به گزارش خبرگزاری بسیج، عمر نمایشهای آیینی که با استفاده از تکنیکهای میدانی و جلوههای ویژه نور و تصویر و صحنه، اجرا میشوند زیاد نیست؛ اما در همین مدت اندک هم توانسته به رشد قابل توجهی از نظر فرم و محتوا و همچنین جلب مخاطب عام دست پیدا کند. از جمله این نمایشها «فصل شیدایی» به کارگردانی سعید اسماعیلی است که مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی از سال گذشته آن را تهیه و به روی صحنه برده است و به زعم کارشناسان این حوزه کاملترین و جذابترین نمایش در این ژانر تاکنون است.
«فصل شیدایی» از سال گذشته 7 اجرا در شهرها و استانهای مختلف کشور داشته که بالغ بر 500 هزار تماشاگر آن را دیدهاند که رکوردی دستنیافتنی محسوب میشود.
اجرای این نمایش در تهران هم از یکم تیر (پنجمین روز از ماه رمضان) آغاز و از همان ابتدا با استقبال کمنظیر شهروندان تهرانی مواجه شد؛ به گونهای که برخی از اجراهای این نمایش بیش از 7 هزار بیننده «فصل شیدایی» را از نزدیک دیدند.
به این جمع باید برخی از چهرههای تأثیرگذار فرهنگی و مهندسان و تصمیمسازان فرهنگی و هنری را هم اضافه کرد که این نمایش را در کنار نظامیهای رده بالا و حتی نایبرییس مجلس شورای اسلامی به تماشا نشستند.
سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، سردار فضلی، جانشین سازمان بسیج، سرداران بهشتی، بیگدلی، عصار، سلیمانی، کاظمینی و تعدادی دیگر از سرداران و فرماندهان سپاه و ناجا، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، مهندس محمدرضا باهنر، نایبرییس مجلس، محمدحسین صفارهرندی، رییس قرارگاه فرهنگی بقیةالله الاعظم، مجتبی رحماندوست، نماینده مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، فرجالله سلحشور، کارگردان مردمی و ارزشی سینما و تلویزیون، جمعی از هنرمندان و ادیبان کشورمان همچون علیرضا قزوه، شاعر و شهرام شکیبا، طنزپرداز و ... از جمله افرادی بودند که نمایش «فصل شیدایی» در تهران را دیدند و بر اثرگذاری آن تأکید کردند و حتی باهنر و صفارهرندی بر حمایت از این نمایش و صدور آن به خارج از کشور به عنوان برندی مخصوص به ایران، اصرار ورزیدند.
حال سؤال اینجاست؛ نمایشی که در 17 اجرای خود تا شامگاه 20 تیر در حدود 100 هزار تهرانی را جلب خود کرده تا مفاهیم اساسی دینی و باورهای انقلابی ما را از هبوط آدم نبی (ع) و طوفان نوح (ع) و رسالت پیامبر (ص) و امامت علی (ع) و وقایعی که بر اهل بیت (ع) گذشته و همچنین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و فتنههای آخرالزمانی را بازگو گند، چرا بینندهای از دولت ندارد؟
در حقیقت اینکه بخواهیم شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشغلههای کاری فراوان در محل اجرای این نمایش حضور یابد، شاید انتظار نابهجایی باشد؛ ولی آیا نمیتوان از مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ این توقع را داشت که یک شب از نزدیک استقبال چندهزار نفری از اجرای نمایش «فصل شیدایی» را شاهد باشد و بتواند بر این اساس نسبت به بازبینی سیاستهای نمایشی اقدام کند؟
تنها تا آخر هفته جاری این نمایش در تهران به روی صحنه میرود و همچنان منتظر میمانیم تا نمایندهای از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی کابینه دولت از این نمایش بزرگ و چندرسانهای دیدن کنند؛ چه بسا با رخ دادن این مهم، سرنوشت سیاستگذاری هنرهای نمایشی ایران مسیری تازه به خود ببیند که در نهایت منجر به شکوفایی این هنر در ایران شود.