خبرهای داغ:
استاندار گیلان اعلام کرد

تشکیل کمیته‌ای ویژه برای مقابله با پدیده زمین‌خواری در گردنه حیران

استاندار گیلان گفت: کمیته‌ای ویژه برای مقابله با پدیده زمین‌خواری در گردنه حیران واقع در غرب گیلان تشکیل می‌شود.
کد خبر: ۸۵۵۵۴۹۸
|
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴

به گزارش بسیج، محمدعلی نجفی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دنبال بروز برخی تخلفات در گردنه حیران در بخش زمین‌خواری و نیز سفر کمیته ویژه‌ای متشکل از مشاور معاون اول رئیس جمهوری و مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، معاونین وزیر جهاد‌کشاورزی و روُسای سازمان‌های جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و امور اراضی کشور، معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغی، معاون بنیاد مسکن کشور و مشاور وزیر راه و شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال به گیلان، این کمیته تشکیل شده است.

وی گفت: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان ریاست این کمیته را برعهده دارد و مدیران دستگاه‌های ذیربط اجرایی از جمله جهادکشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، راه و شهرسازی اعضای آن هستند.

استاندار گیلان در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: از زمان استقرار دولت یازدهم، حتی یک مورد پروانه ساختمانی جدید در منطقه گردنه حیران توسط مسئولان مربوطه صادر نشده است.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده، برخورد با متخلفان در ساخت‌و‌سازهای گردنه حیران افزایش یافته و 46 مورد پرونده تخلفات به محاکم قضایی ارسال شد که از این میان شش مورد بازگشت به حالت اولیه و حکم تخریب سازه‌های غیرمجاز صادر شد.

نجفی گفت: شش مورد پرونده نیز قرار منع تعقیب گرفت و در دو مورد از پرونده‌ها نیز دستور توقف عملیات ساخت‌و‌ساز صادر و بقیه پرونده‌ها نیز در حال رسیدگی است.

استاندار گیلان با یادآوری بحث طرح شده در سال 93 در ارتباط با بازنگری در طرح گردنه حیران و افزایش 100 هکتاری برای طرح هادی روستایی در این منطقه گفت: با این طرح نیز در راستای جلوگیری از ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز، مخالفت شد.

 نجفی با قدردانی از حساسیت رسانه‌ها برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز گفت: مجموعه ارکان دولت تدبیر و امید با توجه به توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب، تاکیدات رئیس جمهوری و بخش‌نامه معاون اول رئیس جمهوری، اهتمامی ویژه در مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز دارد.

وی از جمله اقدامات انجام شده در این باره را تشکیل کمیته نظارتی ویژه در گیلان برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سال 92 و نیز ابلاغیه استاندار به تمامی فرمانداران و شهرداران مبنی بر مقابله جدی مسئولان استانی با زمین‌خواری در اردیبهشت ماه سال 93 عنوان کرد.

نجفی دستورالعمل اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در تیرماه سال 93 به وزرای جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت مبنی بر مقابله و برخورد جدی با پدیده زمین‌خواری و اینکه هر دستگاه، گروهی را ماُمور کند تا تمام قراردادهای اراضی ملی و دولتی واگذار شده را مورد رسیدگی قرار گیرد از دیگر اقدامات مجموعه دولت در این باره ذکر کرد.

استاندار گیلان افزود: در این مدت 83 هکتار از اراضی توسط اداره کل راه و شهرسازی و 151 هکتار توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، آزاد و تجاوزات غیرمجاز، قلع و قمع شده است.

وی گفت: در این مدت، ضمن جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز، گشت‌های نظارتی افزایش یافته، تبلیغات رسانه‌ای انجام و متخلفین نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی دسترسی آسان و مدت زمان اندک سفر به سوی شمال از طرف پایتخت، موقعیت ممتاز جغرافیایی، طبیعت بکر و آب و هوای مناسب، غیراقتصادی شدن کشاورزی، اعتبارات کم برای مقابله با زمین‌خواری و بروکراسی زمان‌بر برای اعیانات متخلفان را از جمله مواردی عنوان کرد که زمینه طمع سودجویان به اراضی منطقه شمال و گیلان را فراهم آورده است.

استاندار گیلان اطمینان خاطر داد که به‌صورت ویژه و قاطع، با متخلفان و دست‌اندازان به اراضی طبیعی و ملی، برخورد می‌شود.

 کاظم پالیزدار مشاور معاون اول رئیس جمهوری و مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، معاونین وزیر جهاد کشاورزی و روُسای سازمان‌های جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و امور اراضی کشور، معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغی، معاون بنیاد‌مسکن کشور و مشاور وزیر راه و شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت المال، نیمه مردادماه امسال در سفر دو روزه به گیلان، ضمن بازدید از منطقه حیران بندر آستارا، در نشست ستاد پیشگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز استان حضور یافتند.

به گزارش تسنیم، مساحت استان گیلان 14 هزار و 711 کیلومتر مربع است و 565 هزار هکتار جنگل، 244 هزار هکتار مرتع، 238 هزار هکتار اراضی برنج‌کاری دارد 200 هزار هکتار از اراضی استان نیز زیر کشت سایر محصولات کشاورزی است.

یک هزار و 800 گونه مختلف گیاهی نیز در گیلان می‌روید و جنگل‌های هیرکانی به عنوان تنها باقی‌مانده رویشگاه‌های جنگلی دوران سوم زمین‌شناسی که بیش از پنج میلیون سال قدمت دارند، از دیگر موهبت‌های الهی برای این استان است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار