یک کار‌شناس ارشد صنایع غذایی خبر داد؛

تولید پوشش خوراکی برای پخت ناگت میگو با کاهش ۲۵ درصدی جذب روغن

یک کار‌شناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استفاده از پوشش خوراکی جدید در تهیه و تولید ناگت میگو در کارخانه‌ها باعث کاهش ۲۵ درصدی جذب روغن می‌شود.
کد خبر: ۸۵۸۰۲۸۰
|
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۴
به گزارش خبرگزاری بسیج، مهرداد حق‌شناس، درباره طرح پایان نامه‌اش با موضوع کاهش جذب روغن در تولید پوشش جدید ناگت میگو گفت: مشکلی که در تهیه ناگت میگو در کارخانه‌ها وجود دارد این است که به شکل سرخ کامل یا نیمه سرخ تهیه می‌شوند که جذب روغن بالا دارند و این مسئله نکته منفی در صنعت غذایی محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: افراد در خانه پس از استفاده از روغن آن را عوض می‌کنند اما این عمل در کارخانه‌ها انجام نمی‌شود به این دلیل که تعویض سریع روغن برای آنان صرف اقتصادی ندارد.

این کار‌شناس ارشد صنایع غذایی درباره تولید محصول تحقیقاتی انجام شده ابراز کرد: به منظور جذب نشدن روغن ناسالم فورمولاسیونی در غالب پوشش خوراکی ایجاد کردیم البته چنین تحقیقاتی در گذشته وجود داشت که شامل مواد دیگر از جمله ماهی بود.

وی ادامه داد: در این پوشش خوراکی ترکیب "کربو سیمتریک سلولز بتاگلوبین" را اضافه کردیم که خاصیت ضد اکسیدانی دارد و ضد سرطان است به شکلی که باعث بهبود بیماری‌های گوارشی می‌شود و با تولید این پوشش خوراکی به این نتیجه رسیدیم که اگر از این مواد با درصد خاص استفاده کنیم کاهش ۲۵ درصدی روغن را به دنبال دارد.

حق‌شناس، با بیان این‌که مواد روغنی که در کارخانه‌ها استفاده می‌شود کالری بالایی دارند و هر چه بیشتر روغن استفاده شود درصد بیشتری روغن جذب می‌شود، تاکید کرد: اگر از روغن تازه استفاده شود جذب روغن کمتری در ماده غذایی انجام می‌شود اما روغنی که چند بار مورد استفاده قرار گرفته است جذب بیشتری دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: به دلیل خواص غیر اشباع بودن روغن حرارت سرخ کردن ترکیباتی مانند رادیکال آزاد ایجاد می‌کند که می‌تواند سرطانزا باشد اما ترکیب بتاگلوکان با رادیکال آزاد واکنش نشان می‌داد و آن‌ها را به هم متصل می‌کرد و نمی‌گذاشت که آزاد باشند.

حق‌شناس، اظهار کرد: ما توانستیم این محصول غذایی را ثبت اختراع کنیم و یک مقاله به فارسی و دو مقاله به انگلیسی از آن منتشر کردیم؛ شاید دو تا سه مقاله درباره میگو در دنیا وجود داشته باشد و این موضوع قابلیت رسیدن به تولید انبوه را دارد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار