در گفت‌و‌گو با مربی IFBB مطرح شد:

پیری زودرس ورزشکاران نتیجه مصرف بیش از اندازه کراتین است

یک مربی IFBB با بیان اینکه برخی خانم‌ها برای فیتنس و کاهش وزن از مکمل استفاده می‌کنند، گفت: تنها 5 درصد از مکمل‌های موجود در کشور اورجینال هستند و افراد نباید با سفارش برخی سودجویان که تنها به فکر منافع خود هستند دچار اشتباه شوند.
کد خبر: ۸۵۵۶۶۳۰
|
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، امیرعسگر میرزایی، درباره معضل روی آوردن جوانان ورزشکار به مصرف مکمل‌ها ابراز نگرانی کرد و افزود: متاسفانه بیشتر مکمل‌های موجود در ایران اورجینال نبوده و درجه 3 هستند؛ لذا 95 درصد از آنها مورد قبول نیست و به علت اطلاع رسانی بسیار کم در این زمینه، شاهد مرگ بسیاری از جوانان ناآگاه هستیم.

این کارشناس تغذیه و مکمل شناسی با بیان اینکه تنها 5 درصد از مکمل های موجود در کشور اورجینال هستند که ورزشکاران حرفه‌ای شرکت کننده در مسابقات ملی و بین المللی آنها را استفاده می‌کنند، گفت: در میان داروهای نیروزا، اکثر هورمون‌ها آسیب رسان هستند اما استروئیدهای تزریقی خطر بیشتری دارند، همچنین مکمل‌هایی مانند کراتین، آمینواسید، پروتئین های کربوهیدرات‌دار نیز برای کلیه و کبد مشکل ساز هستند.

وی افزود: پروتئین، حجم کارکرد کلیه‌ها را افزایش می‌دهد، چرا که سوخت و ساز پروتئین، سمومی تولید می‌کند که کلیه‌ مسئول دفع آن خواهد بود؛ بنابراین مصرف زیاد پروتئین، می‌تواند بر کارکرد کلیه‌ اثر منفی بگذارد.

مصرف بیش از اندازه کراتین و پیری زودرس ورزشکاران
میرزایی گفت: بعضی از ورزشکاران به اشتباه تصور می‌کنند کراتین در افزایش انرژی آنها مفید است و در باشگاه‌های بدنسازی، مربیان بدون اطلاع از عوارض استفاده بیش از حد کراتین، ورزشکاران را نسبت به مصرف چندین برابر این مکمل غذایی تشویق می‌کنند که مصرف بیش از اندازه کراتین نه تنها باعث افزایش انرژی نخواهد شد بلکه پیری و فرسودگی زودرس را برای ورزشکاران به همراه خواهد داشت.

عدم وجود بهداشت در محل بسته‌بندی مکمل‌ها
این مربی بین المللی فدراسیون جهانی بدن‌سازی و تناسب‌اندام (IFBB) متذکر شد: اکثر این داروها و مکمل ها در ایران بسته بندی می شوند که معمولا مکان بسته بندی آنها بسیار غیربهداشتی است و اکثرا در زیرزمین های آلوده و فاقد استانداردهای بهداشتی انبار می شوند.  

اوره، قند، چربی و مشکلات کبدی حاصل استفاده از مکمل‌ها
وی که دارای مدرک سیستم‌های نوین تمرینی و فیزیولوژی است، بر اساس تجربه چندین ساله خود گفت: آزمایش‌ها نشان داده است بسیاری جوانان مصرف کننده قبل از مصرف مکمل‌ها کاملاً سالم بوده‌اند اما مدتی پس از مصرف دچار اوره، قند، چربی و مشکلات کبدی شده و آنزیم‌های بدنشان از حالت تعادل بیرون آمده است؛ علت آن این است که جوانانی هستند که هنوز یکسال یا حتی شش ماه هم سابقه ورزش و تمرین ندارند اما به دلیل مصرف خودسرانه و عجولانه مکمل‌ها و برای اینکه به سرعت به نتیجه دلخواهشان برسند، به هر قیمتی رو به مصرف این مکمل‌ها می‌آورند.

میرزایی بار دیگر با هشدار درخصوص اینکه مصرف کنندگان معمولا 5 تا 10 سال آینده عوارض جبران ناپذیر این مکمل‌ها را خواهند دید، گفت: من اصلا استفاده از این داروها را صحیح نمی دانم اما چنانچه فردی طالب استفاده کردن است حتما باید با پزشک مشورت کند زیرا گروه خونی در تعیین نوع تغذیه و استفاده از مکمل ها اثرگذار است.

این داور ملی کشورمان، تغذیه مناسب و استراحت کامل را توصیه کرد و گفت: جوان یا نوجوانی که در سن رشد است؛ رشد لازم خود را می کند و نیازی به استفاده از مکمل ها ندارد.

خانم‌ها در مصرف مکمل‌های پروتئینی بسیار محتاط باشند
وی اشاره ای نیز به مصرف مکمل توسط خانم ها داشت و گفت: متاسفانه اخیرا دیده شده خانم‌ها نیز برای فیتنس و کاهش وزن از مکمل استفاده می‌کنند، سیستم بدنی خانم با یک آقا تفاوت‌های اساسی دارد و مصرف مکمل برای خانم‌ها آسیب رسان‌تر است و مشکلاتی را برای بارداری آنها ایجاد خواهد کرد، درحالیکه معمولاً سیستم بدنی مردان به راحتی با مصرف مکمل‌های پروتئینی کنار می‌آید، خانم‌ها باید در مورد مصرف مکمل‌های پروتئینی بسیار محتاط باشند.

میرزایی در پایان بار دیگر براهمیت توجه به عوارض و شیوه درست مصرف مکمل‌ها تاکید کرد و هشدار داد؛ جوانان با سفارش برخی سودجویان که تنها به فکر منافع خود هستند دچار اشتباه نشوند و سلامتی خود را به خطر نیندازند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار