شیوه مناسب ارائه نذری/ الزام رعایت اصول تغذیه‌ای در هیئت‌های مذهبی

در ماه محرم و عزاداری باید مواردی مانند بهداشت مواد غذایی، ذبح دام، شیوه طبخ نذری و... مورد توجه هیئت‌های مذهبی باشد.
کد خبر: ۸۵۸۲۳۹۹
|
۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷
به گزارش خبرگزاری بسیج، یکی از مراسم مذهبی متداول در میان مسلمانان، برگزاری عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) و یاران ایشان است که در راه دفاع از حق به شهادت رسیدند؛ در این باره هر ساله از سوی شیفتگان آن امام معصوم مراسم عزاداری در مساجد و هیئت مذهبی به شکل‌های گوناگون برگزار می‌شود.

به منظور برگزاری بهتر و دارای سلامت بیشتر این مراسم مذهبی نکاتی حائز اهیمت است که در این گزارش به برخی از آن اشاره می‌کنیم:

معمولاً در طول شب‌های ماه محرم مواد غذایی مختلفی در قالب نذری از سوی مساجد، مردم و هیئت‌های مذهبی در خیابان‌ها و سطح شهر به مردم ارائه می‌شود اما مهم این است که بهداشت این مواد غذایی باید حفظ شود.

مهندس سیدرضا غلامی، معاون سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به خبرنگار سینا گفت: توصیه می‌شود مردم از مراکزی که حداقل شرایط بهداشتی برای خرید را دارند برای پخت نذورات خود استفاده کنند همچنین نذورات پخته شده خود را در شرایط محیطی باز نگهداری نکنند و بهتر است نذورات پخته شده به صورت گرم توزیع شوند؛ بهترین زمان نگهداری نذورات قبل از پخش، ۴۵ تا ۱ ساعت بعد از پخت غذا است، پس از پخت غذا نیز آن را بر روی شمعک گاز بگذارند تا حداقل گرمای خود را از دست ندهد.

ظروف یکبار مصرف مناسب، چه ظروفی است؟
با توجه به اینکه ترکیباتی در ظروف یک بار مصرف پلاستیکی وجود دارد که بر اثر حرارت فعال می‌شوند و سرطان‌زا هستند بهتر است در انتخاب ظروف یکبار مصرف دقت کافی انجام شود، در این‌باره دکتر داوود فرج‌زاده، کار‌شناس صنایع غذایی به سینا گفت: تنها ظروف کاغذی برای ارائه مواد غذایی داغ از جمله شیر و چای مناسب است؛ اما آنچه که تولیدکنندگان این نوع ظروف باید مورد توجه قرار دهند این‌ است که به هیچ عنوان چاپ رنگی نباید بر روی این ظروف استفاده شود، ظروف پلاستیکی نیز برای مواد خوراکی داغ مناسب نیست اما استفاده از این ظروف برای شربت و مواد نوشیدنی خنک بلامانع است.

مواد غذایی مناسب در مراسم عزاداری
دکتر پورآرام، کار‌شناس ارشد بهبود تغذیه جامع وزارت بهداشت درباره استفاده از مواد غذایی مانند روغن، نمک، سالاد و سبزی در ماه محرم برای تهیه غذای نذری به خبرنگار سینا گفته است: استفاده از روغن مایع و عدم استفاده از سنگ نمک به دلیل وجود فلزات سنگین و آسیب رسان به سلامت باید در غذای نذری محرم مورد توجه باشد، اما توزیع سالاد و سبزی به دلیل مشکلات در تهیه، پاک کردن و گندزدایی جایز نیست و ماست می‌تواند جایگزین مناسب‌تری باشد، همچنین بهتر است که به جای نوشابه، دوغ توزیع شود و برای توزیع چای نیز به جای قند از کشمش، توت و خرما استفاده کنند.

مراقب اعضای داخلی دام ذبح شده باشید
دکتر داوود فرج‌زاده، کار‌شناس صنایع غذایی درباره سلامت اعضای داخلی دام پس از ذبح در گفت‌وگو با سینا بیان کرد: اگر غدد لنفانی دام ذبح شده بزرگ باشد باید از گوشت جدا شود و باید مراقبت شود که احشاء داخلی حیوان بیماری نداشته باشد، دقت شود داخل قفسه سینه در قسمت دنده‌ها دانه‌های ریزی شبیه برنج وجود نداشته باشد، به این دلیل که این دانه‌ها بیماری دانه برنجی هستند همچنین باید کبد یا‌‌ همان جگر سیاه دام ذبح شده شکاف داده شود تا در صورت مشاهده انگل از آن استفاده نشود یا وجود کسیت‌های سفید رنگ که اگر پاره شود آلودگی آن منتشر خواهد شد؛ البته اگر تعداد محدودی کیست وجود داشته باشد می‌توان آن را با چاقو جدا کرد و دور انداخت به این شکل باقی آن قابل استفاده است.

استفاده از دمنوش به جای چای در مراسم مذهبی
چای یکی از نوشیدنی‌هایی است که به شکل روزانه به ویژه در مراسم مذهبی طرفداران زیادی دارد اما دکتر حسن اکبری، محقق طب اسلامی معتقد است، به جای دادن چای سیاه که ده‌ها ضرر برای سلامتی بدن دارد و بسیاری از آن‌ها نیز وارداتی از کشور انگلستان هستند از دمنوش‌های گیاهی مانند آویشن، دمنوش گلاب، نعنا، گل گاوزبان، بابونه و دیگر دمنوش‌های گیاهی در ایستگاه‌های صلواتی استفاده شود که خاصیت درمانی نیز دارند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار