با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «کلاهبرداری» و به دستور شعبه اول بازپرسی دادسرای ناحیه 32 تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
مالباخته پس از حضور در پایگاه پنجم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: از طریق آگهی یکی از روزنامهها قصد خرید یک دستگاه خودرو پژو پارس به مبلغ 36 میلیون را داشتم، پس از تماس اولیه فروشنده با بنده جهت نشان دادن خودرو در منطقه خانی آبادنو قرار ملاقات گذاشت، روز بازدید خودرو چند نفر دیگر نیز در محل حضور داشتند که متقاضی خرید خودرو بودند.
وی افزود: آنها به من پیشنهاد دادند که با گرفتن مبلغی پول خودم را از معامله کنار بکشم تا آنها بتوانند خودرو را خریداری کنند اما بنده با مشاهده اصرار آنها تصمیم به خرید خودرو گرفتم و با تنظیم یک قولنامه دستی، مبلغ 18 میلیون تومان را به صورت نقد به فروشنده پرداخت کردم.
مالباخته در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: در روز تنظیم قولنامه، قرار شد تا مابقی پول خودرو در محضرخانه و پس از انتقال اسناد مالکیت و تحویل خودرو پرداخت شود و طی این مدت نیز ماشین در پارکینگ بماند.
وی ادامه داد: روزی که جهت انتقال اسناد مالکیت خودرو به همراه فروشنده به محضرخانه رفته بودیم خانمی به عنوان مالک خودرو به نام خانم شریفی در محضرخانه حاضر شد و نسبت به تنظیم اوراق اسناد مالکیت خودرو و انتقال آنها به بنده اقدام کرد، پس از پرداخت پول به شخص خریدار اصلی خودرو، این شخص به بهانه اینکه قرارداد رسمی در محضرخانه تنظیم شده اقدام به گرفتن برگه قولنامه از من کرد و پس از آن قبض پارکینگ را تحویل داد تا بتوانم تا نسبت به خارج کردن خودرو از پارکینگ اقدام کنم.
شاکی تصریح کرد: در زمان مراجعه به پارکینگ و به محض مشاهده خودرو متوجه شدم که خودروی داخل پارکینگ با خودروی اولیه که آن را روز اول بازدید کرده بودم کاملا متفاوت است، جهت اطمینان از موضوع، خودرو را نزد چند نفر کارشناس برده و تمامی آنها عنوان کردند که خودرو کاملا تصادفی و بازسازی شده است.
همزمان با آغاز رسیدگی به پرونده، تعداد دیگری از شکات و مالباختگان که دقیقاً به همین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته بودند شناسایی و جهت انجام تحقیقات به پایگاه پنچم پلیس آگاهی دعوت شدند. تمامی شکات در اظهارات مشابه عنوان کردند که در زمان انتقال اسناد مالکیت خودروهای خریداری شده خانمی به نام «دکتر شریفی» حضو داشته است.
یکی از مالباختگان با تأیید اظهارات سایر شکات پرونده به کارآگاهان گفت: از طریق آگهی روزنامه قصد خرید یک دستگاه خودرو 206 مدل SD را داشتم، طی تماس با شماره داخل آگهی فروش خودرو با فروشنده جهت بازدید خودرو قرار گذاشتم.
وی افزود: در روز بازدید یک نفر تحت عنوان صافکار و یک نفر دلال خرید خودرو نیز در محل حضور داشتند که آنها سلامت خودرو را تأیید کردند و حتی قصد خرید خودرو را داشتند اما با توجه به نقد بودن پول بنده، خریدار خودرو را با من قولنامه کرد و اظهار داشت که بعد از انجام کارهای شخصی خودرو را به پارکینگ میبرد.
وی ادامه داد: پس از گذشت دو روز که به محضر رفتیم، مابقی پول خودرو را پرداخت کرده و فروشنده قبض پارکینگ را به بنده داد و خودش دیگر به پارکینگ مراجعه نکرد، زمانی که به پارکینگ رفتم متوجه شدم که خودرو عوض شده است، بنا بر نظر کارشناس رسمی ارزش خودروی داخل پارکینگ حداکثر 14 میلیون تومان اعلام شده بود در حالیکه بنده مبلغ 24 میلیون تومان را به فروشنده پرداخت کرده بودم.
