به گزارش خبرنگار نسیم، میزان حق بیمه تولیدی 26 شرکت بیمه ای در پنج ماه اول امسال، به رقم 81 هزارو 188 میلیون ریال رسیده که از نرخ رشدی 8.3 درصدی هم برخوردار بوده است.
بر اساس این گزارش، شرکت های بیمه پارسیان، رازی، ملت ، پاسارگاد، میهن، متقابل کیش و آسماری هم به ترتیب با 29.6، 17.8، 10.7، 5.5، 33.1، 22.22، 22.29 درصد رشد منفی در مدت یاد شده عملکرد چندان مطلوبی در زمینه تعداد بیمه نامه های صادره از خود به نمایش نگذارده اند.
براساس این گزارش، نرخ رشد تعداد بیمه نامه صادره در همین مدت پنج ماهه نخست امسال 5.8 درصد بوده است.
این گزارش روایت می کند که فقط دو شرکت بیمه ای سینا و سامان در بخش خسارت پرداختی با رشد 8.4 و 3.2 درصد منفی، عملکرد خوبی در خسارت پرداختی از خود به اجرا نگذارده اند.
طبق اعلام بیمه مرکزی، میزان خسارت پرداختی 26 شرکت بیمه ای در پنج ماهه ابتدایی امسال، 21.7 درصد رشد داشته است.
این گزارش بیان می دارد که تعداد موارد خسارت شرکت های بیمه ای دانا، کارآفرین ، سینا، ایران معین، میهن، متقابل کیشو آسماری به ترتیب با 13.13، 64.3، 27.4، 31.1، 23.2، 71.4 و 85.48 درصد منفی در زمینه تعداد موارد خسارت از رشدی منفی برخورزدار بوده اند.
بر اساس این گزارش، نرخ رشد تعداد موارد خسارت شرکت های بیمه ای در پنج ماه ابتدایین نخست، 26.45 درصد بوده است.
صنعت بیمه کشور در پنج ماهه اول سال جاری، حدود ۴۵.۷ هزار میلیارد ریال خسارت به بیمهگذاران پرداخت کرده که در مقایسه با پنج ماهة اول سال قبل، ۲۱.۷درصد رشد نشان میدهد.
براساس آمار عملکرد بازار بیمه کشور، شرکت های بیمه طی این مدت همچنین حدود ۸۱.۲ هزار میلیارد ریال حق بیمه تولید کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۸.۳ درصد رشد داشته است.
سهم بخش غیردولتی از تولید حق بیمه به حدود ۶۳.۹درصد رسید و ۳۶.۱درصد دیگر توسط بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی تولید شد.
بر اساس این گزارش، تنها ۹ شرکت بیمه: ایران، آسیا، دانا، البرز، پارسیان، کوثر، پاسارگاد، کارآفرین و معلم (هر یک دارای سهم بالاتر از سه درصد) در مجموع با ۸۳.۱ درصد از حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده اند.
تعداد بیمهنامههای صادره در این مدت نیز با ۵.۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۷.۷ میلیون فقره بود.
بیمه شخصثالث و مازاد طی این مدت ۳۹ درصد حق بیمههای تولیدی را به خود اختصاص داده و ۲۱.۹ درصد از حق بیمه های تولیدی مرتبط با بیمه درمان است. سهم بیمه های زندگی و بدنه اتومبیل نیز به ترتیب به میزان ۱۲ و ۵.۹ درصد از پورتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسید.
بر اساس گزارش اداره تحلیل های بیمه مرکزی، شرکتهای بیمه همچنین حدود ۴۵.۷ هزار میلیارد ریال خسارت به بیمهگذاران پرداخت کردند که در مقایسه با پنج ماهه اول سال قبل، ۲۱.۷درصد رشد نشان میدهد.
بخش غیردولتی ۵۵.۷ درصد از خسارتهای بازار بیمه را جبران کرده است.
طی این مدت شرکت های بیمه همچنین نزدیک به ۹.۳ میلیون مورد خسارت به بیمهگذاران پرداخت کردند که در مقایسه با سال قبل حدود ۲۶.۵ درصد رشد داشته است.
۳۸.۳ درصد از خسارتهای پرداختی بازار بیمه در رشته بیمه شخص ثالث و مازاد و ۳۴.۷ درصد از خسارت های پرداختی به بیمه درمان اختصاص داشته است.
بیمه های بدنه اتومبیل و زندگی به ترتیب حدود ۶.۹ و ۶.۶ درصد از خسارتهای پرداختی بازار بیمه سهم دارند.
طی این مدت، نسبت خسارت بازار بیمه معادل ۵۶.۳ درصد بود و در مقایسه با سال قبل ۶.۲ واحد افزایش نشان داد. نسبت خسارت ۶ شرکت بیمه: نوین، سینا، ایران، ملت، میهن و دانا بالاتر از این میزان در بازار بیمه بوده است ( به ترتیب با: ۹۴.۵، ۸۳.۵، ۶۹، ۶۸.۹، ۶۴.۲ و ۵۸.۷ درصد). سه رشته بیمه اعتبار، درمان و بدنه اتومبیل به ترتیب با حدود ۳۱۵.۸، ۸۹.۲ و ۶۶ درصد، نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند.
پس از این سه رشته، نسبت خسارت رشته های شخص ثالث و مازاد، حوادث راننده و مسئولیت (با ۵۵.۳ ، ۴۸.۳ و ۴۷ درصد) بالاتر از این نسبت در سایر رشته های بیمه بوده اما پایین تر از نسبت خسارت بازار بیمه قرار دارند.