سیدرضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی که سال گذشته در این سازمان برگزار شده بود، از وجود 38 هزار نسخه خطی در این کتابخانه خبر داد و گفت: در همین کتابخانه ملی فقط 38 هزار نسخ خطی و 34 هزار نسخه چاپ سنگی وجود دارد. امیدواریم با افزایش بودجه این سازمان در سال آینده و کمک دولت، حوزه نسخ خطی کشور سامان بهتری پیدا کند.
هرچند فهرستنویسی نسخ خطی چندیست که در این کتابخانه آغاز شده و مجموعهای 45 جلدی نیز از این منابع منتشر شده است، اما گفته میشود که هنوز تعداد دو هزار و 500 نسخه خطی موجود در این کتابخانه فهرستنویسی نشدهاند. غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی، در گفتوگو با تسنیم، ضمن تأیید این خبر گفت: در کتابخانه ملی پروژهای برای فهرستنویسی این منابع تعریف شده است که به مرور انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: متأسفانه برنامه مدونی در سالهای گذشته برای این امر وجود نداشته است؛ به همین دلیل بخشی از کارها عقب افتاده است. علاوه بر این، افراد متخصص برای انجام این دسته از امور کم هستند.
معاون کتابخانه ملی با بیان اینکه در نظر داریم تا نسخ باقیمانده نیز کمکم جزء منابع فهرستنویسی شده لحاظ شوند، یادآور شد: میتوانیم ادعا کنیم که در سال 95 تمام نسخ خطی موجود در این کتابخانه فهرستنویسی خواهد شد.
کتابخانه ملی چند سالیست که در زمینه فهرستنویسی نسخ خطی دیگر کتابخانههای جهان اسلام نیز فعالیت داشته است که این مشارکت هم در زمینه آموزش و هم در زمینه فهرستنویسی منابع بوده است. اخیراً این کتابخانه اعلام کرده است که برنامهای برای فهرستنویسی نسخ خطی فارسی در شبهقاره را نیز در دستور کار خود دارد.