وی با بیان اینکه لشکر 31 عاشورای آذربایجان شرقی با سردار پر آوازه شهید باکری، از یگانهای خط شکن بود، افزود: هر جا از شهید باکری نامی هست، صحبت از اخلاص و ایثار و از خودگذشتگی است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، یکی از بزرگترین افتخارات آذربایجان را پشتیبانی از قرارگاه حمزه سیدالشهدا در برخورد با ضد انقلاب و اشرار غرب کشور دانست و گفت: شهید بروجردی که به مسیح کردستان معروف است، همیشه از تبریز بابت پشتیبانی از جبهه غرب تعریف و تمجید میکرد.
کارگر در ادامه با اشاره به اینکه این بنیاد در سال 69 به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد و وظیفه حفاظت از آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را بر عهده دارد، تصریح کرد: در همه استانها اداره کل این بنیاد مستقر است و با بسیج همه امکانات و دستگاهها و سازمانها برای این موضوع تلاش میکند.
وی دفاع مقدس را به عنوان مدال افتخاری بر سینه ایرانیان، مردم منطقه و مستضعفان جهان عنوان کرد و افزود: دفاع مقدس باعث شد تفکر و انقلاب ما به کل دنیا معرفی شود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با تاکید بر اینکه دفاع مقدس یک انقلاب فرهنگی بزرگ برای کشور محسوب میشود، اظهار داشت: اگر انقلاب الگویی برای جهان معرفی کرد، مدل عملی آن در دفاع مقدس بروز یافت که هر ایرانی برای معرفی هویت خود، از این موضوع به افتخار یاد میکند.
کارگر با اشاره به مذاکرات ایران با 1+5 خاطرنشان کرد: مذاکره کنندگان ما با دست پر و با پشتوانه افتخارات دفاع مقدس در برابر دنیا ایستادند.
وی با بیان اینکه دفاع مقدس و فرهنگ آن باعث شد در زمینههای مختلف نظامی، نانو، هستهای و... پیشرفت کنیم، تصریح کرد: ما در اوایل، حتی قادر به تولید سیم خاردار نبودیم و آن را وارد میکردیم ولی اکنون دنیا جمع شده تا جلوی پیشرفت ایران را بگیرد.
باید از ابعاد مختلف، به بررسی دفاع مقدس پرداخت
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، افزود: آنطور که باید و شاید در مورد دفاع مقدس کار نشده و یکی از مقصرین آن ما هستیم چرا که اغلب توجهات به جنبه نظامی دفاع مقدس بوده و به ارزشها کمتر توجه کردهایم.
کارگر ادامه داد: باید از ابعاد مختلف، به بررسی دفاع مقدس پرداخت، چرا که صنایع، ادبیات، مدیریت، هنر، عزاداریها و... همگی با دفاع مقدس متحول شده است.
وی با اشاره به فیلمهای کرهای که جهت تاریخ سازی برای کشورشان تولید میشود، خاطرنشان کرد: دیگران از نداشتههایشان، داشته درست میکنند تا افتخارات ملی خود را نشان دهند، ولی ما داشته زیادی داریم که باید روی آنها مانور دهیم و کتاب و فیلم برای ماندگاری در تاریخ تولید کنیم.
این مسئول فرهنگی، اکثر کتب منتشره دفاع مقدس با تیراژ زیاد را تنها متعلق به خاطرات یک رزمنده عنوان کرد و افزود: ما میتوانیم به تعداد شهدا، جانبازان و رزمندگان فیلم، کتاب و رمان بسازیم و بنویسیم.
وی گفت: ما به دنبال این هستیم که همه آحاد ملت در این زمینه کار کنند و زمینه حضور نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد را فراهم کنیم.
کارگر با بیان اینکه دفاع مقدس متعلق به همه مردم است و به هیچ جناح و گروهی تعلق ندارد، تصریح کرد: دفاع مقدس را نباید با مسائل سیاسی امروز مقایسه کنیم چرا که این اقدام بزرگترین ظلم به دفاع مقدس است.
دایره المعارف دفاع مقدس تدوین میشود
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در ادامه، از تدوین تاریخ جنگ و دایره المعارف کشوری و استانی دفاع مقدس در پژوهشگاه این بنیاد خبر داد و گفت: متأسفانه دفاع مقدس مردانه دیده میشود و با تشکیل سازمان زنان و دفاع مقدس در بنیاد، برنامههای ویژهای برای این قشر تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم راهیان نور در زمینه فرهنگی، اظهار داشت: سال گذشته بیش از 5 میلیون نفر از یادمانهای دفاع مقدس در قالب راهیان نور بازدید کردهاند که 50 درصد آن با وسایل نقلیه شخصی صورت گرفته است.
سردار کارگر با بیان اینکه بیش از 80 درصد بازدیدکنندگان از مناطق دفاع مقدس را جوانان 15 تا 30 سال تشکیل دادند، افزود: این گردهمایی و بازدید بعد از اربعین حسینی بزرگترین همایش فرهنگی دنیا است که تلاش میکنیم تا پایان سال 94 این آمار را به 6 میلیون نفر برسانیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با اشاره به اینکه هیئتامنای این بنیاد با حضور 7 نفر از وزرا عضو هستند تشکیل میشود، گفت: وزیر کشور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز تا پایان سال به هیئت امنای بنیاد اضافه شده و تعداد وزرا به 8 وزیر میرسد تا برنامه ریزی بهتری برای راهیان نور صورت گیرد.
وی از افتتاح فاز یک مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس «شمیم پایداری» تبریز تا هفته دفاع مقدس سال آینده خبر داد و اظهار داشت: تمام این مجموعه نیز حداکثر تا پایان سال 96 از محل بودجههای استانی باید به اتمام برسد.
سردار کارگر در پاسخ به سوالی در زمینه ممیزی کتب دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: مسئولیت ممیزی کتب دفاع مقدس بر عهده بنیاد است و از دو سال گذشته تلاش کرده ایم، اجازه ندهیم تحریفی صورت گیرد و با متخلفان در این زمینه برخورد حقوقی و قانونی صورت میگیرد تا از فراموشی و تحریف دفاع مقدس جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه همه استانها موظفند در سال 94 حداقل 30 جلد کتاب در زمینه دفاع مقدس منتشر کنند، تصریح کرد: آذربایجان شرقی نیز تاکنون 5 جلد کتاب چاپ کرده و 15 جلد دیگر را در دست اقدام دارد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با اشاره به زمینه فراوان حوزه دفاع مقدس برای ساخت فیلم، نگارش کتاب و رمان و...، گفت: اسناد دفاع مقدس از طبقه بندی خارج شده و در اختیار نویسندگان و فیلم سازان و فعالان این عرصه قرار میگیرد.
به گزارش تسنیم، در پایان این نشست، از کتاب مسافران آسمانی نوشته داود خدایی که زندگی نامه 10 شهید برجسته استان را به رشته تحریر در آورده است، رونمایی شد. این کتاب در تیراژ 5 هزار جلد و با مشارکت بسیج شهرداری منتشر شده است.