آن طور که ناخدا احمد رضا باقری به خبرنگار تسنیم در انزلی گفته است، این ناوشکن به همراه 2 ناوچه موشکانداز پیکان و جوشن عازم این ماموریت شده است.
قرار است، طبق برنامه از پیش تعیین شده، ناوگروه نداجا ابتدا به بندر آستاراخان رفته و در مسیر بازگشت به کشور، در بندر باکو پایتخت جمهروی آذربایجان هم پهلو بگیرد.
کلیه مراحل طراحی، ساخت و به آب اندازی ناوشکن دماوند توسط صنایع شهید تمجیدی سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و با همکاری بیش از 700 مرکز صنعتی، پژوهشی، دانشگاهی، سازمانها و صنایع مختلف وزارت دفاع انجام شده است.
ناوشکن دماوند(77) و ناو موشک انداز حمزه (802)
این ناوشکن که محصول دومین پروژه از مجموعه پروژههای موج (بعد از موج 1 یا همان جماران) است، بالغ بر 25 سامانه الکترونیکی و مخابراتی بومی دارد که طراحی، اجرا و نصب این سامانهها روی ناوشکن، توسط شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع (صاایران) انجام شده است.
دماوند با قابلیت تدافع، تهاجم و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی، مسلح به سامانه موشکی کروز، اژدرافکن، سامانههای توپ 76 و 40 میلیمتری، سامانههای پردازش راداری و رادارهای سطحی و هوایی است.
ناوشکن پیشرفته دماوند با حدود 100 متر طول و بیش از 1300 تن وزن، در 7 طبقه طراحی و ساخته شده است؛ این ناوشکن مجهزترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش است و همچون برادر بزرگترش، از قابلیت حمل بالگرد نیز برخوردار است.
ناوچه پیکان (جلویی)
در این سفر 200 تن از کارکنان نداجا در مجموع ناوگروه حضور داشته و انتقال تجربیات و افزایش سطح آمادگیها و همچنین پاسخ به سفر اخیر ناوگروه نیروی دریایی ارتش روسیه به ایران در قالب تعاملات دریایی، مهمترین اهداف این سفر 14 روزه اعلام شده است.
پیش از این، ناوگروه صلح و دوستی ایران در سال 92 متشکل از ناوچههای پیکان و جوشن عازم بندر آستاراخان در روسیه شده بود، اما این بار این دو ناوچه با فرماندهی ناوشکن دماوند از منطقه چهارم نیروی دریایی عازم این ماموریت شدهاند.