خبرهای داغ:
وزیر بهداشت:

بخش سلامت حداقل به اندازه خوراک دام مورد توجه قرار گیرد

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید هزینه‌های تمام شده بخش سلامت در برنامه ششم توسعه تضمین شود، گفت: دولت و مجلس سلامت مردم را حداقل به اندازه خوراک دام مورد توجه قرار دهند.
کد خبر: ۸۵۵۸۷۳۳
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱

به گزارش بسیج،  سید حسن هاشمی در مراسم روز پزشک که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: دولت و مردم ایران قدرشناس جامعه پزشکی بوده و هستند، از جمله در دوران انقلاب و دفاع مقدس؛ به طوری که بیمارستان‌های صحرایی کمتر از 10 کیلومتر با خط مقدم فاصله داشتند.

وی ادامه داد: جامعه پزشکی در کنار تمام دولت‌ها خدمات ارزشمندی به مردم ارائه کرده است، همانطور که در طول 2 سال گذشته در اجرای طرح تحول سلامت نهایت همراهی را داشتند.

هاشمی تصریح کرد: در جهت حفظ و صیانت از جامعه پزشکی تریبون‌هایی که اثرگذار هستند بسیار احتیاط کنند و امیدواریم جامعه پزشکی نیز از بزرگان و اساتید اخلاق‌مدار خود تأسی کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در اجرای طرح تحول سلامت توانستیم رضایت عامه را کسب کنیم و امیدواریم این روند ادامه یابد، افزود: دیگران نیز باید از این دستاورد صیانت کنند به هر حال ایران و اسلام در طب قدمتی دیرینه دارد که می‌توان از ابن‌سینا، رازی و جرجانی یاد کرد همانطور که یک بزرگ فرانسوی عنوان کرده بود شاید در جنگ‌های صلیبی اروپاییان از مسلمانان شکست خوردند ولی بهره‌ها نیز بردند همانطور نیز که طب نوین دنیا امروز مدیون نیاکان ما از جمله شیخ‌الرئیس ابن‌سینا است.

وی در ادامه با تشکر ویژه از علی لاریجانی رئیس مجلس که در دو سال اخیر اقدامات و هماهنگی‌های متعددی با دولت داشته است و کسی نیز از همه این تلاش‌ها اطلاع ندارد، گفت: خوشبختانه حمایت‌های مجلس را همیشه داشتیم و امروز هم اگر نقصی در حوزه سلامت وجود دارد این نقص را از چشم بنده، ستاد و اجراکنندگان وزارت بهداشت ببینید.

هاشمی با اشاره به هدفگذاری‌های طرح تحول سلامت از جمله کاهش پرداختی مردم و رضایتمندی در اقصی نقاط مرزی کشور و در نهایت افزایش دسترسی به دارو و پزشک عنوان کرد: امروز به جرأت می‌توانم عنوان کنم که هیچ شهر زیر 20 هزار نفر جمعیت مشکل پزشک ندارد و در حوزه بهداشت نیز 8 میلیون نفر را تحت پوشش خدمات بهداشتی در حاشیه شهرها با ایجاد مراکز جامع خدمات قرار دادیم.

وزیر بهداشت افزود: امروز مردم و نمایندگان آنان در مجلس از اقدامات وزارت بهداشت رضایت دارند، زیرا کارهای زیادی انجام شده است، کما اینکه برخی‌ها نیز کم‌لطفی کردند و این را به حساب ما پزشکان گذاشتند. 

وی در ادامه با خطاب قرار دادن رئیس مجلس شورای اسلامی دو درخواست را مطرح کرد و افزود: در حوزه بیمه‌ها اجرای قانون بسیار مهم است زیرا اگر قانون در این حوزه اجرا نشود، ما در اداره بیمارستان‌هایمان ناتوان می‌مانیم، به هر حال درآمدهای ما از اعتبارات دولت است و همه نیز از مشکلات اعتباری دولت نیز مطلع هستند. 

هاشمی با تاکید بر اینکه امروز مردم حق بیمه را براساس وظایف‌شان به خوبی پرداخت می‌کنند ولی باید مالیات بر کالاهای آسیب‌رسان نیز پرداخت شود. با وجود آنکه این مسئله دارای مصوبه است ولی هیچ وقت ساخته نشد در حالی که از مالیات بر کالاهای آسیب رسان از جمله سیگار 10 هزار میلیارد وارد خزانه دولت می‌شود ولی همیشه همین مورد در کشاکش دولت و مجلس بوده است زیرا دولتی‌ها نگاه به ایجاد رونق اشتغال و اقتصاد دارند ولی مجلسی‌ها بهانه افزایش قاچاق را می‌آورند و در نهایت آن چیزی که نصیب ما می شود بیماری بیتشر است.

وی گفت: بیمه‌ها باید در پایان هر ماه 60 درصد از مطالبات سلامت را پرداخت کنند و در پایان 3 ماه کل آن را بپردازند، ولی امروز اینگونه نیست و طبیعی است که یک چرخه نارضایتی در بین پزشکان که امروز شاهد ان هستیم ایجاد می‌شود.

وزیر بهداشت در ادامه با پرداختن به نکته دوم خود افزود: در این 2 سال باقی‌مانده از دولت یازدهم جامعه پزشکی از جمله سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و همچنین وزارت بهداشت کمک کند تا مسیر راه را کم کنیم. به هر حال باید پذیرفت که از قبل از انقلاب نیز متصدیان حوزه سلامت مانند بنده پزشک بودند و با مسائل اقتصاد سلامت ناآشنا هستند. بنابراین این مقوله نباید مغفول باقی بماند.

هاشمی در توضیح بیشتر عنوان کرد: دولت و مجلس در برخی موارد مانند آب، برق، تلفن، کشاورزی و حتی غذای دام هزینه‌ سود تمام شده را متقبل و پرداخت می‌کند. بنابراین باید حوزه سلامت اینگونه باشد کما اینکه این مورد را بنده شخصا با آقای رئیس‌جمهور گفته‌ام تا اگر می‌خواهیم بهداشت و درمان سامان پیدا کند باید هزینه‌ تمام شده آن نیز مانند برخی مواردی که عنوان کردم پرداخت شود.

وی به 3 مورد از جمله مالیات بر کالاهای آسیب‌رسان ، حق بیمه و منابع عمومی به عنوان محل‌های اعتباری حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت نباید بیمارستان بسازد. وزارت بهداشت نباید تجهیزات وارد کند. بنابراین ما در این موارد ورود کنیم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: برخی کشورهای اروپایی و حتی شرکت‌های داخلی در چند ماه اخیر برا ی سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت اعلام آمادگی کردند ولی منوط به آن است که وقتی برای پتروشیمی و راه‌آهن هزینه می‌کنیم برای سلامت هم هزینه کنیم. 

وی با توجه به اهمیت حوزه پزشکی که در برخی مواقع به کمک شرع می‌آید، افزود: در برخی مواقع نیز حکم فقها با حکم پزشکان متوقف می‌شود مانند ناتوانی در روزه گرفتن و حتی مراجع تقلید نیز دستورات پزشکان را دقیق اجرا می‌کنند. بنابراین هر دوی این موارد در کنار هم باعث سلامت می‌شود و گرنه عبادت بدون سلامت فایده‌ای ندارد.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه باید اعتراف کنیم در طول ده‌های گذشته به بخش سلامت کم‌توجهی شد، افزود: عدالت در سلامت یکی از ضرورت‌ها است. بنابراین همانطور که به اخلاق در جامعه نیازمندیم به رفاه اجتماعی نیز نیازمندیم و یکی از حلقه‌های رفاه اجتماعی بحث سلامت مردم است. 

وزیر بهداشت تصریح کرد: امیدوارم در برنامه ششم برای حوزه سلامت به مانند حوزه کشاورزی و فرآورده‌های دام تصمیمات و توجهات لازم صورت پذیرد زیرا برخی مواقع مشاهده می‌کنیم در هیئت دولت درباره خوراک دام بحث می‌شود، مبنی بر اینکه رقم و قیمت این است و دولت نیز برگشت سرمایه را تضمین می‌کند. بنابراین باید در سلامت نیز همین توجه رعایت شود. 

وی با اشاره به کمبود 80 هزار تخت بیمارستانی و کمبود 200 هزار پرسنل خاطرنشان کرد: سالانه 2 هزار تخت بیمارستانی می‌سازیم که تا 40 سال دیگر طول می‌کشد، بخش خصوصی نیز به دلیل صرفه نکردن اقتصادی هرگز سراغ این بخش نیامد، پزشکی نیز گران است، بنابراین درخواست داریم برای رفع مشکل جامعه پزشکی، بیمه‌ها و مردم شریف ایران بحث سلامت در برنامه ششم توسعه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار