انتقاد بسیج به مدیران بحران که اهل علم و اجرا نیستند
به گزارش خبرگزاری بسیج، عیسی مالمیر درباره ورود بسیج به موضوع پدافند غیرعامل از گذشته تا به امروز در کشور عنوان کرد: سبقه بسیج جامعه پزشکی به حضور پزشکان و پیراپزشکان در دوران دفاع مقدس باز میگردد؛ بدنه جنگ را غیر از ساختارهای رسمی بدنه داوطلبانه تشکیل میدادند افراد حاضر در دوران جنگ تحمیلی بعد از صلح به این نتیجه رسیدند تشکیلاتی داشته باشند که همچنان موضوع امداد و درمان زمان جنگ را ادامه دهند.
وی در ادامه افزود: در سال 79 یک تشکیلات رسمی با نام بسیج جامعه پزشکی با گردش کار خدمت مقام معظم رهبری تشکیل شد که این تشکیلات در سال 81 به شکل ساختار سازمانی رسمیت بیشتری پیدا کرد و پس از آن شورای مرکزی آن تشکیل شد.
مالمیر با اشاره به ماهیت مطالبهگری بسیج و انتظار از ورود آن به کارهای بر زمین مانده ابراز کرد: در شورای رصد فرمایشات مقام معظم رهبری سخنان ایشان مورد بازخوانی قرار گرفت و قرار شد که این موضوع در قالب یک کنگره سراسری در فضای عمومی کشور تحت عنوان مدیریت درمان و بهداشت در حوادث غیر مترقبه مطرح شود.
معاون علمی بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: اولین کنگره در این باره در خرداد ماه 82 با حضور اعضای هیئت علمی پزشکان و پیراپزشکان در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد و هدف این کنگره فرهنگ سازی و مدیریت بحران به عنوان معظلی که مغفول مانده، به منظور توجه سیاستگذاران در حوزه سلامت و در نهایت انتقال تجربیات ارزشمند زمان جنگ به جامعه پزشکی کشور بود.
وی تاکید کرد: این کنگره مورد استقبال خیلی خوبی قرار گرفت که پس از برپایی موفق این کنگره متاسفانه شاهد زلزله بم در همان سال بودیم، دومین کنگره با شعار "یادواره جانباختگان و آسیب دیدگان زلزله بم در هفته بسیج در سال 83 برگزار شد.
مالمیر با اشاره به اینکه دستیابی به یک الگوی مناسب در حوادث غیر مترقبه از اهداف اصلی کنگره بود، تصریح کرد: در پایان کنگره دوم قطعنامه 10 بندی قرائت شد که یکی از بندهای آن پیشنهاد تشکیل سازمان مدیریت بحران به دلیل مشخص نبودن یک مدیریت واحد در بحث بحران بود که این پیشنهاد خوشبختانه به شکل یک لایحه در سال 85 به مجلس شورای اسلامی ارائه و این پیشنهاد پس از دو سال در سال 87 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
وی در ادامه افزود: پس از آن سازمان مدیریت بحران تشکیل شد پس باید گفت که تاسیس سازمان مدیریت بحران پیشنهاد سازمان بسیج جامعه پزشکی بوده است البته اگرچه بودن این قانون از نبود آن بهتر است اما این قانون کار کارشناسی نشده است.
معاون علمی بسیج جامعه پزشکی کشور تصریح کرد: در قانون مدیریت بحران دو اشکال وجود دارد یکی جایگاه سازمان مدیریت بحران که باید کجا باشد و دیگری مدیریت این سازمان است.
رئیس سازمان مدیریت بحران باید توسط جایگاه بالاتری انتخاب شود
وی ادامه داد: رئیس سازمان مدیریت بحران معاون وزیر کشور است و وزیر وی را انتخاب میکند در صورتی انتخاب رئیس سازمانی که قرار است ریاست بحران در کشور را بر عهده داشته باشد باید توسط جایگاه بالاتری باشد پیشنهاد بسیج جامعه پزشکی این است که سازمان مدیریت بحران باید در حد یک سازمان مانند سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور باشد.
مالمیر با بیان اینکه وزارت کشور یک سازمان سیاسی است و رویکرد سیاست زدگی در این سازمان مشهود است، عنوان کرد: افراد در سازمان مدیریت بحران نه علمی و نه اجرایی بودند و این دلایل ناکامی سازمان مدیریت بحران است.
ضرورت تصویب قانون مدیریت بحران در مجلس
وی درباره راهکارهای بسیج جامعه پزشکی برای بهبود عملکرد سازمان مدیریت بحران گفت: قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران یک قانون 5 ساله آزمایشی از 87 تا 92 بوده است که خرداد ماه 92 به اتمام رسیده و دولت در سال 92 یک سال آن را تمدید کرده است، هم اکنون در سال هفتم هستیم پس باید این قانون به مجلس رفته و تصویب شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: یک اصلاحیه برای این قانون وارد کردیم و به مراکز ذیصلاح ارائه دادیم؛ همچنین انجمن علمی مدیریت بحران پیشنهاداتی را نیز به مرکز پژوهشها ارائه دادند؛ پیشنهاد شاخص و تقریباً مشترک همه ما این است که این سازمان معاونت رئیس جمهوری شود.
نبود منابع مالی مستقیم در اختیار سازمان مدیریت بحران
معاون علمی بسیج جامعه پزشکی کشور خاطرنشان کرد: هماکنون یک لایحه از طرف دولت به مجلس ارائه شده که این لایحه نه تنها مشکلات قبل را برطرف نکرده بلکه یک گام به عقب برداشته است و در سطح وزارت کشور دیده شده است یکی از اشکالات دیگر نبود منابع و اختیارات است به شکلی که منابع مستقیم در اختیار این سازمان نیست.