آمریکا به اندازه کافی به تعهدات خود در پیمان امنیتی عمل نمیکند
به گزارش بسیج، "رنگین دادفر سپنتا"، مشاور امنیت ملی سابق افغانستان و وزیر امور خارجه پیشین این کشور در گفتگو با هفته نامه "اشپیگل"، در پاسخ به این پرسش که چه کسی در پشت حملات تروریستی سخت در افغانستان قرار دارد گفت: طالبان می خواهد قدرت خود را نشان دهد و نشان دهد که حتی بعد از مرگ ملا عمر نیز متحد و یکپارچه بوده و می تواند اقدامات بزرگی را انجام دهد.
وی افزود: "ملا اختر منصور" رهبری جدید منتخب طالبان و سازمان اطلاعات پاکستان نشان می دهند که طالبان همچنان در جهت نظامی گری پیش می رود و پاکستان نیز تا زمانی که افغانستان تسلیم نشود به صلح فکر نمی کند.
"سپنتا" در بخش دیگری از گفتگو با هفته نامه "اشپیگل" تصریح کرد که دروغ به استراتژی پاکستان تعلق دارد و جامعه بین المللی به نمایندگان دولت و ارتش دراسلام آباد مدتهای طولانی اعتماد کرده و آم ها را باور کرده اند. من امیدوار بودم که با مرگ اسامه بن لادن و ملا عمر این شرایط تغییر کند. حالا کاملا واضح شده است که این دو رهبر گروه تروریستی طالبان بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 تحت حمایت سازمان اطلاعات پاکستان در این کشور زندگی کرده اند.
وی در ادامه تصریح کرد که ما اطلاعات موثقی داریم که طالبان کاملا در اختیار پاکستان است و سازمان اطلاعات این کشور در هر زمانی می تواند آن ها را به مذاکرات صلح وارد کند و سازمان اطلاعات پاکستان تمام این روند را جهت دهی می کند.
مشاور امنیت ملی سابق افغانستان در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا افغانستان هنوز امکان نجات یافتن را دارد گفت: من یک استراتژی دو گانه را توصیه می کنم. دولت در کابل باید مردم افغانستان و ارتش را بسیج کند که با همه نیرو با طالبان مبارزه کنند و همزمان گزینه مذاکره را باز بگذارد. پاکستان تنها زبان قدرت را می فهمد.
وی همچنین گفت: ارتش ما قدرتمند است و نیروهای افغان اراده مبارزه را دارند اما تجهیزات کافی نداریم.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا بر اساس پیمان امنیتی کابل – واشنگتن به اندازه کافی از کشور شما حمایت می کند گفت: آمریکایی ها به وظایف خود در این راستا به اندازه کافی عمل نمی کنند. در ماه جولای نیروی هوایی ایالات متحده تنها 17 بار از ما پشتیبانی های عملیاتی کرد و این در دورهای که حملات تروریستی در افغانستان دائما افزایش پیدا می کند بسیار کم است. نتیجه آن لطمه خوردن جمعیت جوان افغانستان است. حدود صد افغانستانی در هر روز کشور ما را به مقصد کشورهای هند، ترکیه، آسیای مرکزی، اروپا و آمریکا ترک می کنند.
وی در بخش پایانی این گفتگو در پاسخ به این پرسش که شما آینده افغانستان را چگونه ارزیابی می کنید گفت: اگر رهبری نظامی در پاکستان خواهان یک روند آشتی باشد صلح به وجود می آید؛ در غیر این صورت جنگ ادامه می یابد.