جامعه بايد با تبيين حقوقي امر به معروف و نهي از منكر آشنا شود
به گزارش خبرگزاری بسیج از قزوین، جمال انصاری در ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر بیان داشت: نقش هر مسلمان در تعیین سرنوشت جامعه و تعهدی كه باید در پذیرش مسؤولیت های اجتماعی داشته باشد، ایجاب می كند كه او ناظر و مراقب همه اموری باشد كه پیرامون وی اتفاق می افتد.
وي افزود: این مطلب در فقه اسلامی تحت عنوان امر به معروف و نهی از منكر مطرح شده و از مهم ترین مبانی تفكر سیاسی یك مسلمان به شمار می رود؛ چنان كه در قرآن كریم می فرماید: مردان و زنان با ایمان ولی (و یار و یاور) یكدیگرند، امربه معروف و نهی ازمنكر می كنند، نماز را برپا می دارند و زكات را می پردازند و خدا و رسولش را اطاعت می كنند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه كرد: به موجب این آیه، افراد مؤمن به سرنوشت یكدیگر علاقمند بوده و به منزله یك پیكر می باشند، پیوند سرنوشت ها موجب می شود كه تخلف و انحراف یك فرد، در كل جامعه تأثیر بگذارد؛ چنان كه یك بیماری واگیر در صورتی كه معالجه نگردد، از فرد به جامعه سرایت كرده و سلامت آن را به خطر اندازد.
وي تصريح كرد: یك انسان گنهكار در میان مردم، همانند فرد ناآگاهی است كه با گروهی سوار كشتی شده و آن گاه كه كشتی در وسط دریا قرار می گیرد، تبری برداشته و به سوراخ نمودن جایگاه خود می پردازد، هر كسی به او اعتراض می كند او در پاسخ می گوید: من در سهم خودم تصرف می كنم؛ به یقین این یك حرف عاقلانه نيست، اگر دیگران او را از این عمل خطرناك باز ندارند، طولی نمی كشد كه همگی غرق می شوند.
انصاري توضيح داد: يکی از اصول کلی در نظام جمهوری اسلامی ایران، امر به معروف و نهی از منکر است که در اصل هشتم قانون اساسی و مبتنی بر دین مبین اسلام به خصوص آیات قران کریم مورد تصریح قرار گرفته است. در اصل فوق، امر به معروف و نهی از منکر به عنوان وظیفه ای همگانی بر عهده دولت ( نسبت به مردم) و مردم (نسبت به دولت و یکدیگر) قراردارد. با این وجود و با توجه به اهمیت این امر در دفع مفاسد و رشد حسنات در جامعه و ایجاد جامعه نمونه و آرمانی، هنوز حدود و ثغور آن به طور کامل مشخص نیست به ویژه آن که در این زمینه قوانین و مقررات مشخصی وجود ندارد و قاضی در رسیدگی های مربوط به دعاوی ناشی از امر به معروف و نهی از منکر، که مصادیق آن نیز کم نیست، با دشواری هایی از حیث عدم وجود چارچوب های قانونی مشخص و تشخیص متولی این امر روبروست.
رئیس کل دادگستری استان قزوین اعلام كرد: به نظر مي رسد با توجه به اهميت و جايگاه امر به معروف و نهي از منكر در جامعه لازم است در برنامه هاي اين امر مهم، افراد در بدنه عمومي جامعه مورد توجه باشند و از آنها در زمينه اجراي برنامه هاي امربه معروف و نهي از منكر استفاده شود.
وي تصريح كرد: ما در دستگاه قضا اين آمادگي را داريم كه موضوع امر به معروف و نهي از منكر به لحاظ فقهي و حقوقي براي جامعه تبيين و از آمران و ناهيان حمايت قانوني داشته باشيم.
انصاري اظهارداشت: در دهه امر به معروف و نهي از منكر در مجموعه هاي مختلف نظامي و انتظامي نيز لازم است اين موضوع تبيين شود و نشست هاي آگاه سازي را داشته باشيم تا شاخص هاي حمايتي و اجرايي قانون تبيين شود.
به گفته رئیس دادگستری استان قزوین،قطع يقين با فرهنگ سازي لازم مي توان نسبت به اجراي اين مهم در جامعه گام هاي خوبي برداشت.
1002/پ30/ ب