۲۰درصد ایمپلنتهای موجود استاندارد نیستند
رئیس دانشکده دندانپزشکی شاهد تصریح کرد: برخی افراد به عنوان اشخاصی حقیقی و حقوقی اقدام به واردات ایمپلنت به کشور میکنند افرادی که از مبادی درست اقدام میکنند بدون مشکل هستند بنابراین قیمت تمام شده ایمپلنتهایی که وارد میکنند با توجه به پرداخت هزینههای گمرکی و غیره بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه تنها 3 یا 4 کشور صاحب فناوری در زمینه ایمپلنت هستند اظهار داشت: بسیاری از شرکتهایی که ادعای تولید ایمپلنت دارند این وسیله را در کشور صاحب این فناوری میسازند و ایمپلنت ساخته شده را با بسته بندی خود وارد بازار میکنند.
رئیس سمپوزیوم ایمپلنتهای دندانی گفت: به طور تقریبی ماهانه 100 هزار ایمپلنت در کشور کاشته میشود. این حجم تقاضا موجب شده است که برخی افراد مبادرت به واردات غیر قانونی ایمپلنت کنند.
علیهمتی ادامه داد: ایمپلنت ابزاری است که داخل استخوان و لثه قرار میگیرد در نتیجه باید دارای بالاترین درجه استاندارد باشد زیرا در غیر این صورت موجب عفونت و صدمه به بافت میشود
وی افزود: اکنون آمریکا،کانادا، آلمان،سوئیس و فرانسه صاحب تکنولوژی ایمپلنت هستند و در آسیا نیز ژاپن و کره جنوبی بخشی از تکنولوژی ایمپلنت را دارا هستند و بخشی را نیز با همکاری آمریکا و کشورهای اروپایی به کار گرفتهاند.
رئیس سمپوزیوم ایمپلنتهای دندانی تصریح کرد: مواردی وجود داشته اند که بر اثر قرار گرفتن ایمپلنت نامرغوب دچار عفونت عمده به اعصاب حسی و حرکتی شدهاند در مواردی عفونت فک بالا منجر به انتقال عفونت به گوش، چشم و حتی کف جمجمه شده است.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد اظهار داشت: عمر مفید ایمپلنت بین 30 تا 50 سال است بنابراین حداقل باید 20 سال خدمات پس از فروش برای ایمپلنت وجود داشته باشد. زیرا در مواردی بعد از 15 سال باید قطعهای که روی ایمپلنت گذاشته شده است تعویض شود.
وی افزود: بین 15 تا 20 درصد ایمپلنتهایی که اکنون استفاده میشوند استاندارد لازم را ندارند.
رئیس سمپوزیوم ایمپلنتهای دندانی خاطرنشان کرد: در صورتی که به هر دلیلی افراد به دندانپزشک خود دسترسی نداشته باشند میتوانند از شرکت سازنده ایمپلنتی که مورد استفاده قرار گرفته است برای معرفی دندانپزشکانی که با این شرکت همکاری میکنند استفاده کنند. از طرفی تمام قطعاتی که استفاده میشود دارای برچسب هستند که یکی از این برچسبها در پرونده و دیگری در سرنسخه قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه برخی شرکتها به معرفی دورههایی میپردازند که دندانپزشکان بهرهمندی علمی لازم از آنها را نمیبرند اظهار داشت: ممکن است برخی از این شرکتها سوء استفادههایی از افراد کنند و با معرفی دورههایی که کارایی علمی لازم را ندارند موجب تلف شدن هزینه و وقت آنها شوند اما در این رابطه شرکتهایی نیز وجود دارند که شناخته شده اند.