خبرهای داغ:
بخش پایانی/ دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان:

موضع گیری وزیر ارشاد درباره توقیف ۹ دی بعید بود

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با بیان اینکه برخوردهای عجولانه با منتقدان باعث ایجاد فضای بسته سیاسی در کشور می‌شود،‌ گفت: موضع گیری وزیر ارشاد درباره توقیف ۹ دی بعید بود.
کد خبر: ۸۵۵۲۶۴۱
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، سید نظام‌الدین موسوی در ادامه نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در محل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان برگزار شد، گفت: ما با برخوردهایی مانند توقیف مطبوعات و نشریات مخالف هستیم چرا که به نوعی فضای بسته سیاسی را ایجاد می‌کند اگر ما شاهد باشیم در یک نشریه به مبانی دینی و اعتقادی خدشه وارد شود یا به شخصیت‌های حقیقی یا حقوقی توهین می‌شود راه‌های رسیدگی قانونی به آنها وجود دارد اما اینکه برخی انتقادی را مطرح کنند و در مقابل توقیف شوند برخورد صحیحی نیست.

وی افزود: مگر در کشورهای طرف مقابل ما که در حال مذاکره با ما هستند رسانه‌های منتقد غربی وجود ندارند آیا با آنها نیز اینگونه برخورد می‌شود؟ اگر به مبانی اعتقادی مردم توهین شود توقیف توجیه دارد اما بسیاری از مسائل از این قبیل که در سیاست‌های کلی نظام نیامده است نباید هر دولتی برخی از امور جاری خود را جزء خط قرمزها قرار دهد و این موضوع محل ایراد است.

مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: پس رسانه‌ها قرار است به چه چیزی بپردازند، وزیر ارشاد در جاهایی از برخی از نشریات دفاع می‌کند که با مسائل اصلی نظام در تعارض است اما در مسائل این‌چنینی شاهد موضع‌گیری‌هایی هستیم که از وزیر ارشاد بعید بود و خواهشمان این است که مسئولان در مقابل منتقدان با صبوری بیشتری برخورد کنند.

وی در مورد شرایط کسب مجوز صدور نشریه در کشور گفت: در قانون مطبوعات حرفه‌ای ما حداقل‌هایی از شرایط لازم برای گرفتن مجوز وجود دارد اما بنده اعتقاد دارم ایراد بزرگی که ما به دولت‌های مختلف داریم این است که تلاش جدی در مورد ارتقای سطح علمی خبرنگاران صورت نگرفته است.

موسوی اظهار داشت: سطح خبرنگاران و رسانه‌های ما سطح قابل قبولی است و جوانان ما توانستند آموزش‌های خوبی را دریافت کنند. امروزه برخی رسانه‌های ما محل توجه در جوامع جهانی هستند. به عنوان مثال در مذاکرات اخیر هسته‌ای به رغم تمام گلایه‌ها رسانه‌ها خوش درخشیدند و با رسانه‌های غربی برابری می‌کردند.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان افزود: دانش روزنامه‌نگاری و خبرنگاری و در مجموع دانش رسانه‌ای سیال و قابل رشد است. موضوعاتی مانند شبکه‌های اجتماعی، مولتی‌‌مدیاها و خرد رسانه‌ها و رسانه‌های کوچکی که در حال شکل گرفتن هستند مواردی هستند که باید در خصوص آنها آموزش‌های لازم به خبرنگاران ارائه شود اما متأسفانه در این حوزه متولی وجود ندارد.

موسوی با انتقاد از اینکه وزارت ارشاد چه در گذشته و چه در زمان حال بیش از آنکه با قشر خبرنگار ارتباط داشته باشد برای مدیران مطبوعات برنامه‌ریزی می‌کند، افزود: با این روند به جایی نمی‌رسیم چون برنامه خاصی نداریم.

وی افزود: جان کری حتی در روند مذاکرات هسته‌ای نیز موضوع جیسون رضائیان را به اذعان خود پیگیری می‌کرد اما آیا وزارت ارشاد از خبرنگارانی که برای فعالیت حرفه‌ای به خارج از کشور می‌روند حمایت می‌کنند به عنوان مثال خبرنگار ما در افغانستان 6 ماه بازداشت بود اما هیچ کاری برای او انجام نشد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، گفت: شاهد هستیم جشنواره مطبوعات و نمایشگاه مطبوعات کنار گذاشته شده است و متأسفانه هیچ انباشت تجربه‌ای نداریم. دانشکده‌های خبری ما نیز بسیار جدی در این زمینه تلاش نکرده‌اند البته خبرگزاری فارس دانشکده علمی کاربردی‌ را راه‌اندازی کرده است تا آموزش‌های ضمن خدمت را به خبرنگاران خود ارائه دهد و همچنین افرادی که علاقه‌مند به این حرفه هستند بتوانند آموزش‌های لازم را در این دانشکده فرا گیرند که حداقل خودمان بتوانیم بخشی از کار آموزشی خبرنگاران را جلو ببریم و امیدوار هستیم این کارهای کوچک و جزیره‌ای با حمایت دولت به ظرفیت خوبی تبدیل شود.

وی در خصوص اصلاح قانون مطبوعات گفت: در این مورد بررسی دقیقی انجام نشده است. طرحی در دولت گذشته با عنوان طرح جامع رسانه‌ای قرار بود آماده شود اما هنوز به پختگی لازم نرسیده است و مشخص نیست آنچه که در وزارت ارشاد تهیه شده است ادامه همان طرح دولت قبلی است یا تغییرات دیگری دارد که باید در این زمینه مطالعات بیشتری انجام شود.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان به همراه جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه فردا برای تجدید پیمان با آرمان‌های بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) حاضر می‌شوند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار