مسؤولین وقت وزارت علوم و برخی رسانهها در پرونده بورسیهها فضاسازی کاذب کردند و اتهام زدند/ در صورت شکایت رسیدگی میکنیم
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا 4 پروژه دریاخواری در کیش، کمربندی رامسر، ماهشهر و بازار ماهی بندر عباس گزارش شده بنابراین رویکرد دستگاه قضا برای مبارزه با دریا خواری چیست، تصریح کرد: در خصوص حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، دریا و سواحل آن و حریم رودخانه ها مکرر صحبت شده و ما بارها گفتهایم که مسئولین ذیربط اجازه ندهند تعرضی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: اگر احیانا تعرضی صورت گرفت مسئولین باید تا جایی که جزو اختیاراتشان است با آن برخورد کنند و در غیر این صورت در زمان خودش موضوع را به دستگاه قضا اطلاع دهند.
وی ادامه داد: مسئولین صبر نکنند که چندین سال بگذرد و تعرضی صورت گیرد و جایی تخریب شود و ساخت و ساز غیرمجازی انجام شود و بعد به دستگاه قضائی شکایت کنند؛ چرا که قوه قضائیه به شدت نسبت به این موضوعات حساس است و سعی بر این است تا آن جا که امکان دارد به منابع طبیعی، محیط زیست و دریا لطمهای وارد نشود.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در آن مناطق هم مسئولینی مسئولیت دارند و دادستانهای ما نیز در آن حوزهها به وظایف خود عمل میکنند، نکتهای که در این خصوص باید یادآور شوم این است که در مورد موضوعاتی که شما گفتید برخی از آنها طرح یک دستگاه رسمی اجرایی مطرح است و ممکن است مسئول بعدی که میآید بگوید این طرح غلط است، بنابراین چنانچه مصوبهای بر خلاف قانون بوده باید به طور قانونی مصوبه باطل شود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: اگر هم طرحی مطابق مقررات بوده و فرد بعدی که میآید آن را نمیپسندد طبیعی است که باید بروند مصوبه بگیرند اینکه امروز یک مسئول یک سلیقه داشته باشد و دیگری سلیقه دیگری داشته باشد و بخواهیم سلیقهای عمل کنیم کار جلو نمیرود.
وی تصریح کرد: در خصوص 4 موردی که شما گفتید در رابطه با دو مورد آن پروندهای تشکیل نشده و سابقهای هم در دستگاه قضا ندارد اگر آقایان مدعی هستند که خلافی صورت گرفته، گزارش کنند.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: دو مورد دیگر هم در آن مناطق از مدت ها پیش دو پرونده مطرح است که در حال رسیدگی است اما این دو مورد مشمول دو مورد مصداقی که شما بیان کردید نیست و یک مورد هم طرح است که اختلافی است و باید دید آیا مسئولین جدید آن را رد میکنند یا خیر و این امر بستگی به اقدامات مسئولین فعلی دارد.
ممکن است در هر صنفی فرد خاطی وجود داشته باشد
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از قضات شاکی هستند که دو صنف کاذب (دلالان معاملات ملکی و نمایشگاه های فروش اتومبیل) باعث تورم و گرانی در مملکت و اطاله دادرسی شده اند نظر شما در این باره چیست؟، گفت: نمیشود دو صنف را به این ترتیب محکوم کنیم، ممکن است در هر صنفی فرد خاطی وجود داشته باشد و اینکه ما بگوییم کل تورم و مسائل اقتصادی مربوط به این دو صنف است طرح صحیحی نیست.
وی ادامه داد: اگر در این زمینه خلافی شده باشد چنانچه مصادیقی دارید اشاره کنید و اگر نیاز است مقررات جدید وضع شود و در این زمینه آسیب شناسی شود اما در نهایت نمیتوان گفت منشأ این مسائلی که شما گفتید این دو صنف باشند.تشخیص برگزاری علنی دادگاه بابک زنجانی به عهده قاضی است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اکبر ترکان مشاور عالی رئیس جمهور اعلام کرده است که میلیاردر نفتی گردن کشی میکند و بدهی خود را پرداخت نمیکند و همچنین برخی نمایندگان مجلس علنی بودن دادگاه میلیاردر نفتی را خواستار شده اند، گفت: هیچ کس حق ندارد به یک فرد هر چند که متهم هم باشد توهین کند، متاسفانه بعضی مطالب که بعضاَ از زبان برخی مسئولین نسبت به این متهم گفته میشود اصلاَ صحیح نیست و اگر این متهم شاکی بشود این توهینها قابل پیگیری است.
وی افزود: گفته میشود که کسانی ممکن است این فرد را بکشند که این مطلب تشویش اذهان عمومی است که قابل پیگیری است. تصور میشود کسانی که این حرفها را می زنند شاید خودشان قصد چنین کاری داشته باشند و اینها بدون دلیل این حرف را میزنند و با این اظهارات القا میکنند که برنامهای دارند وگرنه هیچ کس چنین شاهدی ندارد و در سیستم اطلاعاتی و سیستم نظامی چنین چیزی مطرح نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه نمایندگان مجلس از همه به قانون واقف ترند، افزود: تشخیص علنی یا غیر علنی بودن دادگاه با قاضی است هر چند اگر دادگاه هم علنی باشد تا قبل از قطعیت، حکم قابل انتشار نخواهد بود و این قانون در خود مجلس تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
وی در خصوص پرداخت بدهی میلیاردر نفتی گفت: این موضوع دنبال میشود و وکالتهایی هم به شرکت نفت در خصوص اموال وی داده شده تا با مکانیزم خاصی به جای بدهی بردارد.
حجت الاسلام محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی شرکت های خصوصی که بر سر کار بوده اند و در دولت یازدهم نیز همکاری دارند سعی بر خدشه دار کردن شرکای خود دارند و با استفاده از رانت دولتی و رسانه ها به دنبال تخریب شرکای سابق خود هستند، اظهار داشت: اگر این موضوع سوء استفاده از جایگاه حقوقی باشد و شرکت شاکی باشد موضوع قابل تعقیب و پیگیری است و اگر هم شاکی نباشد و جرمی رخ داده باشد دادستان از حیث عمومی جرم را می تواند دنبال کند ولی اگر جرمی رخ نداده باشد هیأت های نظارت اداری می توانند آن را بررسی کنند.
حجت الاسلام و المسلمین اژه ای در پاسخ به سئوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده معلولان فردیس گفت: پرونده قضایی درباره تخلفات مرکز معلولان استان البرز تشکیل شده و در این زمینه 2 نفر بازداشت و سه نفر تحت تعقیب هستند و پرونده در حال رسیدگی است.
قوه قضاییه پیگیر شکایات دانشجویان بورسیه است
وی با بیان اینکه در ماجرای بورسیه ها سیاسی عمل شده است ادامه داد: بر اساس اعلام وزارت علوم تعدادی از این افراد هم تمهیداتی اتخاذ شده که به تحصیلشان ادامه بدهند، گروهی دیگر از دانشجویان بورسیه هم شرایطش را ندارند که تعدادشان هم محدود است.
حجت الاسلام و المسلمین اژه ای ادامه داد: در این میان دو مسئله مطرح می شود، برخی از مسؤولین وقت وزارت علوم و برخی از رسانه ها که فضاسازی کاذبی ایجاد کرده و انگشت اتهام را متوجه عده ای خاص کردند. ما همان اوایل هم گفتیم که اگر شخصی شکایت کند از این جهت قابل رسیدگی است که تعدادی هم در دادسرای تهران آمدند و شکایت کردند و شکایتشان به شعبه بازپرسی ارجاع گردید.
وی تصریح کرد: مسئله دوم این است که بورسیه ها دارای شرایط هستند یا خیر، به قوه قضاییه مربوط نیست و وزارت علوم و کمیته ای که در این پرونده تحقیق و تفحص می کند باید تصمیم گیری کند.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه تعداد چاه غیر مجاز در کشور داریم و گفته می شود که افراد صاحب قدرت و مکنت چاه غیر مجاز حفر می کنند، دستگاه قضا چه اقداماتی انجام داده است؟ افزود: تعداد چاه های غیر مجاز را مسئولین ذیربط از جمله وزارت نیرو اعلام می کنند.
وی گفت: افرادی که چاه های غیر مجاز را حفر می کنند حتما صاحب قدرت و مکنت نیستند پرونده هایی با توجه اینکه در دو سال گذشته با خشکسالی مواجه بوده ایم و این خشکسالی در برخی استانها بیشتر است و وجود این چاه ها مشکلاتی را بوجود می آورد تشکیل شده است و در دستگاه قضائی رسیدگی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین اژیه ادامه داد: برخی از چاه های غیر مجاز پلمپ شده برخی پر شده و برخی نیز برداشت خود را اصلاح کرده اند.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: همه چاه هایی که حفر شده است صرفاَ غیر مجاز نیستند بلکه برخی از این چاه ها برداشت بیشتر از آنچه که مجوز دارند آب برداشت می کنند که این باید اصلاح شود.
وی افزود: برای استفاده از آب باید همه دقت داشته باشیم و چاه های غیر مجازی که قابل پروانه گرفتن نیستند باید پلمپ شوند.
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت و سازهای غیرمجاز در گردنه حیران اظهار کرد: از سال 82 ساخت و ساز در منطقه حیران شروع شده و بر اساس آمار مسئولان ذیربط حدود 500 ساختمان ساخته شده که از این تعداد 32 مورد مجوز ندارند و بقیه مجور دار هستند. حتی در برخی موارد 15 امضا در مجوزها مشاهده میشود.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز اظهار داشت: دراین خصوص بارها صحبت شده و ما اعتقاد داریم این مسئله به عهده بانک مرکزی است هر چند که این موسسات مجوز خود را از بانک نگرفته اند اما سیاست گذاری در حوزه پول به عهده بانک مرکزی است که باید در این خصوص اقدامات اساسی انجام دهد.
وی با بیان اینکه این موسسات امور شبیه بانکی انجام می دهند، گفت: بانک مرکزی هم در این خصوص در ماه های اخیر به صورت جدی وارد شده است اما از انجا که تعداد زیادی از مردم در این موسسات سرمایه گذاری کرده اند به سرعت نمی شود این موسسات را تعطیل کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه ادامه داد: کارگروهی متشکل از هر سه قوه و با ریاست بانک مرکزی برای ساماندهی این موسسات تشکیل شده است و به موسسات اعلام شده که آنهایی که شرایط گرفتن مجوز دارند برای دریافت مجوز اقدام کنند و یا در هم ادغام شوند و این موضوع به تدریج انجام می شود و طبیعتاَ موسساتی که شرایط دریافت مجوز ندارند باید تعطیل شوند.
وی افزود: با توجه به تعداد سپرده های فراوان مردم در این موسسات و کمبود نقدینگی در عرض یک یا دوماه نمی توان به این موضوع پایان داد این موسسات پولهایی را که از مردم دریافت کرده اند را تبدیل به ملک کرده اند و با توجه به رکود بازار مسکن این ملکها قابل نقد شدن نیست و موسسات به مشکل خورده اند.
سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با ادامه رسیدگیها در مورد پرونده سه هزار میلیاردی گفت: در حال حاضر 45 نفر از متهمین مربوط به بانک صادرات در حال محاکمه هستند. طی 3 جلسه پی در پی دادگاه، تنها کیفرخواست خوانده شده است و هیچکدام از متهمین این پرونده بازداشت نیستند و با قرار مناسب آزادند که به ترتیب به دادگاه احضار و به اتهامات آنها رسیدگی خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین در ارتباط با مبادله جیسیون رضائیان نیز گفت: در برخی محافل مبادله جیسیون رضائیان مطرح شده است که این موضوع در قوه قضائیه مطرح نشده و نمیتوانیم نظری بدهیم.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که چرا خاوری را غیابی محاکمه نمیکنید، گفت: در خصوص پرونده 3هزار میلیاردی متهمین متعددی وجود داشت و گاهی وقفه هایی به دلیل تغییر قاضی در این پرونده ایجاد شد که رفتن قاضی سراج به سازمان بازرسی کل کشور نمونه ای از آن است.
وی با بیان اینکه این پرونده، پرونده سنگینی بود گفت: درحال حاضر 45 نفر در حال محاکمه هستند کسانیکه در رابطه با بانک صادرات از مدیر عامل سابق تا بقیه افراد که در این پرونده متهم بودند در حال محاکمه هستند سه جلسه دادگاه فقط قرائت کیفر خواست بود 45 نفر با قرار آزاد هستند و به ترتیب به دادگاه احضار می شوند.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری میزان مبنی بر چرایی بازداشت یک نفر از اعضای حزب منحله مشارکت گفت: از بیان جزئیات این بازداشت و پرونده معذورم ولی افرادی که بازداشت می شوند گاهی با قرار بازداشت موقت احضار می شوند ممکن است فردی که با وثیقه آزاد است تا این وثیقه را تامین کند در بازداشت بماند گاهی هم قرار بازداشت صادر می شود اما به محض اینکه موجبات بازداشت رفع شد آزاد می شود.
وی ادامه داد: گاهی هم ممکن است فردی که در بازداشت است با تبانی با شرکایش در بازداشت بماند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی که به نامه یکی از اعضای خانواده مهدی هاشمی رفسنجانی اختصاص داشت، گفت: جوابی در این خصوص نخواستم، نامه را به دادستان تهران ارجاع دادم تا اگر مواردی لازم به پیگیری باشد، رسیدگی کنند.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سرکرده عرفان حلقه اظهار کرد: در مورد این پرونده حکمی صادر شده که قابل اعتراض بود و اعتراض کردهاند و در حال حاضر به دیوان عالی کشور رفته است.
سخنگوی قوه قضائیه دریافت رشوه 17 میلیاردی توسط رئیس دفتر یک دادگاه را تکذیب کرد و گفت: ما فردی به عنوان اینکه به عنوان مسئول دفتر یا کارمند دفتری 17 میلیارد رشوه گرفته باشد نداریم و چنین فردی را من سراغ ندارم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت پرونده بقائی و بازداشت وی به کجا رسید تصریح کرد: از بیان جزئیات معذورم و قرار بازداشت موقت تمدید شده و وی بازداشت است و مطالبی که در خصوص اموال وی در خارج مطرح می شود صحت ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پرونده دادستان سابق تهران به کجا رسید، اظهار کرد: در یک مورد حکم صادر شد و در مورد دیگر کیفرخواست صادر شده است و در مورد سوم نیز حکم صادر اما قطعی نشده است که هم از جانب محکوم علیه و شکات این حکم می تواند مورد اعتراض قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی از رسانه ها مطرح می شود که در پرونده مرتضوی وقت کشی صورت می گیرد و گفته می شود با اینکه حکم صادر شده اما وی اعتراضی نکرده است، تصریح کرد: از ناحیه چه کسی وقت کشی می شود، اگر محکوم علیه اعتراض نکند ظرف بیست روز که از زمان ابلاغ بگذرد حکم قطعی می شود و حق اعتراض هم وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وکیل بابک زنجانی تقاضای استمهال و تأخیر در برگزاری دادگاه کرده آیا با درخواست وی موافقت شده است یا خیر؟ خاطر نشان کرد: امروز سوال کردم و تا به امروز با چنین درخواستی موافقت نشده است و دادگاه وی به تأخیر نیفتاده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه ادامه داد: ما اعتقادمان بر این است که باید تلاش شود تا هم استفاده ی خوب و مناسب از فضای مجازی صورت گیرد و هم ساماندهی شود یعنی از بروز فساد در آن جلوگیری شود که در آن موقع آقایان به ما گفتند که فرصت دهید تا ما تدبیری اتخاذ کنیم و مصادیق مجرمانه را به صورت هوشمند پالایش شود.
وی تصریح کرد: آنها این مدت را چند بار تمدید کردند و گفتند سرمایه گذاری قابل توجهی برای این کار کرده ایم و در تلاشیم که مصادیق مجرمانه به صورت هوشمند پالایش شوند، امیدواریم با شروع مجدد شورای عالی فضای مجازی، مسئولین آنجا در جهت سیاست گذاری و موضوعاتی که مربوط به فضای مجازی می شوند سرمایه گذاری کنند تا ما بتوانیم از شبکه های بومی و ملی خود استفاده کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پروژه ای در زمان دولت اصلاحات با عنوان گلشهر در کیش صورت گرفت که گفته می شود زمینی که در این پرونده قیمت آن هزار میلیاردی بوده به مبلغ 40 میلیارد فروخته شده است در رابطه با این جزئیات این پرونده توضیح دهید، گفت: بر اساس گزارش بین اصل زمین و مبلغ فروخته شده اختلاف فاحش بوده و قرار بوده مبلغ تعیین شده در زمان طولانی مدتی پرداخت شود، در این پرونده کیفرخواست علیه چند نفر صادر شده و پرونده تشکیل شده و در دادگاه مطرح است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در ارتباط با اینکه دادستان کل کشور در گزارش خود در مورد وضعیت سیلابهای اخیر نکاتی مطرح کردند آیا قوه قضائیه در این زمینه ورود می کند یا خیر؟ گفت: بستگی دارد اگر دستگاه های نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور گزارش کنند و کسی را مقصر اعلام کنند مبنی بر اینکه کوتاهی وی باعث شده جرمی صورت بگیرد دستگاه قضائی وارد می شود اما اگر به نتیجه نرسیدند که جرم واقع شده قوه قضائیه وارد نمی شود، در مورد سیلی که در طالقان و کرج اتفاق افتاد سازمان بازرسی کل کشور گزارشی داده که تخلفاتی صورت گرفته اما اعلام جرم علیه کسی صورت نداده است بنابر این اگر احیاناَ دستگاه های نظارتی گزارشی دهند دستگاه قضائی وارد می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خانم عفت مرعشی نامه ای به شما در مورد دادگاه مهدی هاشمی نوشتند و شما آن را به دادستانی ارجاع دادید این ارجاع از چه بابت بود؟ تصریح کرد: مطلب من روشن بود و همانی است که منتشر شد و بنده آن را به دادستان ارجاع دادم اگر لازم دانستند جواب دهند و من جوابی از ایشان نخواستم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جدیدا کمپینی برای دفاع از طاهری بنیان گذار عرفان کیهانی راه اندازی شده، در رابطه با این پرونده توضیح دهید گفت: ما قبل از قطعیت حکم مجاز نیستیم اطلاع بیشتری دهیم، حکمی صادر شده و به دیوان عالی کشور رفته است، این حکم سه حالت دارد، دیوان عالی کشور می تواند آن را نقض کند و همچنین این دیوان می تواند اگر نواقصی در پرونده نیست از آن نقص بگیرد و در نهایت می تواند حکم را تایید کند و این بستگی به نظر دیوان دارد.
وی تصریح کرد: این که می گویید فضاسازی می کنند باید گفت که مردم ما هوشیار هستند و وقتی که قضایا روشن شد این فضاسازی ها نتیجه عکس دارد و از طرفی قاضی را تحت فشار قرار دادن کار صحیحی نیست.
سخنگوی دستگاه قضا با ذکر مثالی در مورد فضاسازی هایی که صورت می گیرد گفت: عده ای در ممسنی و اردبیل براساس اتفاقی که رخ داد فضاسازی کردند اما کسانی که این کار را کردند خودشان پشیمان شده اند چرا که فضاسازی ها نتیجه عکس دارد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شاهرخ زمانی (از فعالین کارگری) در دوران حبس مشمول مرخصی نشد و دلیل مرگ وی چیست، گفت: این که علت سکته چه بوده در حال بررسی است و پزشک باید نظر دهد اما اینکه گفتید بهداری سکته را تایید نکرده باید بگویم هنوز در رابطه با این موضوع نظری نداده است و اقدامات قضایی در مورد اینکه علت چیست در حال بررسی است اما هنوز نتیجه نهایی مشخص نشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد مرخصی اطلاعی ندارم اما مرخصی رفتن ضوابط و مکانیزمی دارد و کسانی که می خواهند مرخصی بروند شورایی وجود دارد که بررسی می کند که افراد به مرخصی بروند یا خیر که این نیز معیارهایی دارد که بستگی به رفتار و اخلاق فرد و ضوابط زندان دارد.