کارآگاهان پایگاه پنجم پلیس آگاهی با مراجعه به دفاتر و محضرخانههایی که مالباختگان در آنها نسبت به تنظیم قرارداد و تحویل خودرو اقدام کرده بودند، به بررسی اسناد و مدارک شناسایی ارائه شده از سوی خانم شریفی پرداخته و اطلاع پیدا کردند که هویت این خانم جعلی است.
در ادامه و با انجام اقدامات پلیسی، هویت واقعی خانم دکتر قلابی بنام مریم . ر ( 43 ساله ) شناسایی و کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که این خانم بلامکان است، نهایتاً «مریم . ر» در تاریخ 31 خردادماه 94 در منطقه پاسداران شناسایی و دستگیر و به پایگاه پنجم پلیس آگاهی منتقل شد و توسط مالباختگان مورد شناسایی قرار گرفت.
متهمه که چارهای جز اعتراف نداشت صراحتا به مشارکت در کلاهبرداری اعتراف کرد و گفت که با دو نفر به نامهای مجتبی . الف ( 27 ساله ) و کمال . پ ( 50 ساله ) اقدام به کلاهبرداری از مالباختگان و فروش خودروهای تصادفی تحت عنوان خودروهای سالم کرده است.
با شناسایی هویت دو عضو دیگر گروه کلاهبرداری، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که این دو نفر در بخش آفتاب در زمینه خرید و فروش خودرو فعالیت دارند، نهایتاً محل کار این دو نفر در پوشش یک مغازه خرید و فروش خودرو شناسایی و هر دو نفر آنها در تیرماه سال جاری دستگیر و به پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شدند.
مجتبی و کمال در اظهارات خود صراحتاً به خرید دهها دستگاه از انواع خودروهای تصادفی، بازسازی کامل آنها و فروش خودروهای تصادفی تحت عنوان خودروهای سالم و فاقد هرگونه خسارت ناشی از تصادف اعتراف کردن .
حمید . پ در اعترافاتش به کارآگاهان گفت: از طریق شماره درج شده در آگهی فروش خودرو، مالباختگان با ما تماس میگرفتند و پس از بازدید اولیه خودرو و توافق بر سر قیمت خودروها، اگر دفترخانهای باز بود، در همان روز مشتری را به دفترخانه میبردیم و اگر دفترخانهای باز نبود به صورت قولنامهای اقدام به فروش خودرو میکردیم و ماشین را نیز تا زمان انتقال اسناد مالکیت به پارکینگ منتقل میکردیم، در فاصله زمانی تحویل خودرو به خریدار، ماشین سالم را با یک خودرو تصادفی بازسازی شده که پیشتر در داخل پارکینگ گذاشته بودیم تعویض می کردیم و پس از آن مابقی پول ماشین را در داخل محضرخانه از خریدار تحویل گرفته، قبض پارکینگ را به وی تحویل میدادیم و سپس ناپدید میشدیم.
متهمین در خصوص نقش متهمه در کلاهبرداری از مالباختگان نیز عنوان کردند که در زمان بازدید خودروها میگفتیم که خودرو متعلق به یک خانم دکتر است که استفاده چندانی از ماشین خود نکرده و تنها جهت مراجعه به مطب و منزل از این خودروها استفاده میکرده تا به این شیوه خریداران اطمینان پیدا کنند که یک دستگاه خودروی سالم کار نکرده را خریدرای میکنند.
سرهنگ کارآگاه احمد نجفی، رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ اظهار داشت: با توجه به اعتراف صریح دو متهم اصلی پرونده به فروش دهها دستگاه خودرو تصادفی با خسارت بالا از انواع خودروهای پژو، زانتیا و ال 90 و شناسایی تعدادی از شکات و مالباختگان، قرار بازداشت قانونی از سوی مقام قضایی صادر و متهمین جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار پایگاه پنجم پلیس آگاهی قرار گرفتند.
وی افزود: متهمه نیز با قرار قانونی روانه زندان شده است، لذا از کلیه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند دعوت میشود تا جهت شناسایی دو متهم اصلی پرونده و پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.