نیاز به یک میثاق مشترک در اقتصاد مقاومتی داریم
به گزارش بسیج، محمدرضا مخبردزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در شانزدهمین اجلاس سالیانه بسیج اساتید و همایش «الزام سفیر جمهوری اسلامی به قدرت بینالمللی» که بعداز ظهر امروز دوشنبه در سالن همایشهای صداوسیمای مشهد مقدس برگزار شد پیرامون نقش جامع علمی کشور و مسائل مرتبط با علم و فناوری به سخنرانی پرداخت.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مسیر پرمانع جریانهای علمی و فرهنگی کشور گفت: وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان وظیفه قرارگاهی از دهه اخیر در ادبیات مقام معظم رهبری جای گرفته است. شاید قبل از آن تصور این بود که برخی سیاستها را این شورا تنها باید تدوین و ابلاغ کند که بخشی اجرا و بخشی اجرا نشود.
دزفولی تصریح کرد: اساتید بسیجی و انقلابی در دوره اخیر ارتباط خوبی با شورای عالی انقلاب فرهنگی برقرار کردند و امروز زمینه قرارگاهی بودن شورا فراهم شده است که مقام معظم رهبری از اصطلاح قرارگاه برای این شورا استفاده میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری اواخر سال 78 نهضت تولید علم را مطرح کردند، گفت: 7 سال بعد از آن نیز رهبری نقشه جامع علمی کشور را مطرح کردند که اگر دو دهه قبل از آن این موضوع مطرح میشد امکانات آن فراهم نبود.
دزفولی ادامه داد: هنگامی که مقام معظم رهبری نهضت نرمافزاری و تولید علم را مطرح کردند برخی میگفتند مگر علم نیز تولیدپذیر است و بر این موضوع شبهه وارد میکردند اما رهبری این مسئله را مطرح و اساتید بسیجی نیز تبیین آن را بر عهده گرفتند که امروز این موضوع گفتمان غالب و جریان غرورآفرین ملی و بینالمللی ما شدند.
وی با بیان اینکه رهبری در سال 85 مسئله نقشه جامع علمی کشور را مطرح کردند، گفت: ما از همان ابتدا بنایمان را بر سه نظریه صادر شده از جمله نقشه جامع علمی کشور، مهندسی فرهنگی و تحول در نظام آموزش و پرورش قرار دادیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر کسانی نبودند که نظریه رهبری را تبیین و به یک مجموعه منسجم تبدیل کنند و راهبردهای مرتبط با آن را برنامهریزی کنند این نظریه بر روی زمین میماند اما امروز این مسائل در دسترس ماست که اگر در اجرایی شدن آن کوتاهی صورت گرفته تقصیر آن از ماست.
دزفولی تصریح کرد: ما بر این عقیدهایم آنچه که مقام معظم رهبری فرمودهاند سه ضلع رسیدن انقلاب اسلامی به تمدن بزرگ اسلامی که از جمله این سه ضلع علم و فناوری ذیل نقشه جامع علمی کشور و سیاستهای کلی علم و فناوری، فرهنگ انقلابی ارزشی و اسلامی ذیل مهندسی فرهنگی و اقتصاد مقاومتی است.
وی خاطرنشان کرد: چرا در چند سالی که مقام معظم رهبری مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند یک میثاق مشترک در این رابطه مانند نقشه جامع علمی کشور ترسیم نشده تا در دولتهای مختلف محل مناقشه قرار نگیرد.