خبرهای داغ:
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق:

75 میلیارد دلار کالای خارجی در سال مصرف می کنیم

اگر تحریمها برداشته شود واردات هم بیشتر شود و نیز شبکه بانکی اگر بتواند راحت تر کالا جابجا کند یک وقت خطر افزایش واردات به کشور به 100 میلیارد دلار نرسد، به طوری که نتوان از شرایط بعمل آمده استفاده لازم را نبرد.
کد خبر: ۸۵۴۳۰۴۹
|
۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، "حجت الله عبدالملکی"، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق، در رابطه با شرایط اقتصادی کشور پس از توافق نهایی گفت: در ابتدا باید عرض کنم این بیانیه توافق قطعی نیست، بلکه جمع بندی است که در دست بررسی قرار دارد.

وی اظهار کرد: چند مشخصه را باید در وضعیت پس از توافق در نظر گرفت که بسیار مهم است، اول وابستگی بیشتر به نفت خام و فروش آن است که وزیر نفت در این رابطه هم صریحا اعلام کرد فروش نفت خام را به چهار تا پنج میلیون بشکه در روز وارد می کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: وزیر نفت همچنین اعلام کرده که در گام اول ظرف مدت کوتاهی و در شش ماه، تعداد 500 هزار بشکه نفت خام را افزایش خواهیم داد تا فروش نفت خام به یک میلیون بشکه افزایش یابد.

وی ادامه داد: از آنجا که دولت از فروش زیاد نفت، اقدام به فعالیت های مختلف عمرانی می کند ولی در کوتاه مدت این کار خود، مرض طولانی وابستگی به نفت را بیشتر می کند، لذا هر اقدامی که به فروش نفت خام کشور بیانجامد در بلند مدت به ضرر اقتصاد کشور تمام می شود.

عبدالملکی بیان کرد: بایستی از امریکایی ها و اروپایی ها به خاطر تحریم نفتی تشکر کرد، از این بابت که وابستگی ما به نفت خام را کم کرد؛ پس در جریان پسا تحریم باید دقت کرد که وابستگی به نقت خام بیشتر نشود که در غیر این صورت خطر بزرگی است.

وی اضافه کرد: در بحث مدیریت های اقتصادی پس از تحریم، تعداد زیادی از تولید کننده ها چند ماهی قبل از توافق نگران این موضوع بودند که شرایط بعد از این جمع بندی و احتمال توافق مسئله واردات چگونه خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: در حال حاضر ما کشوری هستیم که با وجود اینکه 70 درصد وضعیت صنعت مان خالی است و تولیدی صورت نمی گیرد، قریب به 75 میلیارد دلار در سال کالای خارجی مصرف می کنیم اعم از واردات رسمی و قاچاق که 20 میلیارد آن قاچاق و 55 میلیارد آن واردات رسمی است.

وی خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که به قول دوستان دولت در شرایط تحریم این موضوع بسیار سخت است، حال اگر تحریمها برداشته شود واردات هم بیشتر شود و نیز شبکه بانکی اگر بتواند راحت تر کالا جابجا کند یک وقت خطر افزایش واردات به کشور به 100 میلیارد دلار نرسد، به طوری که نتوان از شرایط بعمل آمده استفاده لازم را نبرد البته دور از ذهن نیست و خطر بزرگی است که بایستی در این جهت کارهای بسیاری صورت گیرد و واردات ما نباید در شرایط پس از تحریم ،حتی یک دلار افزایش پیدا کند.

عبدالملکی تأکید کرد: واردات به کشور پس از توافق باید هر روز کاهش پیدا کند به این خاطر که ما وضعیت و منابع تولید کالاهایی که وارد می کنیم را در داخل در دسترس داریم که حدود 80 درصد است.

وی با بیان اینکه واردات در دولت یازدهم افزایش پیدا کرده است، ابراز کرد: این تعداد به میزان سه تا چهار میلیارد دلار واردات رسمی به کشور انجام گرفته که با افزایش هشت درصدی واردات در دولت یازدهم مواجه بوده است برای نمونه واردات خودرهای لوکس در یک مقطعی چند ماه سه برابر شده بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) کفت: مسئله دیگر وابستگی بیشتر اقتصاد به دولت است؛ این تجربه که تکراری برای اقتصاد است به محض اینکه منابع مالی دولت مثلا در فروش نفت زیاد می شود، اندازه دولت بزرگتر می شود که خطر بزرگی محسوب می شود؛ از طرف دیگر اگر تحریم ها برداشته بشود قرارداد نفتی بیشتر می شود که در این صورت حتما باید بخش بیشتری از منابع نفتی بر صندوق توسعه واریز شود تا از این طریق دولت اندازه خود را بزرگتر نکند.

وی تصریح کرد: اگر این چند مشخصه مهم رعایت نشود دوران رفع تحریم، دوران بی اثری خواهد بود و بیماری اقتصاد را بیشتر می کند به طوری که چوب آن را خواهیم خورد.

منبع: ایلام بیدار

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار