به گزارش خبرگزاری بسیج، حجتالاسلام سعید اصفهانیان، مدیر گروه مطالعات قرآن، حدیث، ادیان و مهدویت مرکز پژوهشهای مسجد مقدس جمکران، درباره برپایی نمایشگاه «آسمان حسین» مجموعه آثار نقاشی عاشورایی عبدالحمید قدیریان در مسجد مقدس جمکران، گفت: نمایشگاه «آسمان حسین» براساس یک نگاه وحیانی، قرآنی و روائی به ماجرای امامحسین(ع) شکل گرفته است، عمده موضوعاتی که در نقاشیها نسبت به حضرت(ع) وجود دارد، براساس نگاه تاریخی است. انگار یک حادثه یا رویدادی را روایت کردهاند. اما پشتوانهها مفهومی و معرفتی در خلق اثر دخیل نبوده است. در این نمایشگاه خالق آثار «آسمان حسین» تلاش کرده، پشتوانه معرفتی را کنار تکنیک و هنر استفاده کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه 14 آثار در خانه هنرمندان در معرض دید همگان قرار گرفته است و 28 آثر هم در نمایشگاه مسجد مقدس جمکران در دهه دوم ماه محرم در معرض نمایش قرار میگیرد و با هماهنگی دفتر تبلیغات در دهه سوم در موسسه اشراق قم برگزار میشود.
حجتالاسلام اصفهانیان اظهار کرد: برگزاری اینگونه نمایشگاهها حاصل پیوند پژوهش و هنر است، این پیوند موضوع نیاز امروز ما است. امروزه نیازمند این هستیم که متفکران و اندیشمندان در تعامل با هنرمندان باشند و کمک کنند تا مفاهیم دینی از سمت آسمان به زمین بیاید. اندیشمندان ما حرفهای ناگفته و گفته زیبا زیاد دارند، اما این حرفها در درون زندگی مردم کمتر دیده شده است، آن چیزی که کمک میکند اندیشههای آسمانی به سمت زمین بیاید و وارد زندگی مردم شود آن هنر است. در تعامل اندیشمند با هنرمند ظرفیت خوبی ایجاد میشود تا مفاهیم عالی و مرتفع در معرض مخاطبان امروز قرار بگیرد.
به گفته وی گفتوگوی بین هنرمند و پژوهشگر، گفتوگو تمدنساز است، وقتی به عقبه تمدنی غرب نگاه میکنید، خواهید دید که نظام غربی از میان گفتوگو فلاسفه و هنرمندانش به خلق آثار پرداخته و آرام آرام اندیشههایشان را وارد زندگی مردم کردهاند و یک جامعه کمونیستی و سکولار شکل داده است. جامعه کمونیستی در گذشته و سکولار جوامعی نیستند که یکباره از دل زمین سبز شده باشند، اندیشه و هنر در پیوند با یکدیگر و تعامل جدی، پشتوانه این جوامع هستند.
حجتالاسلام اصفهانیان گفت: اما در جامعه اسلامی که پیشتازش جامعه ایران بوده، هنر ما در خدمت بخشهای از هنر، عمدتا در خدمت مفاهیم آمده است، همانند شعر، داستانگویی، نوعی از روضهخوانی و مقتلخوانی. حال فضای این نمایشگاه، فضایی مناسبی است که کمک کنیم این نیاز انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی و جامعه بشری در جامعه ما شکل بگیرد. آیا فقط مدل غربی باید بر این راهکار درست حرکت کند؟ این سوال جدی است که میتوان از اندیشمندان و هنرمندان پرسید.
وی ادامه داد: آقای قدیریان هنرمند زبردستی است که در طی سالهای اخیر تلاش کرده است تا با گفتوگو با استادان مختلف قرآنی، تاریخی و بعضی از استراتژیستها به فهم خوبی از فضای دین دست پیدا کند و گامهای موثری هم در این زمینه برداشته است. لذا آثاری که در این زمینه خلق شده، آثار مناسب و قابل تاملی است.
حجتالاسلام اصفهانیان در پایان گفت: دوست داریم بر محور وجود نازنین امامعصر(عج) اتفاقهای بسیار خوبی رخ دهد. مهدویت موضوع خوبی است که اگر شیرین فهم شود، انگیزه حرکت در جامعه ایجاد میکند و جامعه را از یاس و خمودگی نجات میدهد. مهدویت مقوله بسیار قدرتمندی است و این نوع نگاهی که در این تابلوهای نقاشی «آسمان حسین» وجود دارد این جنس نگاه چیزی است که باید در حوزه هنری مهدویت هم وارد شود. لذا از این فضای ارزشمندی که به خلق آثار پرداخته شده است حمایت میکنیم و امیدواریم این نوع آثار به فضای مهدویت هم کشیده شود و در آینده نه چندان دور شاهد گفتمان فکری، فرهنگی و هنری به شکل جدی بر مدار مهدویت باشیم و مجموعه هنرمندان عزیزمان به خلق آثار متعدد بپردازند.