خبرهای داغ:
محمدجواد لاریجانی در گفت‌وگوی ویژه خبری:

غرب از ابتدای مذاکرات هسته‌ای هدف دیگری را دنبال می‌کرد/ برخی مسؤولان مسئله نفوذ را جدی نگرفته‌اند

کد خبر: ۸۵۸۱۵۰۴
|
۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر «محمد جواد لاریجانی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و کارشناس مسایل سیاسی و بین الملل در برنامه امشب گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع «بررسی خطر نفوذ بعد از تصویب برجام و فضای سیاسی داخل و بین الملل» در خصوص چرایی تاکید بر کلید واژه نفوذ دشمن پس از تصویب برجام با بیان اینکه امیدواریم همه ما در این ایام محرم از مکتب امام حسین (ع) که مکتب حق مداری و استراتژی مقاومت است، بهره‌های فراوان ببریم، اظهار کرد: مذاکرات هسته‌ای و نتایج آن پوشش وسیع جهانی داشت. ما از همان ابتدا می دیدیم که آمریکایی ها ایده ای را پخش می کنند و آن این است که ایران بعد از 37 سال مقاومت در برابر قبول رهبری آمریکا مجبور شد زانو بزند. البته در اسناد مذاکرات در بعضی جاها این زمینه را برای سواستفاده آمریکایی ها فراهم می کند و در واقع آمریکایی از این مذاکرات چیزی را می خواهند به دنیا اعلام کنند که ایران در استراتژی مقاومت خود شکست خورده است.

آمریکایی‌ها در توهم رهبری بر دنیا قرار دارند

لاریجانی با بیان اینکه آمریکایی ها در توهم رهبری بر دنیا قرار دارند، گفت: آمریکایی ها معتقدند که مسئله رهبری شان بر دنیا یک مسئله بسیار کلیدی است. اینکه چرا این توهم به آن ها دست داده موضوع مهمی است و برای رهبری شان بر دنیا همه جور هزینه می کنند. دلیل این  تفکر و توهم این است که معتقدند از نظر نظامی زورشان زیاد است، از نظر اقتصادی توانمندی بالایی دارند، از نظر تبلیغاتی نیز تریبون های مختلفی دارند و معتقدند ما برای رهبری چیزی کم نداریم، در صورتی که رهبری آمریکایی بر دنیا یک توهم بزرگ است.

لاریجانی گفت: علت تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نفود همراه با جریان توافق هسته ای، این است که آمریکایی ها از مسئله هسته ای اهداف دیگری را دنبال می کنند. 

لاریجانی با بیان اینکه البته در برخی اسناد مذاکرات مواردی وجود دارد که زمینه سواستفاده را فراهم می‌کند، گفت: همه از دولت انتظار دارند که مانع سواستفاده غربی ها از اجرای برجام شود.

تشکیل کمیسیون برجام کار بسیار خوبی بود

کارشناس مسایل سیاسی و بین الملل در پاسخ به این سئوال که آیا مصوبه مجلس در خصوص برجام راه های نفوذ را مسدود کرده است یا خیر، گفت: در این خصوص دو اقدام در مجلس اتفاق افتاد که یکی تشکیل کمیسیون برجام بود که به نظر بنده کار بسیار خوبی بود و مردم با محتوای این مذاکرات آشنا شدند و مطالب بیان شد و این خدمت بزرگ مجلس بود که تاثیر خوبی داشت.

وی افزود: چارچوب این مصوبه خوب بود، مجلسی ها معتقدند باید برجام را رد نکرد؛ چراکه ما به جایی رسیده بودیم که اگر برجام رد می شد همه دنیا می گفتند ایران دو سال مذاکره کرد و اکنون آن را رد کرده است و برای دولت نیز خوب نبود ولی مقرر شد که راه های نفود بسته شود و موضوع مهم این است که اکنون همه باید به دولت کمک کنند که حتما توافقات به خوبی اجرا شود و جلوی سو استفاده ها را بگیرد.

لاریجانی با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص آزمایش موشکی اخیر ایران افزود: آمریکا و غربی ها این آزمایش را زیر سؤال برده و اعلام کرده اند که این آزمایش موشکی توافق هسته ای و قطعنامه 2231 را نقض کرده است، در صورتی که ایران پیش از این هم قطعنامه های مرتبط با این مسئله را نپذیرفته بود.
 
لاریجانی ادامه داد: غربی ها از همه فرصت ها برای نفوذ در لایه های مختلف با تکنیک های مختلف و در زمینه های مختلف حتما سواستفاده خواهند کرد.

ایران هیچوقت سلطه آمریکا را نمی پذیرد

وی در خصوص راه های نفوذ دشمن از طریق مذاکرات هسته ای گفت: در بین مسئولان ما و حتی فرهیختگان ما موضوعی مطرح می شود که می گویند آمریکا کشور خوبی نیست ولی آمریکا یک واقعیت است بنابراین باید با آن کنار بیاییم تا مشکلاتمان حل شود که البته به این  روش نیز عقلانیت می گویند. این همان جایی است که تاثیرگذاری در مرکز تصمیم سازی نامیده می شود و خطرناک ترین چیزی است که ممکن است مسئولان ما به آن دچار شوند. در واقع باید این موضوع که ظاهر خیلی قشنگی دارد را مورد توجه قرار داد. کسانی که این موضوعات را مطرح می کنند باید بدانند که مشکل اقتصادی ما این نیست که آمریکایی ها ما را تحریم کرده اند بلکه به خاطر  بیماری مزمن اقتصاد ماست و این در حالیست که ما در همه عرصه ها پیشرفت های زیادی داشته ایم و ایران اسلامی امروز به یک کشور بسیار قوی تبدیل شده است. 

تشکیلات دیپلماسی کشورمان، باید هر کشوری را که مسئولینیش از تغییر در حکومت ایران سخن می‌گوید از مدار تعامل حذف کند

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه استراتژی ما مقاومت است و سلطه آمریکا را هیچ وقت نمی پذیریم، ادامه داد: رهبران آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با کمال وقاحت می گویند که ما باید در ایران نفوذ کنیم که حکومت این کشور تغییر پیدا کند در حالی که سخن از  تغییر حکومت در یک کشور دیگر توهین عظیم به یک ملت است و تشکیلات دیپلماسی ما باید هر کشوری که مسئولینش چنین توهینی نسبت به کشور ما می کند را از مدار تعامل حذف کند و مطمئن باشند که با این کار هیچ اتفاقی نمی افتد.

آمریکایی ها هیجوقت دست از نفوذ بر نمی دارند

وی در پاسخ به این سئوال که آیا آمریکایی در این مدتی که از اجرای برجام می گذرد نفوذی انجام داده اند یا خیر، گفت: آمریکایی هیچوقت در عمل دست از این کار برنداشته اند و هرجا زمینه ببنید این کار را انجام می دهند، فتنه سال 88 نیز یکی از روش های نفوذ امریکا در کشور ما بود. آمریکا اکنون نیز از این فضای ایجاد شده برای مذاکرات می خواهند استفاده کنند و چند هدف دارند، اول اینکه احساس می کنند مسایل اقتصادی ، ایران را بسیار پذیرای قبول سیطره آمریکا کرده است و البته صحبت های برخی مسئولان ما به بزرگ کردن تحریم و اینکه همه چیز کشور به تحریم ها بستگی دارد این ها را خیلی به این موضوع تشویق کرده است.

دولت با قدرت جلوی باج گیرهای آمریکا بایستد

کارشناس مسایل سیاسی و بین الملل در پاسخ به این سئوال که برخی عنوان می کنند که چه اشکالی دارد که وقتی با آمریکا در مورد مسئله هسته ای توافق می کنیم در مورد سوریه و یا روابط دو جانبه مان نیز مذاکره کنیم، تصریح کرد: مذاکرات هسته ای بنا بود از ابتدا صرفا در مورد مسئله هسته ای باشد ولی شما می بینید که آمریکایی ها چندین موضوع دیگر را در سایه آن مطرح کردند و در عمل باج گیری های فراوانی را برای خودشان طراحی کردند تا به مسایل دیگری نفود کنند و مباحثی را نیز مطرح کردند. حالا اگر ما بخواهیم جلوی آن ها بایستیم شیطنت های آن ها آغاز می شود و عنوان می کنند که شما در خصوص برجام تخلفات دارید و شروع به باج گیری خواهند کرد که دولت ما باید با قدرت جلوی این باج گیری ها بایستد، نهایت آن ها برخی از تحریم ها را برمی گردانند ولی ما نباید اجازه باج گیری دهند.

وی با بیان اینکه لایه های زیادی برای نفوذ وجود دارد، گفت: این لایه ها می تواند اقتصادی، سیاسی، افکار عمومی و حتی نظامی و امنیتی باشد و اگر مذاکرات دو جانبه باشند عنوان خواهند کرد که این ایرانی ها هستند که بعد از 37 سال حاضر شدند که راجع به خودشان با ما صحبت کنند و این بدترین نوع مذاکره خواهد بود.


لاریجانی گفت: تمام کشورهایی که در منظقه ما و غرب آسیا هستند بدون استثنا در این دام افتاده اند و هرکس بخواهد مقاومت کند با آن مقابله می کنند و آن ها را می زنند و اگر به ما نمی زنند برای این است که نمی توانند. بنابراین اصلا برای آمریکا مسئله سیطره اش در دنیا یک چارچوب کار با دنیاست منتهی ضریب نفوذ این چارچوب مختلف است و با کشور ما این روش عملی نیست و هرچه مسئولان ما نسبت به این زیاده طلبی و ادعای رهبری آمریکا حساس تر باشند این چارچوب تاثیر کمتری خواهد داشت.

وی ادامه داد:تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نفوذ آمریکا برکت عظیمی برای آینده ملت ماست و بچه های ما برای اینکه در آینده بتوانند روی پای خودشان بایستند باید به آن ها امروز توضیح دهیم که نفوذ آمریکا چگونه است. اینطور نیست که ما از مذاکره با آمریکا بترسیم بلکه یک استراتژی و سیاست است و ما آمریکا را خیلی قوی نمی دانیم که خودش را بتواند به ما تحمیل کند خودمان را قوی می دانیم منتهی قوت ما از جنس قوت آن ها نیست. 

حقوق بشر برای آمریکا یک دکور برای فریب و یک چارجوب برای اعمال فشار است

لاریجانی در پاسخ به ادعاهای جدید  آمریکایی ها مبنی بر نقض حقوق اقلیت های دینی در ایران اظهار کرد: حقوق بشر یکی از بدشانس ترین موضوعات جهانی است یعنی بدنام ترین حکومت ها بیشترین حرف را در مورد حقوق بشر می زنند اولا آمریکایی ها در قد و قواره ای نیستند که با سوابقی که دارند راجع به حقوق بشر صحبت کنند . چراکه دست های آن ها آلوده به انواع جنایت هاست. در چند روز گذشته آمریکایی های نژاد پرست در آمریکا که مهد اسلام هراسی است تظاهرات مسلحانه در جلوی مساجد داشتند و انوقت این کشوری است که معتقد است در مورد اقلیت ها رفتار خوب دارد! حقوق بشر یکی از مکانیزمهای فشار و نفوذ برای آمریکایی ها است. مکانیزم نفوذ است به این معنا که خیلی راحت فریب می دهند در حالی که همه دوستان آمریکا دیکتاتورهای بزرگ منطقه هستند اگر آمریکایی ها رسالتشان این است که آزادی را به ملت ها ببرند پس چرا دوستان نزدیکشان دیکتاتورهایی هستند که یک انتخابات برگزار نمی کنند.

وی با بیان اینکه حقوق بشر برای آمریکا یک دکور برای فریب و یک چارجوب برای اعمال فشار است، گفت: این رفتار دوگانه در رفتار آمریکایی ها وجود دارد و این کشور هیچ اعتقادی به حقوق ذاتی و کرامت انسانی ندارد. خشونت آمریکا شکل خشونت صهیونیستی و تیپ خشونت داعش است و بر این اساس مشخص می شود که خشونت داعش خشونت غربی و صهیونی است.


وی در خصوص جیسون رضاییان که پرونده وی به اتهام جاسوسی مورد رسیدگی قرار گرفته است، گفت: پرونده این فرد یک پرونده قضایی است که سخنگوی قوه قضائیه ابعاد مختلف آن را بیان می کنند. در هر صورت پرونده وی چند بعد است، اتهام این فرد این بوده که برای تاثیرگذاری در حوزه های تصمیم سازی اقدام کرده است که البته این موضوع جدید نیست. در فتنه سال 88 نیز گروه هایی آمدند تا از طرق مختلف اقداماتی را برای نفوذ انجام دهند. که البته دستگیر شدند و جلسات مختلفی را برگزار می کردند.

لاریجانی با اشاره به تبلیغات اخیر غربی ها مبنی بر تلاش ایران برای مبادله جیسون رضائیان با شماری از زندانیان ایرانی در آمریکا، این مسئله را رد کرد و گفت: غربی ها حتی بحث مبادله وی را مطرح کردند اولا این فرد احتیاجی به معامله ندارد و دستگاه قضا به صورت دقیق و روشن به جرائم این فرد رسیدگی کرده است و ما معتقدبم ایرانیانی که در آمریکا دستگیر شده اند اتهام بخش عمده شان این است که تحریم ها را نقض کرده اند، به هرحال هم این تحریم ها ظالمانه هستند و هم این افراد ایرانی در زندانهای امریکا ظالمانه در حبس هستند. اینها جرمی مرتکب نشده اند که بخواهند در زندان باشند. این از جنس همان تبلیغاتی است که می خواهند سیستم قضایی ما را به عنوان یک سیستم معامله مطرح کنند و بگویند اینجا حق و قضا مطرح نیست ولی بنده قاطعانه می گویم که دستگاه قضا صرف نظر از این حرف ها به جرائم این فرد رسیدگی می کند و ان چه قانون در رابطه با این فرد حکم می کند در خصوص وی اجرا می شود. طبیعتا ارتباط این فرد با برخی افراد سبب این شده که محکومیت پیدا کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ما هر چقدر مسئله نفوذ را جدی تر بگیریم مسئله استقلال و توانمندی کشورمان را در آینده تضمین کرده ایم ما همت وسیعی داریم که بخصوص در اجرای توافقات هسته ای هر گونه زمینه ای که قصد تحمیل داشته باشند باید از آن ها سلب کنیم.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار