به گزارش بسیج، شهریار زرشناس عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و محقق حوزه انقلاب اسلامی در یک آسیب شناسی از ادوار تاریخی ـ فرهنگی ایران پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این دوره ایران سردمدار یک گذار تاریخی در داخل کشور شد چرا که مقدمات این گذار از دوران انحطاط غرب مدرن فراهم شد و همه این مسائل و ورود ملزومات غربی به داخل کشور باعث شد که مردم نسبت به آنها حساس شده و واکنش نشان دهند و شرایط به سمت پیروزی انقلاب اسلامی سوق یابد.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی غرب در دوره قرون نوزدهم و بیستم به سمت انحطاط پیش میرفت، اظهار داشت: بنابراین این سبک زندگی در برابر گفتمان رایج در ایران تاب تحمل نداشت چرا که این گفتمان سبک زندگی اسلامی ایرانی را مدنظر قرار داشت.
زرشناس با تأکید بر درگیری بین سبک زندگی غربی و اسلامی در داخل ایران گفت: چالشهای غرب جمهوری اسلامی را نسبت به سبک زندگی آنها آگاه کرد و بر این فکر استوار ساخت که تفکری برای مقابله با این سبک غرب زده داشته باشد اما متأسفانه هنوز آن تفکری که باید وجود داشته باشد برای مقابله طراحی نشده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به بحث غربزدگی در دنیای مدرن به ویژه از سوی کشورهای جهان سوم و درحال توسعه گفت: سردرگمی برای ما نتیجهای مقابل غرب زدگی فراهم نمیکند باید بتوانیم تفکر کنیم و راه صحیح در پیش بگیریم یک بار غفلت ما را دچار چالشهای بسیاری کرده و بنابراین از این پس باید آگاه باشیم و منظومه فکری خوبی طراحی کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: نهادها و دستگاههای فرهنگی ما به همراه مدیران لایق و کارآمد هر یک باید منظومه و مانیفست واحدی برای مقابله با سبک غربی داشته باشند بنابراین نخست باید در حوزه تئوریک تفکرات خود را پیاده کرده و سپس وارد عرصه عمل شویم.
زرشناس با اشاره به اینکه هر یک از حوزههای فرهنگ ما از ادبیات گرفته تا سینما و رادیو و تلویزیون و انواع هنرها نیازمند مانیفست مشخصیاند، اظهار داشت: این استراتژیها است که میتواند طرح ما در هر حوزه قرار بگیرد و به منصه عمل برسد بنابراین درست است که امروز ما در شرایط جنگ نظامی قرار نداریم اما باید در جنگ نرم هم مدیران رزمنده و خوبی را پرورش داده و مبارزانمان هم در سبک زندگی اسلامی ایرانی به موفقیت برسند.