رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان پشت پرده تظاهرات ضد دولتی اسلام آباد
به گزارش بسیج، «مشاهد الله خان» وزیر فدرال پاکستان در امور تغییرات آب و هوا و عضو ارشد حزب حاکم این کشور در گفتوگو با «بی بی سی» گفت: تظاهرات ضد دولتی احزاب «تحریک انصاف» به رهبری «عمران خان» و «تحریک عوامی» به رهبری «طاهر القادری» به خواسته رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش این کشور (آی اس آی) صورت گرفته است.
وی افزود: «ظهیر الاسلام عباسی» رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی اس آی) به خاطر تسلط بر محل اقامت نخست وزیر این کشور با دو حزب سیاسی همکاری کرده است.
این در حالی است که روابط دولت و ارتش پاکستان همواره به شدت حساس است و اظهارات وزیر فدرال پاکستان نیز دولت و ارتش این کشور را مجبور به رد این اظهارات کرده است.
اداره روابط عمومی داخلی ارتش پاکستان اظهارات عضو ارشد حزب حاکم این کشور را رد کرد و گفت که چنین اظهاراتی پیامدهایی برای حزب «مسلم لیگ» شاخه «نواز شریف» خواهد داشت.
همچنین بخش رسانهای محل اقامت نخست وزیر پاکستان نیز با انتشار بیانیهای اظهارات وزیر فدرال را رد کرد و گفت: وزیر فدرال پاکستان در امور تغییرات آب و هوا باید در مورد اظهارات خود با شبکه انگلیسی پاسخگو باشد.
وزیر فدرال پاکستان در مصاحبه با بی بی سی گفته بود که توطئه براندازی دولت نواز شریف زمانی طراحی شد که راهپیماییهای گسترده دو حزب تحریک انصاف و تحریک عوامی برای تظاهرات و تحصن در 14 آگوست سال گذشته وارد اسلامآباد شدند.
وزیر فدرال پاکستان پس از گذشت یک سال از تظاهرات ضد دولتی احزاب تحریک انصاف و تحریک عوامی فاش کرده که هدف اصلی رئیس سابق سازمان اطلاعات ارتش این کشور ایجاد ناامنی و اغتشاش در کشور بوده است.
وی در این مصاحبه مدعی شد: رئیس سابق آی اس آی در گفتوگوی تلفنی توضیح داده بود که چگونه ایجاد ناامنی و تسلط بر محل اقامت نخست وزیر پاکستان را انجام داد.
وی گفت: این گفتوگو توسط اداره اطلاعات غیر نظامی پاکستان (IB) که تحت نظارت وزارت کشور فعالیت میکند، ضبط شده است.
به گفته وزیر فدرال پاکستان، نخست وزیر پاکستان این گفتوگو را در 28 آگوست سال گذشته میلادی به «ژنرال راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش این کشور نیز ارائه کرده است.
بر اساس بیانیه منتشر شده از محل اقامت نخست وزیر پاکستان، نواز شریف هیچ فایل صوتی را تحویل رئیس ستاد ارتش این کشور نداده است.
گفته میشود که این توطئه تنها برای براندازی دولت نواز شریف بوده است.
هدف این توطئه ایجاد تنش بین دولت و ارتش پاکستان بوده تا خلاف یکدیگر اقدامی انجام دهد و نفر سوم نیز قدرت را در کنترل خود قرار دهد.
این در حالی است که «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان نیز پیش از این،ظهیر الاسلام و حامیانش را متهم به پشتیبانی از تظاهرات ضد دولتی سال گذشته کرده بود.
این نخستین بار است که مقامات دولتی پاکستان بجای استفاده از اصطلاح «یک ژنرال نا شناخته»، نام کامل یک مقام نظامی را بر زبان آورده است.
برخی کارشناسان معتقدند که حزب حاکم پاکستان عمدا جبههای خلاف ژنرال ظهیر الاسلام و سایر ژنرالهای بازنشسته ارتش این کشور آغاز کرده است.
شکی نیست که اظهارات وزیر فدرال پاکستان باعث نگرانی راولپندی دفتر مرکزی ارتش پاکستان شده است.
اما تعجب آور است که ارتش پاکستان چرایی اتهاماتی از سوی مقامات دولتی این کشور را تحمل میکند.
یکی از مقامات نظامی پاکستان در پاسخ یک پرسشی پس از اتهامات وزیر دفاع این کشور گفت: هیچ واکنشی از سوی ارتش پاکستان برای نظام دموکراتیک این کشور سودمند نخواهد بود.
حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان تظاهرات ضد دولتی در مورد تقلبهای انتخاباتی سال 2013 میلادی را در 14 آگوست سال گذشته میلادی آغاز کرد و بهدلیل حادثه تروریستی در مدرسه غیر انتفاعی ارتش در شهر «پیشاور» را پس از تحصن 126 روزه پایان داد.
همچنین حزب تحریک عوامی پاکستان به رهبری طاهر القادری نیز تظاهرات را بر اساس حادثه «مادل تاون» در شهر لاهور که بر اثر آن، 17 حامی این حزب در درگیری با پلیس کشته و بیش از 90 نفر دیگر نیز زخمی شده بودند، همزمان با تظاهرات عمران خان در اسلامآباد آغاز کرد و پس از 70 روز تحصن، بدون هیچ توجیهی آن را پایان داد.