اعزام حدود دو میلیون زائر ایرانی به عتبات عالیات
به گزارش خبرگزاری بسیج، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، میرمسعود حسینیان اظهار داشت: به جز پیادهروی اربعین، سالانه بین یک و نیم تا 2 میلیون زائر ایرانی برای زیارت مرقد شریف حضرت علی (ع) در نجف اشرف، حرمین امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) در کربلا و ائمه هدی (ع) به عراق سفر میکنند که این سفر، سرانجام یک آرزوی دستنیافتنی است.
وی ادامه داد: بسیاری از مردم، حتی گاهی فقط یک بار این توفیق را پیدا میکنند که به سفر کربلا بیایند. آنها با خود میگویند: آیا ممکن است نیمه شعبان یا شب جمعهای در کربلا باشیم یا ماه مبارک رمضان را در جوار مولایمان حسین بن علی (ع) بگذرانیم؟ بنابراین وقتی به این سرزمین میآیند، تشنگی فراوانی برای کسب معارف اهل بیت (ع) دارند و ما باید روح عطشناک زائر را سیراب کنیم.
حسینیان خاطرنشان کرد: همه ما به عنوان مسئولان ایرانی وظیفه داریم کاری انجام دهیم که زائر با دست پر اینجا را ترک کند که این کار، مسئولیت بسیار سنگینی به همراه دارد و در این میان، وظیفه بعثه مقام معظم رهبری به جهت اهمیت جایگاهش، سنگینتر از سایرین است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر مقدس کربلا با بیان این که بعثه مقام معظم رهبری، برنامههای بسیار خوبی چه صبحها در حرم امام حسین (ع) و چه عصرها در حرم حضرت عباس (ع) و خیمهگاه حسینی دارد، گفت: با این حال، انتظار میرود کارهایی انجام بگیرد تا زائر با دست پرتری از کربلا برود و مردم بدانند به کجا آمدهاند؛ بعثه باید روح تشنه افراد را از معارف ناب اهل بیت (ع) سیراب کند و زائر، قبل و بعد سفرش باهم متفاوت باشد.
معاون پیشین اداره کل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه که سابقه مسئولیت در عربستان را نیز داشته است، تصریح کرد: ما با وجود اختلافات فرهنگی و مذهبی فراوان با حاکمیت عربستان، تعاملات بسیاری با دولت این کشور داشتیم، اما وقتی با دولت عراق رابطه صمیمانهتری داریم، گسترش تعاملات و برنامههای فرهنگی ما در کربلا، نجف، کاظمین و ... بسیار ساده و در دسترس است؛ البته در عراق، محدودیتهایی از نظر اقامت و سکونت زائران وجود دارد، ولی حاکمیت برای اجرای برنامههای فرهنگی با ما بیشتر تعامل دارد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا به این تعاملات اشاره کرد و گفت: زائران ایرانی، صبحها و عصرها در حرم اباعبدالله الحسین (ع)، سرداب حرم حضرت اباالفضل (ع) و خیمهگاه حسینی از برنامههای بعثه مقام معظم رهبری استفاده میکنند و تلاش میشود کارهای مشترک بیشتری در این اعتاب مقدس صورت داد.
وی افزود: فضای همکاری و تعامل بین ایران و عراق در برگزاری برنامههای فرهنگی خیلی خوب است، در حالی که هیچ کشور دیگری اجازه ندارد این همه برنامه در حرمین داشته باشد.
این کارشناس ارشد وزارت امور خارجه در پایان سخنان خود اظهار داشت: همین که حضرت ما را پذیرفتند، نشاندهنده عنایتشان به ماست؛ من در وزارت امور خارجه و کشورهایی مانند لبنان، مصر و سوریه، حدود 25 سال خدمت کردهام و این مأموریت را از همه آنها مهمتر میدانم.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران افزود: لطفی که از حضرت به ما شد تا خدمتگزار زوار باشیم، عنایتی است که نمیشود آن را با هیچ متاع دنیوی عوض کنیم؛ ما در کنسولگری، یک معامله دو سر سود و برد ـ برد میکنیم و آن، خدمت به زائرانی است که از ایران برای زیارت امام حسین (ع) میآیند و از آن طرف، زائرانی که از اینجا برای زیارت امام رضا (ع)، آستانبوسی حضرت معصومه (س) و ... به ایران سفر میکنند. طرفین کار ما سود است و من این را لطف و عنایت خدا میدانم.
حسینیان خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات من در همین مدت کوتاهی که مسئولیت کنسولگری کشورمان در کربلا را گرفتهام، حضور در مراسم غبارروبی حرم و ضریح مقدس است؛ علاوه بر این، همین که هر روزمان را با سلام و زیارت عاشورا شروع میکنیم، ارزشی غیرقابل تصور دارد.