خبرهای داغ:
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

مناطق جنگلی برخی استان‌ها حتی یک بالگرد برای مهار آتش ندارند

معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها در سال جاری ۲۳ درصد افزایش یافته است، گفت: در برخی از استان‌ها حتی یک بالگرد برای مهار آتش‌ وجود ندارد و این امر زمان حیاتی مهار آتش را از بین می‌برد و آن را تا ۲ ساعت افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۸۵۵۲۵۵۰
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، خداکرم جلالی در نشستی که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شده بود، با اعلام این خبر گفت: کارگروهی تشکیل شده که وظیفه دارد بیانات مقام معظم رهبری را درباره لزوم حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها اجرایی کند که امیدواریم مثمرثمر واقع شود.

وی با بیان اینکه ملاقاتی با رئیس قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده‌های مربوطه داشته‌ایم، اظهار داشت: ستاد مبارزه با زمین‌خواری در یک سال گذشته فعال‌تر شده است، همچنین تفاهمنامه‌ای با آموزش و پرورش برای فرهنگسازی و حفظ منابع طبیعی و جنگل‌ها منعقد شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: لایحه‌ای برای حفاظت از جنگل‌ها در حال تدوین و ارسال به مجلس است تا نواقص قانونی که پیش روی ما وجود دارد، برداشته شود. 

جلالی در خصوص وضعیت آبخیز و آبخوان‌داری در کشور گفت: اقداماتی در حوزه آبخیز و آبخوان‌داری برای جلوگیری از سیل و فرسایش خاک در یک برنامه 14 میلیون هکتاری داریم که با انجام مطالعات مورد نظر که با تصویب آمادگی گنجانده شدن در برنامه ششم دارد. 

وی تصریح کرد: این طرح برای جلوگیری از سیل و فرسایش خاک اقدامات موثری دارد که امیدواریم با تصویب آن بخشی از چالش‌های موجود در حوزه خاک و آب برطرف شود. 

معاون وزیر کشاورزی اظهار داشت: بحران در سفره‌های زیرزمینی از جمله مشکلات اصلی ما در حوزه آب بوده که عملیات یادشده می‌تواند در میزان ذخیره آب این سفره‌ها مثمرثمر واقع شود. 

جلالی در خصوص اقدامات این سازمان در خصوص بیابان‌زدایی و مبارزه با گرد و غبار اظهار داشت: طرحی برای جلوگیری از بیابان‌زدایی و مبارزه با گردوغبار تهیه شده است و 7.7 میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی برای انجام اقدامات بیابان‌زدایی در نظر گرفته شده که 3 میلیون هکتار در اولویت قرار دارد. 

وی گفت: با بیابان‌زدایی این 3 میلیون هکتار امیدواریم تا بخش عمده‌ای از مشکلات ریزگردها و توفان‌های شن در کشور کنترل شود. 

معاون وزیر کشاورزی در خصوص نحوه اطفای حریق جنگل‌های کشور اظهار داشت: اصحاب  رسانه می‌توانند نقش موثری در فرهنگ‌سازی مردم برای حفاظت و پاسداشت از جنگل‌ها داشته باشند به طوری که 95 درصد آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها مربوط به عامل انسانی و بی‌احتیاطی افراد بوده است و 5 درصد مابقی آن عوامل طبیعی و جنبی باعث آتش‌سوزی‌ها می‌شود. 

جلالی خاطرنشان کرد: در زمینه اطفای حریق زمینی این سازمان مشکل عمده‌ای برای مهار آتش ندارد اما در ارتفاعات، مناطق صعب‌العبور و کوهستانی به دلیل نداشتن ابزارهای لازم در برخی از موارد به صورت دستی اقدام به مهار آتش می‌شود که اخیرا فلش‌تانک‌هایی نیز برای کمک به اطفای حریق به سازمان اضافه می‌شود.

وی اضافه کرد: امیدواریم براساس قراردادی که با نیروهای مسلح و سازمان هلال احمر بسته شده است در سال جاری از تعداد بیشتری بالگرد برای اطفای حریق استفاده کنیم که در این زمینه 8 میلیارد تومان در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور قرار گرفته است تا در مواقع لزوم برای پرداخت هزینه‌های مذکور به سازمان جنگل‌ها و همچنین سازمان محیط زیست در مواقع ضروری پرداخت کند.

جلالی با بیان اینکه در سال جاری  تعداد آتش‌سوزی‌ها 23 درصد افزایش یافته است، گفت: در سال جاری با وجود اینکه تعداد آتش‌سوزی‌ها 23 درصد افزایش یافته است اما سطح آتش‌سوزی‌ها کاهش داشته که این امر نشان دهنده عملکرد بهتر در مهار آتش در مقایسه با سال گذشته است.

وی تصریح کرد: هر آتش‌سوزی در سال گذشته به طور متوسط 11 هکتار را دچار حریق می‌کرد که این رقم در سال جاری به 8 هکتار کاهش یافته است.

معاون وزیر کشاورزی درباره عمده مناطقی که دچار آتش‌سوزی شده‌اند، اظهار داشت: بیشترین موارد آتش‌سوزی مربوط به جنگل‌های زاگرس است به طوری که 70 درصد آتش‌سوزی‌ها در این مناطق 3 درصد در جنگل‌های هیرکانی و 27 درصد مابقی در سایر جنگل‌ها صورت می‌گیرد.

جلالی درباره لزوم توجه مردم به کاهش میزان آتش روشن کردن در جنگل‌ها توسط مردم گفت: با توجه به اینکه 95 درصد آتش‌سوزی‌ها انسانی هستند و از این رقم 90 درصد آن به صورت غیرعمد صورت می‌گیرد، لازم است که مردم توجه بیشتری به روشن کردن آتش در جنگل‌ها داشته باشند و از رها کردن ته سیگار در این مناطق خودداری کنند.

وی اضافه کرد: 5 درصد مابقی عامل انسانی آتش‌سوزی‌ها مربوط به اختلافات یبن افراد یا در مواقعی که متخلفان مجبور به پرداخت جریمه می‌شوند، صورت می‌گیرند که این آتش‌سوزی‌ها خسارت سنگینی به انفال وارد می‌کند.

معاون وزیر کشاورزی در خصوص حادثه سیل اخیر رودخانه کن و تخریب ساختمان‌های اطراف آن گفت: برخی از افراد با استفاده از اقداماتی غیرمجاز در حاشیه رودخانه کن اقدام به ساخت غیرمجاز کرده‌اند که تخلف آنها در سازمان و مراجع قضایی در حال بررسی است.

جلالی با بیان یکی از حساسیت‌های زیادی که سازمان جنگل‌ها در ارتباط با به کارگیری نیروها و ماموران مناسب اظهار داشت: در هر حال در هر جمعیتی ممکن است تخلفاتی ایجاد و مشاهده شود که سازمان جنگل‌ها نیز از این امر مستثنی نیست اما ما تلاش زیادی برای به کارگیری ماموران درست‌کار می‌کنیم.

وی گفت: براساسا بازرسی‌هایی که اخیرا و قبل از وقوع سیل و منطقه کن و سلوقان انجام شده است بسیاری از ساخت و سازهای غیرمجاز تخریب و جمع‌آوری شد، اما مواردی نیز باقی مانده‌ و از چشم ماموران ما دور مانده‌اند.

معاون وزیر کشاورزی تصریح کرد: در حوزه منابع ملی همواره با شکایت نمایندگان مجلس روبه‌رو هستیم که چرا درباره ساخت و سازها سخت‌گیری می‌کنیم و فقر و بیکاری در این زمینه بهانه می‌شود اما جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در منابع طبیعی برای ما حائز اهمیت است.

جلالی با بیان اینکه سالانه 30 هزار هکتار از منابع طبیعی کشور از تصاحب غیرمجاز جلوگیری می‌شود، گفت: این امر نشان‌دهنده این است که یگان حفاظت منابع طبیعی کشور و سازمان جنگل‌ها با وجود محدودیت‌هایی که دارند، مناطق حساس را رصد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در 4 ماه ابتدایی سال جاری 5 هزار فقره به مساحت 11 هزار و 243 هکتار رفع تصرف شده و از تخریب عرصه‌ها جلوگیری شده است.

معاون وزیر کشاورزی گفت: این رقم در مقایسه با سال قبل 39 درصد کاهش داشته که این امر نشان دهنده توجه مردم به حفظ منابع طبیعی کشور است.

جلالی در خصوص زمان حضور ماموران سازمان جنگل‌ها برای مهار آتش‌سوزی در مراتع بالادستی و مرتفع گفت: حضور 2 ساعته ما برای مهار آتش‌سوزی‌ها در مناطق مرتفع و صعب‌العبور زمان زیادی است که در صورت همراه شدن با وزش باد منطقه وسیعی را دچار حریق می‌کند.

وی تصریح کرد: برای تسریع این عملیات با همکاری دیده‌بانان محلی این عملیات سرعت گرفته است.

معاون وزیر کشاورزی گفت: به طور متوسط زمان حضور ما برای مهار آتش یک ساعت است اما به طور کلی این زمان بین 5 تا 2 ساعت متغیر است و در موارد استثنایی نیز به دلیل صعب‌العبور بودن مناطق این زمان تا 2 ساعت و نیم طول می‌کشد.

جلالی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه چرا در برخی از استان‌های کشور بالگردی برای مهار آتش وجود ندارد و برای دریافت کمک باید از تهران به این مناطق اعزام وجود داشته باشد، گفت: ما هم از وضعیت موجود رضایت نداریم و در استان‌های مختلف کشور شاهد این هستیم که حتی یک بالگرد برای مهار آتش وجود ندارد و زمان ارزشمندی که برای مهار آتش لازم است از بین می‌رود.

وی افزود: وجود حداقل یک بالگرد در استان‌ها و ایجاد پایگاه‌های موردنیاز از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود. در جلسه اخیر مدیریت بحران در وزارت کشور به موضوع یادشده اشاره شد و این برنامه‌ریزی انجام شده که تعداد پایگاه‌های موجود را از 2 به 6 مورد افزایش دهیم.

معاون وزیر کشاورزی با ذکر یک مثال گفت: برای مهار آتش‌سوزی اخیر استان لرستان از استان فارس بالگرد اعزام شد که این امر عامل افزایش سطح آتش‌سوزی شد.

وی در پایان اظهار داشت: برای مهار آتش‌سوزی‌ها و بهره‌گیری از بالگرد فریادهای زیادی شده اما فریادرسی لازم وجود نداشته است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار