وی با بیان اینکه سامانه 131 نگاه مردمی برای حفاظت از منابع پایه کشور است، افزود: تنها 10 درصد زمینهای کشور قابلیت کشاورزی دارند و اگر ما بتوانیم برای حفاظت از این اراضی ارتباطی منطقی و دوطرفه با مردم برقرار کنیم در زمینه صیانت از آنها موفق میشویم.
تشکیل کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری
رئیس سازمان امور اراضی کشور با تأکید بر برخورد قاطع با زمینخواران از تشکیل کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری بهریاست وزیر کشاورزی خبر داد و بیان کرد: در این کارگروه بیش از 15 دستگاه عضو هستند و بهدنبال این هستیم که روزنهای برای سوءاستفاده دستگاههای حکومتی در زمینه زمینخواری وجود نداشته باشد.
افشار با بیان اینکه 70 درصد از زمینهای کشاورزی کشور فاقد سند مالکیت است به همین دلیل کشاورزان نمیتوانند تسهیلات دریافت کنند، تصریح کرد: برای مبارزه با خشکسالی کشاورزان باید تسهیلات دریافت کنند و برای تسهیلات حتماً باید سند مالکیت زمین در اختیار داشته باشند.
وی با اشاره به پیشتاز بودن استان فارس در طرح کاداستر گفت: در دو سال آینده تمام کشاورزان استان فارس دارای سند مالکیت زمین کشاورزی میشوند.
تصویربرداری از 10میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان "امسال بهدنبال این هستیم که عکسهای دقیقتر از اراضی کشور تهیه کنیم" اظهار داشت: 10میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور در حال تصویربرداری با یک فروند هواپیما است و بهزودی یک فروند هواپیمای دیگر نیز برای تصویربرداری از اراضی کشور راهاندازی میشود.
وی با ابراز "از طریق تجمیع اراضی بهدنبال صنعتی کردن کشاورزی هستیم" افزود: زمینهای یکپارچه و تجمیع شده سبب بالا رفتن بهرهوری آب کشاورزی میشود.
افشار با تأکید بر ایجاد فضای مناسب برای سرمایهگذاری در استان فارس عنوان کرد: بهدنبال تسهیل واگذاری زمین برای سرمایهگذاران هستیم و بهزودی مشکل زمین در منطقه ویژه اقتصادی شیراز برطرف میشود.
راهاندازی گشت حفاظت از اراضی در 300 شهر کشور
رئیس سازمان امور اراضی کشور با اعلام اینکه در سال 92 بهصورت آزمایشی گشت حفاظت از اراضی کشاورزی در 15 شهر کشور راهاندازی شد، عنوان کرد: در سال 93 این گشت در 130 شهر کشور راهاندازی شد و امسال در 300 شهر کشور راهاندازی میشود.
وی با اشاره به اینکه تعداد گشتهای حفاظت از اراضی کشاورزی استان فارس به 15 عدد افزایش مییابد، بیان کرد: سیاست ما در زمینه گشتها برخورد نیست بلکه ارشاد، ترویج و پیشگیری از تغییر کاربری است.
گیلان، مازندران و تهران در صدر آمار تغییر کاربری اراضی
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه استان فارس جزو استانهایی است که حجم تخلفات گسترده زمینخواری در آن کم است، افزود: گیلان، مازندران و تهران بالاترین آمار تغییر کاربری را در کشور دارند.
افشار با بیان اینکه اعتبار سازمان امور اراضی کشور در سال 92، 5 میلیارد تومان بوده است تصریح کرد: اعتبار این سازمان در سال گذشته 60 میلیارد تومان بوده که امسال با 2.5 برابر افزایش به 150 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 15هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز برابر با 10هزار هکتار از اراضی در کشور شناسایی شده است، گفت: 80 درصد این موارد احکامشان صادر شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان "آمارها نشان میدهد بیش از 30 درصد کاهش تخلف در سال 94 داشتهایم" اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 5هزار پرونده تغییر کاربری غیرمجاز به مراکز قضایی ارسال شده است.
وی عنوان کرد: برخی مجوزهای تغییر کاربری زمین که سالهای گذشته در اطراف تهران صادر شده بود باطل شده است.