فرصت سه ماهه مجلس به وزارت نیرو برای تعیین الگوی مصرف آب
به گزارش بسیج، در اعلام تعداد شهرهایی که دچار تنش آبی هستند و حتی کلانشهرهایی که در وضعیت بحران آب قرار دارند، بعضا از سوی برخی مدیران دولتی و برخی کارشناسان، آمار متفاوتی ذکر می شد. از اینرو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بازتعریف مباحثی چون «تنش آبی» و «بحران آب» پرداختند تا با تعریف قانونی این مباحث، وزارت نیرو آمارهای خود را بر این اساس به روز کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز پارلمان، جزییات طرح توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی در کشور را مورد رسیدگی قرار دادند و ماده یک این طرح را تصویب کردند.
وکلای ملت در این ماده شرایط تأمین آب شرب شهری مورد نیاز مناطق جمعیتی شهری و روستایی کشور را تعیین و به سه بخش تقسیم کردند.
براین اساس سه بخش تقسیم شده به شرح ذیل است:
الف- شرایط عادی: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا، بیشتر از میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
ب- شرایط تنش آبی: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا معادل (سر به سر) میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
پ- شرایط بحران آب: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا کمتر از میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
همچنین بهارستاننشینان در تبصره این ماده مصوب کردند که هر یک از شرایط سهگانه مذکور در بندهای فوق، بسته به سال آبی، قابل تغییر است.
وکلای ملت در تبصره 2 مقرر کردند که تشخیص و اعلام قرار گرفتن هر کدام از مناطق جمعیتی کشور در هر یک از شرایط اشارهشده در این ماده بر عهده وزارت نیرو است.
طبق مصوبه مجلس در تبصره دیگر این ماده دولت مکلف شد حداکثر ظرف 3 ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به تعریف استاندارد آب بهداشت (غیرقابل شرب) و تفکیک آن از آب شرب و ارائه زمانبندی اجرای آن اقدام کند.
نمایندگان مجلس همچنین وزارت نیرو را مکلف کردند ظرف مدت 3 ماه از ابلاغ این قانون، الگوی مصرف آب را برای مناطق مختلف کشور بر اساس بعد خانوار استانی و مناطق جغرافیایی به تفکیک شرایط عادی، تنش و بحران تهیه و ابلاغ کند.