چرا خانواده هاشمی محکومیت مهدی هاشمی را قبول نمیکنند؟
به گزارش بسیج، از زمان صدور حکم مهدی هاشمی رسانهها و افکار عمومی منتظر اجرای حکم وی هستند اما این موضوع به دلایل مختلف از جمله عدم اجرای احکام قضایی در ماه مبارک رمضان، عدم ارجاع حکم قضایی به دادگاه اجرای احکام و ... به تعویق افتاد تا اینکه امروز محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی خبر داد که «از آنجا که تقاضای اعاده دادرسی را پس گرفته ایم، مهدی هاشمی برای اجرای حکم امروز به زندان اوین می رود.»[1]
علیزاده درحالی از اجرای محکومیت موکلش سخن گفته است که مهدی هاشمی پیش از این درباره نزدیک بودن اجرای حکمش به طور تلویحی خبر داده و آنرا منتسب به امور سیاسی و همچنین اعلام کاندیداتوری پدرش در انتخابات آینده مجلس خبرگان رهبری کرده بود تا با فرار به جلو موضوع محکومیت خود را سیاسی جلوه دهد. وی در این زمینه نوشته است:
«غروب دیروز به خانه پدری رفتم تا سری به حاج آقا (بابا) بزنم. اخبار سایتها و روزنامه بیشتر درباره اعلام کاندیداتوری حاج آقا برای انتخابات خبرگان بود. به حاج آقا گفتم "اعلام آمادگی شما برای انتخابات خبرگان دو نتیجه دارد: اولی ایجاد فضای انتخاباتی و دومی فرستادن من به زندان!»[2]
با این اوصاف به نظر میرسد باید منتظر اظهار نظرهای اینچنینی از سوی خانواده هاشمی در مورد سیاسی جلوه دادن این حکم قضایی باشیم. چه اینکه پیش از این نیز شاهد چنین واکنشهایی از سوی خانواده هاشمی در برابر حکم محکومیت مهدی هاشمی بودهایم که خود یک سریال تبیلغاتی و توجیهی با سناریو بیگناه و قربانی جلوه دادن مهدی هاشمی و اتهام زنی به دستگاههای مربوطه و گروههای خاص سیاسی است.
عفت مرعشی: حکم مهدی پدرسوخته بازی بوده است
مهمترین اظهار نظری که درست بلافاصله بعد از صدور حکم مهدی هاشمی از سوی خانواده وی فضا را به سمت سیاسی جلوه دادن این ماجرا برد، سخنان عفت مرعشی همسر اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
در همین رابطه، عفت هاشمی در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به این پرسش "نظر شما درباره حکم مهدی هاشمی چیست؟" گفت: حکم آقای هاشمی یعنی تقلب، تقلب، پدرسوختهبازی.
عفت مرعشی اظهار داشت: بروید بنویسید که خانم هاشمی گفت که، "پدرسوختهبازی بوده، حکمش (حکم مهدی هاشمی) پدرسوختهبازی بود و حکم نیست".[3]
علیزاده طباطبایی: اتهامات مهدی هاشمی اقتصادی و امنیتی نیست
همین موضوع به صورت دیگری و البته به طور مکرر از سوی وکیل خاندان هاشمی در زمانهای مختلف مطرح شد. علیزاده طباطبایی که یکی از وکلای مهدی هاشمی در این پرونده است در حین برگزاری دادگاه موکلش با بیان اینکه در مورد موکلم پروندهسازی شدن است، گفت: من هیچ کدام از اتهامات را قبول ندارم؛ زیرا اتهامات مهدی هاشمی نه اقتصادی و نه امنیتی است بلکه سیاسی و مربوط به سال 88 است. [4]
وی افزود: امروز دفاعیات از سوی مهدی هاشمی و وکلا صورت خواهد گرفت و یقیناً آنهایی که پروندهسازی کردند روسیاه بوده و ما رو سفید خواهیم شد. [5]اما برخلاف ادعای وکیل مهدی هاشمی قرار محکومیت برای وی صادر شد.
فاطمه هاشمی: انتقام پدر را میخواهند از پسر بگیرند
همین سخنان از سوی دیگر اعضای خانواده هاشمی نیز مطرح شد و دستگاههای مربوطه گاه و بیگاه به سیاسی کاری متهم میَشدند.
فاطمه هاشمی خواهر وی نیز که او را در حاشیه دادگاهش همراهی میکرد در پاسخ به سؤالات خبرنگاران عنوان کرد: فقط میتوانم بگویم انتقام پدر را از پسر میخواهند بگیرند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه ایا اتهامات مهدی هاشمی از نوع اقتصادی است یا سیاسی، تنها سکوت کرد.[6]
فائزه هاشمی: اتهامات مهدی امنیتی و اقتصادی نیست
فائزه هاشمی یکی دیگر از خواهران مهدی هاشمی نیز در چند نوبت دستگاه قضایی را به سیاسی کاری متهم کرد و ادعا کرد که پرونده هاشمی هیچ چیزی ندارد.
