خبرهای داغ:

شرکت های دانش بنیان حلقه اتصال نظام تولید و مصرف علم

دبیر کارگروه علمی پژوهشی و مدیر مرکز رشد بسیج شاهرود گفت: در کشور های پیشرفته برای تکمیل حلقه اتصال و پر کردن خلا بین نظام تولید علم و نظام مصرف علم مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان را ایجاد کرده اند.
کد خبر: ۸۵۴۴۷۹۰
|
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، بابک مخبریان در دومین جلسه کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه مجمع بسیج شهرستان شاهرود که با حضور اعضا در سالن جلسات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود برگزار شد در سخنانی گفت: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و تحقق الزامات آن همانند ایجاد شرکت های دانش بنیان ، تکیه بر ظرفیت داخلی برای رفع مشکلات صنعتی ، گسترش توانایی علمی و فن آوری در شهرستان کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه با هدف افزایش همگرایی بین صنابع ومراکز تحقیقاتی تشکیل گردید.

وی افزود: در جلسات اولیه آسیب شناسی کلی از مشکلات ارتباط صنایع ، معادن ، کشاورزی با مراکز علمی و تحقیقاتی صورت گرفت ، در جلسه قبل که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود برگزار گردید دانشگاه ها ظرفیت های خود برای ارتباط با صنابع را مطرح کردند و متقابلا صنایع نیز نیاز ها و مشکلات خود را بیان نمودند.

دبیر کارگروه علمی پژوهشی مجمع بسیج شهرستان با اشاره به جلسه قبل این کارگروه بیان کرد: در جلسه قبل بر روی برخی از مشکلات این حوزه بحث و تبادل نظر صورت گرفت که در این جلسه قرار شد برای این مشکلات راه کار هایی ارائه شود.

وی با اشاره به دستور جلسه عنوان کرد: ارائه راهکار برای هدفمندسازی و هدایت پروژه های تحصیلات تکمیلی به سمت پروژه های کاربردی در صنایع و معادن و کشاورزی شهرستان شاهرود،ارائه دستورالعمل مشخص از سوی واحد های ارتباط با صنعت به منظور نحوه استفاده صنایع از ظرفیت های علمی و آزمایشگاهی موجود در واحد های دانشگاهی و ارائه راهکار برای هدفمند سازی کارآموزی ها از جمله دستورکارهاست.

مخبریان تصریح کرد: ارائه راهکار برای شناسایی و معرفی ظرفیت های صنعتی شهرستان شاهرود،ارائه راهکار برای هدفمند سازی پروژه های ایده محور با اولویت کاربرد در صنایع شهرستان به منظور تشکیل شرکت های دانش بنیان،برنامه ریزی برای برگزاری همایش به منظور معرفی ظرفیت علمی و آزمایشگاهی دانشگاه ها و پتانسیل صنعتی شاهرود،ارائه پیشنهاد برای فعال سازی واحد های تحقیق و توسعه صنایع با همکاری دانشگاه ها و ارائه پیشنهاد برای هدفمند سازی بازدید های علمی از دیگر برنامه های پیش روی کارگروه است.

رئیس مرکز رشد شهید طهرانی مقدم سپاه شاهرود عنوان کرد: در کشور های پیشرفته برای تکمیل حلقه اتصال و پر کردن خلا بین نظام تولید علم و نظام مصرف علم مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان را ایجاد کرده اند.

وی با اشاره به ظرفیت های شهرستان شاهرود عنوان کرد: ما در شهرستان شاهرود با توجه به وجود پارک علم و فن آوری استان که از ظرفیت های بسیار بالایی هم برخوردار است می توانیم از این تجربه استفاده کنیم ، متاسفانه هم در صنایع هم در دانشگاه ها از ظرفیت این سازمان به طور کامل و مناسب استفاده نشده است.

وی افزود: فعال کردن شرکت های فنی مهندسی با پایه علمی و شرکت های دانش بنیان با هدف حل مشکلات بومی می تواند نقش به سزایی در ایجاد ارتباط بین صنایع و دانشگاه ها و همچنین بر طرف کردن مشکلات بومی شهرستان شاهرود داشته باشد.

مخبریان خاطرشان کرد: یکی از راهکار هایی که در کارگروه علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت تشکیل یک تیم تخصصی از اساتید و دانشجویان فعال برای برگزاری جلسات تخصصی با صنایع به منظور بررسی مشکلات صنایع و انتقال آن به شرکت های فنی ویا دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی می باشد.

وی با اشاره به مطرح کردن مسئولین دانشگاه ها در خصوص ظرفیت ها و توانایی های علمی و آزمایشگاهی آنها بیان کردند: دانشگاه ها در جلسه قبل ظرفیت و توانمندی خود را اعلام کردند که می تواند در اختیار صنعت قرار بگیرد اما از سوی صنعت مورد استقبال قرار نگرفته است که از دلالیل آن می توان به عدم معرفی و اطلاع رسانی مناسب و همچنین عدم وجود سازوکار مشخص برای استفاده از این ظرفیت ها اشاره کرد.

مخبریان افزود: استفاده از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای یکی دیگر از مواردی است باید به آن توجه کرد زیرا این سازمان با ارائه آموزش های عملی نقش بسیار مهمی را برای آماده سازی فارق التحصیلان جهت ورود به صنعت دارد.

در این جلسه مهندس توحید نیا مسئول شرکت شهرک های صنعتی شهرستان نیز در سخنانی گفت: تشکیل کمیته ای برای نیاز سنجی از صنایع و معادن به منظور اینکه صنایع بتوانند با مراجعه به این کمیته نیاز ها و مشکلات خود را بیان کنند. این کمیته با جمع بندی مشکلات آنها را در اختیار واحد های دانشگاهی قرار دهد.

همچنین نوروزی مسئول ارتباط با صنعت دانشگاه شاهرود اظهار کرد: انجام طرح کلینیک صنعت در شرکت شهرک های صنعتی به منظور افزایش سطح ارتباط صنایع با دانشگاه ها. ایجاد دفتری در واحد های صنعتی برای این منظور که به محضی که مشکلی در صنایع ایجاد می شود صاحبان صنایع با مراجعه به این میز مشکل خود را مطرح کنند و این میز با ارتباطی که با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دارد این مشکل را منتقل کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار