یک کارشناس صنایع غذایی:

اهمیت شست‌وشوی گردن دام پس از ذبح

یک کارشناس صنایع غذایی گفت: به هنگام ذبح دام در مراسم عزاداری محرم باید شست‌وشوی کافی در ناحیه گردن دام انجام شود به این دلیل که بیشترین آلودگی در این ناحیه قرار دارد.
کد خبر: ۸۵۸۲۳۸۳
|
۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر داوود فرج‌زاده، درباره اقدامات لازم به منظور ذبح حیوان در ایام عزاداری ماه محرم گفت: پس از انجام عمل ذبح نیاز به دقت کافی در شست‌وشوی ناحیه گردن وجود دارد به این دلیل که بیشترین آلودگی در ناحیه گردن قرار دارد؛ همچنین پس از جدا کردن پوست و خرد کردن گوشت حیوان باید کل لاشه حیوان شسته شود تا از بار میکروبی آن کاسته شود.

وجود بیماری دانه برنجی در قفسه سینه لاشه دام بررسی شود
وی با اشاره به این‌که اگر غدد لنفانی دام ذبح شده بزرگ باشد باید از گوشت جدا شود، افزود: باید بررسی شود که احشاء داخلی حیوان بیماری نداشته باشد، دقت شود داخل قفسه سینه در قسمت دنده‌ها دانه‌های ریزی شبیه برنج وجود نداشته باشد به این دلیل که این دانه‌ها بیماری دانه برنجی هستند.

این کار‌شناس صنایع غذایی ادامه داد: کبد یا همان جگر سیاه دام ذبح شده شکاف داده شود تا در صورت مشاهده انگل از آن استفاده نشود یا وجود کسیت‌های سفید رنگ که اگر پاره شود آلودگی آن منتشر خواهد شد البته اگر تعداد محدودی کیست وجود داشت می‌توان آن را با چاقو جدا کرد و دور انداخت به این شکل باقی آن قابل استفاده است.

وی تصریح کرد: اگر داخل جگر انگل‌هایی وجود دارد که شبیه پروانه هستند به آن کپلک گفته می‌شود؛ این نوع انگل کوچک و سیاه رنگ است که با فشار دادن کبد از داخل رگ‌های خونی بیرون زده شده و دیده می‌شوند.

شست‌وشوی خونابه دام ذبح شده مانع از انتقال بیماری است
فرج‌زاده درباره انتقال آلودگی‌هایی که به وسیله خونابه حیوان ذبح شده نیز گفت: بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند به وسیله خونابه دام ذبح شده به افراد منتقل شود که از جمله آن می‌توان به سیاه زخم اشاره کرد و اگر حیوان دارای این بیماری باشد باید کل لاشه دام منهدم شود، به این دلیل که سیاه زخم باکتری فوق العاده خطرناکی دارد پس باید لاشه سوزانده شود اما به واسطه شست‌وشوی خونابه پس از ذبح معمولاً آلودگی منتقل نمی‌شود.

نبود بازرسی مناسب دامپزشکی بر هیئات‌های عزاداری محرم
این کار‌شناس صنایع غذایی با اشاره به این‌که در هیئت‌های عزاداری محرم بازرسی دامپزشکی وجود ندارد، اظهار کرد: شست‌وشوی ظروف، کارد، تخته گوشت و سینی پیش و پس از ذبح ضروری است تا با این شیوه بیماری ایجاد نشود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار