وی با بیان اینکه عاشورا «جشن وصال» است، یادآور شد: امام خمینی(ره) در تعبیری از مولوی که به شهادت اشاره دارد، میفرمایند: شهدا در قهقهه مستانهشان و در شادی وصولشان «عند ربهم یرزقون»اند. آنجایی که عبیدالله از حضرت زینب (س) پرسید که در کربلا چه دیدی، ایشان فرمودند جز زیبایی چیزی ندیدم! این نکته عرفانی و فلسفی تفکر حضرت زینب (س) را نشان میدهد.
منصوری لاریجانی در ادامه یادآور شد: ایشان به عبیدالله میگویند که ما از ازل انتظار این روز را می کشیدیم و در منزل یزید هم به او می گوید که تصور نکن نور ما خاموش شد این نور از این به بعد تابیدن خواهد گرفت!
وی با تأکید بر گفت وگویی که زینب کبری (س) با امام حسین (ع) در شب عاشورا داشتند، گفت: حضرت به امام حسین (ع) می گویند که تصمیمت را برای شهادت گرفتهای، ایشان میگوید که بله کاری دیگری نمیتوان کرد وقتی صیادان دور مرغی را گرفتهاند چارهای جز این کار نیست، حضرت زینب (س) می گویند که پس این همه نامه و دعوت برای کیست؟ امام میگوید که الناس عبید الدنیا. بنابراین انسان دنیا زده دیگر از کافر و شیطان هم بالاتر و خطرناکتر است.
به گفته منصوری لاریجانی امام حسین (ع) میدانند که کجا میروند و در برابر چه کسانی هستند و هیچ ابزاری ندارند ولی از این منطق به خوبی استفاده میکنند و پیامشان را به خوبی آشکار میکنند.
وی در پایان اظهار داشت: ایشان پیامی به دنیا مخابره میکنند که زیباتر از آن ممکن نبود:
زینب بود آنکه حق هویدا بیند/ اسرار ازل چو روز پیدا بیند
حتی به عیان شهادت خونین را / در حق حسین خویش زیبا بیند