به گزارش خبرگزاری بسیج، این روزها برنامههای مختلف قرآنی توسط نهادهای مختلف در جامعه دردست اجرا است اما با نگاهی به عمق جامعه درمییابیم که خلأهای زیادی در این خصوص در کشور وجود دارد و حتی بخش زیادی از مردم درخصوص روخوانی قرآن مشکل دارند.
برای اطلاع از کمبودها و برنامههایی که باید با یک عزم جهادی دنبال شود، گفتوگوهایی با فعالان و اساتید قرآنی انجام دادیم که در ادامه گفتوگوی فارس با رحیم قربانی تقدیم میشود.
رحیم قربانی رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در گفتوگو با فارس با اشاره به ضرورت شکلگیری یک عزم جهادی در بین مدیران کشور گفت: امروز نیاز است تا همه مدیران کشور در قوای سهگانه و نیروهای مسلح یک عزم جهادی برای ارتقای فعالیتهای قرآنی داشته باشند، البته فعالیتهایی صورت میگیرد اما با توجه به خلأهای موجود و تأکیدات مقام معظم رهبری برای رشد کارهای قرآنی به یک روحیه جهادی نیاز است.
روحیه جهادی در بین اهالی قرآن کشور چندان وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه ضرورت سرعت بخشی به فعالیتهای قرآنی در کشور چندان احساس نمیشود گفت: متأسفانه هنگامی که انسان به برخی از فعالیتهای قرآنی نگاه میکند درمییابد که بسیار درگیر کارهای اداری شده و ضرورت سرعت دادن به آن کار احساس نمیشود، این مشکل فقط با تقویت روحیه جهادی در بین مسئولان حل میشود. البته متأسفانه این روحیه جهادی در بین اهالی قرآن کشور چندان وجود ندارد در حالی که باید فعالان قرآنی کشور با تلاش خود به مردم انگیزه بدهند.
فعالان قرآنی بدانند وارث شهدایی هستند که در راه قرآن جان خود را اهدا کردند
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ حضور فعالان قرآنی در صحنههای مختلف و تلاش برای قرآنی کردن مردم را یکی از مصادیق روحیه جهادی دانست و گفت: باید فعالان قرآنی کشور با رصد برنامهها و شناسایی ضعفها و کمبودها و تلاش برای رفع خلأها انس عمومی با قرآن را بالا ببرند. همچنین فعالان قرآنی باید بدانند که وارث شهدا از صدر اسلام تا دوران انقلاب هستند که در راه قرآن جان خود را فدا کردند، از این رو نباید زیاد به دنبال مادیات باشند و با مجاهدت در راه قرآن دین خود به این کتاب آسمانی را ادا کنند.
بخش اعظمی از مردم در روخوانی و روانخوانی قرآن مشکل دارند
قربانی در خصوص خلأهای موجود در جامعه که باید به صورت جهادی به آنها رسیدگی شود گفت: رهبر معظم انقلاب چندی پیش فرمودند: در حوزه قرآن از تخصصی کارهای خوبی شده اما از این نظر که مردم درگیر مفاهیم و آموزههای قرآن شوند جای کار بسیار است. متأسفانه در سنجشی که ما در سطح تهران بزرگ انجام دادهایم حدود 60 درصد افراد از نظر روخوانی و روانخوانی مشکل داشتند و تا مردم نتوانند قرآن را بخوبی بخوانند به سمت موضوعات دیگری چون حفظ، مفاهیم، ترجمه و سایر حوزهها نمیروند و تا به مفاهیم قرآن توجه نشود تدبر رخ نمیدهد و انس با قرآن هم شکل نمیگیرد.
ریشهکنی بیسوادی قرآنی به عزم جهادی نیاز دارد
وی با اشاره به اینکه ریشهکنی بیسوادی قرآنی به عزم جهادی نیاز دارد گفت: باید مسئولان و فعالان قرآنی با یک برنامهریزی و تلاش جهادی و با از خودگذشتگی در این راستا گام بردارند تا با ریشهکنی بیسوادی قرآنی ارتباط مردم با قرآن برقرار و از این طریق قرآن به زندگی مردم وارد شود.
تربیت حافظ قرآن هم به روحیه جهادی نیاز دارد
این فعال قرآنی توجه ویژه به حوزه حفظ قرآن را هم یکی دیگر از موضوعات ضروری جامعه دانست و گفت: چندین سال است که رهبر معظم انقلاب به موضوع حفظ قرآن تأکید دارند و باید به این موضوع هم به صورت جهادی رسیدگی شود. با تحقق این دو خلأ مطرح شده مطمئن باشید تدبر و انس با قرآن در جامعه به خوبی رشد کرده و شاهد جامعهای پویا و آری از هرگونه آسیب خواهیم بود.