خبرهای داغ:

اوباما: جمهوری‌خواهان تعهدی اعتقادی به جلوگیری از اجرای توافق دارند

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان به موضوع «برجام» و مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخت و با رد مواضع جمهوریخواهان گفت که آنها هیچ گزینه‌ای به جز جنگ ندارند.
کد خبر: ۸۵۵۲۸۳۷
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲
به گزارش بسیج، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که امروز (یکشنبه) از شبکه سی‌ان‌ان پخش شد، بار دیگر گفت مخالفان توافق هسته‌ای با ایران، هرگز گزینه‌ای جز جنگ به عنوان جایگزین ارائه نکرده‌اند.

فرید زکریا مجری و کارشناس ارشد آمریکایی در ابتدای مصاحبه با رئیس‌جمهور آمریکا از مخالفت اکثریت مردم آمریکا و همچنین کنگره با «برجام» بر اساس نظرسنجیهای اخیر سوال کرد و علت را جویا شد.

باراک اوباما گفت: «چون مردم همه اطلاعات را کسب نکرده‌اند و این یک موضوع و کار پیچیده‌ای است و ما در حال مذاکره با رژیمی هستیم که شعار "مرگ بر آمریکا" می‌دهد و محبوبیت خوبی در آمریکا ندارد اما افراد و مردمی که می‌دانن ما در تلاش برای رفع چالش مرکزی که همان اطمینان از عدم حصول ایران به سلاح اتمی است، آنها کاملا از این توافق حمایت می‌کنند افرادی از قبیل کارشناسان در امور گسترش سلاحهای اتمی، دانشمندان هسته‌ای و سفرای سابق اعم از دموکرات یا جمهوریخواه».

اوباما تاکید کرد که یکی از مهمترین وظایف و مسئولیتها در هفته‌های گذشته و همچنین هفته‌های منتهی به ماه سپتامبر(زمان اعلام رای کنگره در قبال برجام)، اطمینان یافتن از آن است که مردم آمریکا بدانند و بفهمند که این توافق یک گشایش و فرصت چشمگیر دیپلماتیک است.

مجری ارشد آمریکایی از قیاس اخیر جمهوریخواهان با مخالفان داخلی برجام در ایران و مشابه دانستن آنها توسط اوباما پرسید که او جواب داد: «آنچه که من گفتم از منظر حقایق درست است. حقیقت آن است که در داخل ایران بیشترین مخالفتها با این(برجام) توسط "سپاه پاسداران"، "نیروی قدس"، "تندروها"یی که با هرگونه همکاری با جامعه بین‌المللی مخالف هستند، صورت گرفته است و برای این کار دلیلی هم وجود دارد که دلیلش آن است که اگر این توافق انجام شود، آنها در موضع ضعیف‌تری خواهند بود».

اوباما با تکرار گفته‌های اخیر خود درباره برجام گفت که توافق هسته‌ای جاری نه تنها مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود بلکه بر روی برنامه هسته‌ای آن «موثرترین رژیم راستی آزمایی و بازرسی» را هم اعمال می‌کند.

او با برشمردن «مزیتهای برجام» گفت: «این(توافق) هیچ یک از گزینه‌های ما را برای روزی که ایران حقه زد یا خواست به سمت بمب حرکت کند را از ما نمی‌گیرد. اینکه میچ مک کانل و بقیه جمهوریخواهان بدون خواندن توافق با آن مخالفت می‌کنند، نشان می‌دهد که آنها تعهدی ایدئولوژیک به عدم حصول توافق دارند و در این معنا آنها با "تندروهایی" که از وضع موجود راضی‌تر هستند، مشابهت دارند».

رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا در ادامه انتقاد از مواضع جمهوریخواهان و مخالفان «برجام» گفت که آنها «دلایل قابل قبول برای عدم حمایت از توافق پیشنهاد نکرده و یا جایگزینهای قابل قبول برای ممانعت از ایران در نیل به سلاح هسته‌ای غیر از حملات احتمالی نظامی ارائه نداده‌اند».

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه تهدیدهای نظامی ایران گفت: «ما می‌توانیم بخش اعظم زیساخت نظامی ایران را نابود کنیم و من فکر نمی‌کنم این موضوع موضوعی قابل بحث و اختلاف باشد و فکر نمی‌کنم هیچ کارشناس نظامی در این باره بحث و جدل کند».

وی با اشاره تجربه «توافق موقت ژنو» گفت که در دو سال گذشته ایران به مفاد توافق پایبند بوده و «دقیقا همان کاری که قرار بوده بکنند،‌ انجام دادند. موارد محدودی وجود داشت که آنها این کار را نکردند که ما متوجه شدیم و به آنها گفتیم باید اقدام خود را تصحیح کنند و آنها چنین کردند».

زکریا سوال کرد که بسیاری از کشورها در جهان هستند که دارای برنامه هسته‌ای مسالمت‌آمیز دارند اما حق غنی‌سازی ندارند. آیا غیرممکن بود که در این موضوع پافشاری کرد و سرسخت بود؟

اوباما جواب داد: «اول از همه آنکه در ایران هیچ حمایتی از این موضع وجود ندارد و حتی اعضای اپوزیسیون هم به آن معتقد نیستند در نتیجه یک اجماع در داه=خل ایران در این باره که آنها باید حق غنی سازی داشته باشند، وجود دارد».

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوال درباره ممنوعیت حق غنی سازی ایران افزود: «ما حمایت از چنین موضعی در بین متحدان جهانی مان را نداشتیم؛ کسانی که در حفظ تحریمها و اعمال فشار لازم برای کشاندن ایران به میز مذاکره، نقش حساس و مهمی داشته‌اند در نتیجه در جهان واقعی جایگزینهایی که توصیف کردی، در دسترس نبودند. این تفکر که کنگره آمریکا توافقی را که وزیر خارجه آمریکا، کارشناسان هسته‌ای ارشد ما با حمایت فراگیر در جهان به استثنای دولت اسرائیل و شاید در پشت صحنه برخی از متحدان ما که درباره ایران ظنین هستند، به آن رسیده را رد کند، کشورهایی مانند روسیه یا چین داوطلبانه متعهد به تحریمها باقی می‌مانند تا فشار بر ایران ادامه یابد، یک توهم است.

مجری سی‌ان‌ان از مخالفتهای نتانیاهو در قبال «برجام» و سخنرانی وی در کنگره آمریکا سوال کرد و پرسید: «آیا شما زمانی را به خاطر می‌آورید که رهبر یک کشور خارجی چنین کاری کرده باشد؟ آیا درست است که رهبر کشور خارجی خود را اینگونه به یک بحث آمریکا تزریق کند؟».

اوباما گفت: «من این اجازه خواهم داد که تو این سوال را از نخست‌وزیر نتانیاهو آن سوال را بپرسی اگر او به تو مصاحبه داد. من مورد و مثال مشابهی به خاطر ندارم. مشخص است که روابط بین آمریکا و اسرائیل عمیق و محکم است و این موضوع در سیاستهای من نشان داده شده است چون بارها گفته‌ام و مهمتر از آن بر اساس ایده که تعهد ما به امنیت اسرائیل مقدس است، عمل کرده‌ام».


ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار