالجاری به مرحلهِی تولید رسید. این پروژه از نوع سرمایه در گردش است و همزمان با تولید فاز توسعهای آن هم ادامه خواهد داشت.
امیدی با اشاره به مشارکت بنیاد برکت در طرح تولید سیلیسهای ریختهگری در شهرستان دامغان ادامه داد: شرکت کانساران کویر شرق با سرمایهای حدود 165 میلیارد ریال زمینه اشتغال مستقیم 60 نفر را فراهم میکند.
وی به طرحهای کارآفرینی بنیاد برکت در استان چهار محال بختیاری اشاره کرد و گفت: شرکت «کاسپین پلیمر سپاهان» در زمینهِی تولید فومهای فشرده با سرمایهای حدود 90 میلیارد ریال، شرکت «نشاسته سپیدان» با سرمایهای حدود 73 میلیارد ریال و شرکت «شهد زاگرس جهانبین» در زمینهِی تولید مالت با سرمایهای بیش از 100 ملیارد ریال در سال آینده به مرحلهِی بهرهبرداری میرسد. این طرحها در مجموع برای بیش از 300 نفر بهطور مستقیم شغل ایجاد میکند.
وی با اشاره به پروژههای کارآفرینی منطقهِی 7 بنیاد برکت شامل استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و هرمزگان تصریح کرد: «شرکت ذوب فولاد جنوب ایزد خواست» در استان فارس در زمینهی تولید انواع میلگرد با سرمایهای بیش از 220 میلیارد ریال زمینهِی اشتغال مستقیم 140 نفر را در شهرستان آباده فراهم میکند. این پروژه امسال به مرحلهی بهرهبرداری میرسد.
امیدی گفت: شرکت «نووران نسوز آژند» در زمینهِی تولید انواع چرم و فرآوردههای نسوز با سرمایهی 76 میلیارد ریال و شرکت «زارعت و تجارت شهر راز» در زمینهی تولید آلفا سلولز با سرمایهای حدود 343 میلیارد ریال در استان فارس زمینهِی اشتغال بیش از 85 نفر را در سال 94 فراهم میکند.
وی افزود: «شرکت کشت و صنعت نوروز میناب» در استان هرمزگان در زمینهِی تولید انواع ترشیجات گرمسیری با سرمایهای بالغ بر 52 میلیارد ریال و «شرکت صحرا سبز دشتستان» در استان بوشهر در زمینهِی تولید، بستهبندی و نگهداری خرما و دیگر محصولات کشاورزی با سرمایهای بالغ بر 130 میلیارد ریال در دست ساخت است.
وی با اشاره به پروژههای کارآفرینی منطقه 8 بنیاد برکت در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، گفت: شرکت "سهند گلشن شرق" در استان خراسان جنوبی در زمینه تولید، چاپ و بسته بندی کاغذ با سرمایهای بالغ بر 52 میلیارد ریال زمینهی اشتغال مستقیم حدود 50 نفر را در شهرستان طبس در سال 94 فراهم میکند. البته این پروژه بهشکل سرمایه در گردش بوده و هم اکنون به تولید رسیده لیکن فاز توسعهای آن در سال آینده اجرا میشود.
«شرکت مروجان اعتماد ایرانیان» در زمینهی تولید آجرسفال با حجم سرمایهگذاری 32 میلیارد ریال و اشتغالزایی 250 نفر (مستقیم و غیرمستقیم) در استان سیستان و بلوچستان در حال فعالیت است.«شرکت گاوداری دره سبز قمادین» در زمینهِی پرواربندی گوساله در شهرستان جیرفت استان کرمان با حجم سرمایهگذاری 42 میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم بیش از 30 نفر در چند ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.لازم به توضیح است تاکنون بنیاد برکت در 209 طرح اقتصادی در 31 استان کشور مشارکت کرده که 131 طرح در حال اجرا است و 78 طرح پایان یافته و بنیاد برکت از آنها خروج کرده است.
حجم مشارکتهای مالی این بنیاد در طرحهای توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم کشور به 31860 میلیارد ریال رسید.راهاندازی تمامی طرحهایی که با مشارکت بنیاد برکت تأسیس میشود، منجر به کارآفرینی برای حدود 135 هزار نفر در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور خواهد شد. این طرحها 854 دهستان در 31 استان کشور را تحت پوشش خود قرار میدهد و بر وضعیت زندگی و اشتغال ساکنان این روستاها تاثیرات مثبت دارد.