همکاری قوه قضاییه، دولت و رسانه ملی در عرصه افزایش ازدواج و کاهش طلاق ضروری است
به گزارش خبرگزاری بسیج، معاون فرهنگی قوه قضاییه در دومین جلسه کارگروه ازدواج و طلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی به تشریح برنامهها و بستههای پیشنهادی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در عرصه ازدواج و کاهش طلاق پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر "هادی صادقی" در این جلسه اظهار کرد: طراحی بستههای فرهنگی تحت نظارت صاحب نظران حوزه و دانشگاه در حال تدوین محتوایی است که این بستهها شامل چند جلد کتاب، لوحهای فشرده تصویری و بروشورهای کوتاه و جذاب است و بهمنظور استفاده در محضرهای ثبت ازدواج ارائه خواهد شد که انشاءالله بهتدریج در سراسر کشور توزیع و بهشکل عملی در خواهد آمد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه به آموزش مشاوران با رویکرد اسلامی و مبتنی بر آموزههای کاربردی اشاره کرد و افزود: قوه قضاییه در حال تهیه و تدوین دستور العمل با همکاری دستگاههای مرتبط است، که سبب استقرار مشاوران مجرب و متعهد به ارزشهای اسلامی در مراکز مشاوره خواهد شد و امیدواریم این امر بتواند در عرصه کاهش طلاق، بهویژه طلاق توافقی نقش مؤثری ایفا نمایند.
صادقی در ادامه سخنانش به توضیح مراحل تهیه طرحی در ارتباط با مزدوجین جوان پرداخت و اظهار داشت: این طرح برخاسته از نکات ارزشمند و سازنده طرح جامع خانواده پایدار است و طی نشستی که اخیراً در مشهد برگزار شد مطالب و نقطه نظرات عزیزان به تهیه کنندگان طرح منتقل شد.
وی گفت: همانگونه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد، بایستی این طرح مجدداً در 5 استان کشور بهشکل آزمایشی مورد ارزیابی و اجرا قرار گیرد که امیدواریم هرچه زودتر این استانها تعیین شده تا طرح مذکور تحقق یابد و معاونت فرهنگی آماده هرگونه همکاری با دستگاههای برگزار کننده است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به بار سنگینی که اینگونه طرحها روی دوش دولت میگذارد، تأکید کرد: باید از ظرفیت بنیادهای ازدواج، تشکلها، مجمع خیّرین ازدواج، بهویژه نیروهای توانمند و متعهد که آموزشهای لازم را دیدهاند در عرصه آموزشهای قبل از ازدواج و حین ازدواج بهره جست و صرفاً نباید این بار سنگین بر دوش دولت قرار گیرد بلکه استفاده از این ظرفیت مردمی ضروری است.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: قبلاً بههمت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در برخی استانهای کشور بنیادهای مردمی ازدواج تحت عنوان "بنیاد صیانت از خانواده" شکل گرفته بود که مدتی دچار افول گردید؛ اما دوباره فعال شده و ما هم کمک میکنیم تا اینگونه بنیادها تشکیل، تقویت و فعال شوند و نقش بازوی کمکی را برای دولت داشته باشند.
صادقی ضمن تأکید بر بهرهجویی از همه مطالعاتی که تاکنون در حوزه تشکیل و تحکیم بنیان خانواده انجام شده است، گفت: معتقدیم که همه نهادها، دستگاهها و ... باید تفاهم کرده و در کارهای مشترک همکاری کنند و هر دستگاهی میبایست درون سازمان خود تحت ضوابط مشخص به این امر بپردازد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در قسمت پایانی سخنانش تشریک مساعی و همکاری قوه قضاییه، دولت و رسانه ملی در عرصه افزایش ازدواج و کاهش طلاق را بسیار ضروری دانست و خاطرنشان کرد: قوه قضاییه بر اساس وظیفهای که بر دوش دارد و به آن متعهد گردیده است، امر ازدواج و پایداری نهاد خانواده را بهطور جدی دنبال مینماید، اما از آن سو دولت مسئولیت سیاست گذاری و پیشبینی همهجانبه این امر بهویژه موضوع مالی را بهعهده دارد و از همه مهمتر باید برای راهاندازی تشکلهای غیردولتی و نهادهای ازدواج در سطح ملی مساعدتهای لازم را داشته باشد.
صادقی با تأکید بر نقش ویژه رسانه ملی در پیشگیری از طلاق گفت: رسانه ملی نیز با توجه به نقشی که در عرصه الگوسازی دارد، میبایست همچنان که در عرصههایی نظیر فرهنگ سازی اعتکاف و سایر فعالیتهای مذهبی در راستای احیا، تعمیق و گسترش آن بسیار مؤثر واقع شده است، در مقولاتی هم که بهلحاظ مختلف به تحکیم خانواده مربوط میگردد قویتر و پررنگتر حضور پیدا کند و رسالت بزرگی را که در راستای ترغیب به تشکیل و تحکیم ارکان خانواده و جلوگیری از فروپاشی آن با استفاده از ابزارهای هنری بر دوش دارد بهخوبی ایفا نموده و تلاش گستردهتری را انجام دهد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد با همدلی، همزبانی و همکاری اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصه افزایش ازدواج و کاهش طلاق گامهای بلندی برداشته و این دسیسه دشمنان اسلام و انقلاب را که یکی از لبههای برّان آن فروپاشی نظام خانواده است، نقش بر آب نموده تا در برابر خداوند سرافراز و موفق باشیم.
پس از سخنان معاون فرهنگی قوه قضاییه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از برنامهها و فعالیتهای مجدّانه معاونت فرهنگی قوه قضاییه در عرصه خانواده تقدیر و تشکر کرد.