وی در زمینه صدور حکم برای مهدی هاشمی گفت: باید ببینیم که دادگاه میخواهد در مورد پرونده برادرم (مهدی هاشمی) چه تصمیمی بگیرد اما با این هیاهویی که اصولگرایان پرونده مهدی را انداختند به نظر میرسد دستانشان خالی است.
فرزند هاشمی رفسنجانی مدعی شد: اصولگرایان تاکید دارند از طریق فشارهای سیاسی و ایجاد کردن یک جو سیاسی هولانگیز بر روی قاضی اثر بگذارند.[7]
وی همچنین ضمن حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات در رابطه با پرونده برادرش گفت: مهدی برای علنی بودن دادگاه تقاضا کرده بود، اما دادگاه با این موضوع موافقت نکرد. همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برای علنی بودن دادگاه تقاضا کردند اما باز هم دادگاه با این موضوع موافقت نکرد، وگرنه ما نیز به دنبال علنی بودن دادگاه هستیم.
وی معتقد است که اتهامات مهدی هاشمی سیاسی است و افزود: اجازه ندارم در مورد جزییات اتهامات برادرم صحبتی کنم، اما تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که اتهامات مهدی امنیتی و اقتصادی نیست.[8]
هاشمی: در شأن جمهوری اسلامی نیست که انسانی را که جرم ندارد، به دلیل مسائل سیاسی، متهم یا محکومش کنند
اکبر هاشمی رفسنجانی نیز در باره اتهامات وارده به مهدی هاشمی در زمانی که حکمش محرز نشده بود و در بحبوحه انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سئوال روزنامه اصلاحطلب شرق که سعی داشت که اتهامات وارده را سیاسی جلوه دهد و آنرا به مساله کاندیداتوری هاشمی در انتخابات ریاست مجلس خبرگان گره بزند، گفت: اگر بخواهند بکنند، در هر صورت میکنند.
وی ادامه داد: فرض کنید من رفتم و رئیس هم شدم؛ آنها باز هم کار خود را میکنند. اگر رئیس نشوم هم کار خودشان را میکنند. آنها میخواهند این کار را بکنند و همین الان هم میکنند. مطلب این است که یک گروه با اهداف تخریبی هرچه دلشان میخواهد، میگویند. مهدی مجموعه کارهای آنها را جمع کرده که در سایتها، تریبونها و روزنامهها گفته و نوشتهاند. این فشارها روی قاضی خیلی اثر میگذارد. نمایندگان مجلس آنگونه حرف میزنند. یک نماینده مجلس موضوعی را که سه بار در مجلس رد شده، تکرار میکند و دروغ هم میگوید. با این وضع قاضی باید خیلی شجاع باشد که در این فضا رأی بدهد.
هاشمی در این زمینه افزود: من نمیخواهم دخالت کنم. من از اول به رهبری و رئیس قوهقضاییه و همه گفتهام. قاضی را نمیشناسم و هیچ وقت ندیدهام. به اینها گفتم اگر مهدی جرمی کرده باشد، ترجیح من این است در دنیا جزایش را ببیند و به آخرت نیفتد. چون آخرت خیلی سخت است و اگر جرمی نکرده، این در شأن جمهوری اسلامی نیست که انسانی را که جرم ندارد، به دلیل مسائل سیاسی، متهم یا محکومش کنند. من باید از جمهوری اسلامی دفاع کنم.[9]
بااینحال به نظر میرسد رویه خانواده هاشمی در روبرو شدن با حکم محکومیت مهدی هاشمی سیاسی جلوه دادن این مساله است؛ این درحالی است که موضوع محکومیت وی در مدت زمان مشخصی پیگیری شد و اخبار و اطلاعات حاصله از این امر نشان میدهد که پرونده مهدی هاشمی با حوصله و دقت خاصی مورد بررسی قرار گرفته شده و قوه قضائیه با وجود اینکه به طور سیاسی از سوی جریانهای خاصی که مخالف این اجرای عدالت بوده، تحت فشار قرار گرفته، اما رأی مستقل خود را صادر کرده است.
در این میان آنچه مشخص است خانواده هاشمی سعی دارند با سیاسی کاری پرونده و حکم محکومیت مهدی هاشمی را مخدوش کنند. این تلاشی است که توسط خود وی نیز با توجه به مطلب اخیر فیسبوکش انجام میپذیرد؛ این درحالی است که در اتهامات مشابه قوه قضائیه به طور مستقل عمل کرده و افراد خاطی امروز در زندان محکومیت خود را میگذرانند و خانواده هاشمی نیز به نظر نمیرسد مبرا از چنین مسالهای باشند. اما اینکه چرا خانواده هاشمی اتهامات وارده به این خانواده را قبول نمیکنند و محکومیت مهدی هاشمی را مخدوش جلوه میدهند موضوعی است که تا به امروز پاسخ مستدلی بدان داده نشده است. به هر لحاظ با توجه به همه این موارد سیاسی جلوه دادن حکم قضایی از سوی این خانواده موضوع جدیدی نیست و به نظر میرسد که در آینده نیز با چنین اظهاراتی از سوی خانواده هاشمی بعد از اجرای این حکم مواجه شویم.