حقیقتپور: پذیرفتن محدویتهای هستهای از نقاط ضعف جمعبندی مذاکرات است
به گزارش خبرگزاری بسیج، منصور حقیقتپور نایب رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقاط ضعف و قوت جمعبندی مذاکرات وین، گفت: براساس جمعبندی مذاکرات وین که از سوی وزارت امورخارجه نیز منتشر شده و برای بررسیهای بیشتر تقدیم مجلس نیز شده، ما محدویتهایی را در حوزه هستهای پذیرفتهایم.
وی با بیان اینکه پذیرفتن محدویتهای هستهای در جمعبندی مذاکرات وین جزو نقاط ضعف این مذاکرات است که باید در مجلس نیز مورد توجه نمایندگان قرار گیرد، افزود: براساس جمعبندی مذاکرات وین، جمهوری اسلامی ایران محدودیتهایی را در زمینه حجم غنیسازی، استفاده از سانتریفیوژها، تغییر در ساختار آب سنگین اراک پذیرفته که اینها نقاط ضعف این جمعبندی است.
نایب رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس به نقاط قوت جمعبندی مذاکرات وین اشاره کرد و گفت: خارج شدن پرونده هستهای از ذیل فصل هفتم قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، برداشتن تحریمهای اقتصادی، نفتی و پتروشیمی از نقاط قوت جمعبندی مذاکرات وین است.
حقیقتپور با بیان اینکه ما در مذاکرات هستهای امتیازاتی دادیم و امتیازاتی نیز گرفتیم، تأکید کرد: باید این موضوع به دقت مورد بررسی قرار گیرد که میزان دادهها و ستاندههای ما در این مذاکرات چه تناسبی با هم دارند.
وی جمعبندی مذاکرات وین را ایدهآل جمهوری اسلامی ایران ندانست و افزود: یکی دیگر از نقاط ضعف جمعبندی مذاکرات وین محدودیتهای ایجاد شده در زمینه تحقیق و توسعه است که بهتر بود تیم مذاکرهکننده به آن توجه بیشتری میکرد.
نایب رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس در پایان با اشاره به اینکه جمعبندی مذاکرات وین نیازمند بررسی دقیق و موشکافانه است، خاطرنشان کرد: جمعبندی مذاکرات وین در کمیسیون ویژه بررسی "برجام" مورد بررسی قرار خواهد گرفت که قطعا نقاط ضعف آن را به مراجع ذیربط گزارش خواهیم داد.