گابریل در سفر خود طی روزهای یکشنبه تا سه شنبه با حسن روحانی رئیس جمهور و سایر مقام های ارشد کشورمان دیدار و گفتگو کرده است.
هیاتی از نمایندگان تجاری شرکت های بزرگ آلمانی از جمله لینده و باسف نیز به تهران سفر کرده اند. سفیر رژیم صهیونیستی نیز به طور خصوصی نگرانی خود را نسبت به سفر گابریل به تهران اعلام کرده است.
رونالد لاودر رئیس کنگره جهانی یهود با انتشار بیانیه ضمن انتقاد شدید از سفر معاون صدر اعظم آلمان به تهران، تاکید کرد: این مساله آزاردهنده است که معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان و هیات تجاری همراه وی تنها 5 روز برای سفر به تهران صبر کردند.
وی در ادامه افزود: پیشنهاد گابریل برای عمل کردن به عنوان یک سازنده پل بین ایران و اسرائیل، ساده لوحانه است، با توجه به اقدامات تحریک آمیز تهران علیه آمریکا و اسرائیل.
لاودر در این بیانیه اعلام کرد: خیلی بهتر است که روابط تجاری تازه ای با
ایران متکی بر تغییر موضع این رژیم در قبال اسرائیل، پایه گذاری شود.
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان نیز تاکید کرد: گابریل از سفر خود به تهران
دفاع می کند. توافق هسته ای با ایران می تواند یک مبنای خوب برای عادی سازی
روابط باشد.
سخنگوی دولت آلمان نیز تصریح کرد: گابریل سفر خود به تهران را با آنگلا مرکل صدر اعظم هماهنگ کرده بود. گابریل که رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان است، گفته است که این مساله مهم است که ایران روابط با اسرائیل را بهبود بخشد و حق موجودیت آن را به رسمیت بشناسد.
سفر گابریل موجب حرف و حدیث هایی نیز در داخل دولت آلمان شده است. برخی از مقام های دولت آلمان بر این باورند که شاید بهتر بود پس از توافق هسته ای با ایران، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان به تهران سفر می کرد.
لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز قصد دارد هفته آینده به تهران سفر کند. برای دهه ها، آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا بوده است ولی صادرات این کشور به ایران پس از اعمال تحریم های بین المللی با کاهش زیادی روبرو شده است.
انجمن های صنعتی آلمان اعلام کرده اند که صادرات این کشور به ایران طی سال گذشته به 2.4 میلیارد یورو رسیده و این رقم طی سال های آینده قابلیت 4 برابر شدن و رسیدن به 10 میلیارد یورو را دارد.