به گزارش بسیج، جعفر شیرعلینیا، نویسنده با اشاره به آثار جدید در دست انتشار خود از اخذ مجوز برای کتاب «روایتی از زندگی و زمانه حضرت آیتالله علی خامنهای» در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این کتاب روایتی است از زندگی رهبر معظم انقلاب از سال 1318 تا 1393؛ در حقیقت این کتاب به روایت زندگی ایشان از 25 سالگی زعامت و 75 سالگی ایشان میپردازد.
وی ادامه داد: ساختار این کتاب به گونهای است که تلفیقی از متن و تصویر در 1000 صفحه به مخاطب ارائه میشود. تاکنون این کار در دست بررسی و کار کارشناسی بوده و برخی از ایرادات تاریخی گرفته شده بر اثر نیز رفع شده است. قرار است در چند روز آتی تأییدیه این اثر اعلام شود تا بعد از آن به اخذ مراحل مجوز اقدام کنیم.
استفاده از 1500 عکس کمتر دیده شده و یا دیده نشده در اثر
شیرعلینیا با بیان اینکه تصاویر درج شده در این کتاب، تصاویری دیده و یا کمتر دیده شده از زندگی و زمانه رهبر معظم انقلاب است، افزود: در این کتاب هم تصاویری از خود رهبر اتقلاب و هم تصاویری از دوران زندگی ایشان درج شده است. قریب به 1500 تصویر در این کتاب وجود دارد که به گمانم بسیاری از این تصاویر برای اولینبار دیده شده است.
این نویسنده در ادامه به مراحل نگارش و تدوین این کتاب اشاره کرد و یادآور شد: ما در مراحل مختلف تدوین کتاب از نظرات اساتید استفاده کردیم. نگارش این اثر از مرحله تحقیق تا مرحله نگارش و تدوین چهار سال به طول انجامید. اغلب از من میپرسند که چرا سراغ چنین موضوعی رفتهام، در حالی که عموماً به حوادث تاریخی و خاطرات بعد از انقلاب به دلیل نزدیک بودن به زمان حاضر پرداخته نمیشود. در اینباره باید بگویم که یکی از مهمترین دلایلی که من را به نگارش این اثر ترغیب میکرد، اهمیت موضوعی بود که قرار است در کتاب به آن پرداخته شود. مطالب ذکر شده در این کتاب، مطالب مهمی است که هر ایرانی با آن ارتباط دارد.
دستمان در تاریخ زندگی امام(ره) و رهبر انقلاب پس از انقلاب خالیست
شیرعلینیا افزود: درباره زندگی رهبر معظم انقلاب کتاب تاریخی به آن صورت کار نشده بود. کتاب «شرح اسم» جزء معدود آثاری است که در این رابطه نوشته شده و آن هم مقطع کمی از زندگی ایشان را روایت میکند. این در حالی است که مقطع بعد از انقلاب، مقطع مهمی در زندگی معظمله است، اما چون هنوز این برهه زمانی تاریخی نشده، بسیاری از نویسندگان و محققان وارد این حوزه نشدهاند. همین عدم ورود سبب شد تا دستمان در این موضوع خالی باشد. این فقط شامل زندگی رهبر معظم انقلاب نمیشود، بلکه درباره زندگی امام(ره) نیز جاری است. تمام آنچه از زندگی امام(ره) نقل شده تا زمان پیروزی انقلاب است؛ این در حالی است که یکی از مهمترین بخشهای زندگی ایشان، 10 سال اول انقلاب است.
وی ادامه داد: پرداختن به تاریخ پس از انقلاب جزء دغدغههای اصلی من است؛ زمانی که جمهوری اسلامی تجربه حکومتداری دارد. پرداختن به موضوعاتی که سابقه نداشته و جزء اولین تجربهها محسوب میشود، یکی از انگیزههای اصلی من در نگارش آثار اینچنینی است. زندگی افراد مهم و تأثیرگذار در جریان انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر از ضرورتهای مطالعات تاریخی امروز است، شخصیتهایی که ما با وجود گذشت بیش از سه دهه از انقلاب، هنوز دستمان از جهت اطلاعات در آن خالی است.
استفاده از خاطرات رجال سیاسی در تدوین کتاب
این نویسنده با اشاره به منابع مورد استفاده خود در تدوین این کتاب گفت: ما در این زمینه به محدودیت منابع مواجه بودیم، اما هر کاری میتواند زمینهساز کارهای بهتر بعدی باشد. کارهای نوشته شده در این زمینه پراکنده بود. ما در برخی از مواقع برای دریافت اطلاعات به سراغ مصاحبه رفتیم. از مجموعه سخنرانیها و بیانات ایشان که به همت انتشارات انقلاب اسلامی گردآوری شده است، استفاده کردیم. گفتوگو با برخی از افراد سخت بود و صحبت با برخی دیگر نیازمند هماهنگیهای اداری و ... بود. در مواردی که موضوع دچار ابهام بود، مثلاً موضوعاتی مانند بحث مطرح شده در زمینه ادغام ارتش و سپاه، ماجرای جنبش امل و حزبالله و ...، از مصاحبه استفاده کردیم. سعی ما در تدوین کتاب بر این بود که از اطلاعاتی که از نظر تاریخی مستند باشد، استفاده کنیم که اگر بعد از این اثر کسی خواست که کتابی در این رابطه منتشر کند، بتواند راهنمای خوبی باشد.
به گفته وی، در تدوین این کتاب از اسناد مرکز اسناد انقلاب اسلامی، اسناد مطالعات تحقیقات جنگ و ... هم استفاده شده است. در بخش قبل از انقلاب کتاب «شرح اسم» راهنمای خوبی در این مسیر بود. از تمام خاطرات افراد و رجال سیاسی از دوران انقلاب نیز در این مسیر فیشبرداری و از هر کدام از آنها که به کار میآمد، در کتاب استفاده شد. آرشیوهای روزنامهها، روایتهای خود ایشان و... از دیگر منابع مورد استفاده در تدوین این کتاب بود.
شیرعلینیا با بیان اینکه سعیام بر این بود که تمام صفحات کار با جذابیت همراه باشد، ادامه داد: تمام بخشهای این کتاب برای من جذاب است، اما نوع جذابیت آن هم با یکدیگر فرق میکند. ایشان قبل از انقلاب یک مبارز و عالم دینی بودند، فعال فرهنگی بودند و پس از انقلاب هم به عنوان رهبر جامعه اسلامی هستند و هر کدام از این بخشها برای من جذابیت خاص خود را دارد.