دولت در بسته خروج از رکود بیش از تقاضا باید به فکر حل مشکل تولید باشد
دکتر حمیدرضا حسینی دانا عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار بسیج با اشاره به اینکه در موضوع خروج از رکود دولت نباید بیش از حد تمرکز خود را بر روی طرف تقاضا متمرکز سازد، افزود: می توان با اتخاذ راهکارهایی نیم نگاهی نیز به تولید برای خروج از چالش داشت.
معاون علمی بسیج اساتید دانشگاه آزاد دماوند با اشاره به سیاست های اقتصادی دولت بیل کلینتون گفت: در آن مقطع به دلیل جنگ خلیج فارس و سیاست های نظامی بوش پدر، آمریکا درگیر یک رکود اقتصادی جدی شده بود به حدی که رشد اقتصادی به 3 درصد نزول کرده بود و این در حالی بود که چین و دیگر کشورهای شرق آسیا همچون سنگاپور و اندونزی و مالزی رشدهای اقتصادی بالاتری داشتند.
دانا با بیان اینکه در آن زمان پیشنهادات متعددی مطرح شد تا وضعیت اقتصاد را بهبود بخشند، گفت: مثلا جمهوری خواهان این پیشنهاد را مطرح کردند که دولت از شرکت ها و مصرف کنندگان مالیات اخذ نکند که البته بخشی از این پیشنهاد به این دلیل بود که شرکت های وابسته به جمهوری خواهان نیز دچار ضرر و زیان های مالی شده بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با بیان اینکه اما کلینتون راه دیگری را انتخاب کرد، در این خصوص توضیح داد: وی نیازهای کالایی و خدمات دولت را طی بازه زمانی 4 ساله محاسبه کرد و به شرکت های آمریکایی سفارش کالا داد و لذا ضمن توجه به طرف تقاضا، تولید را نیز رونق بخشید و این مساله موجب شد بخشی از مشکل اقتصادی دولت آمریکا در آن مقطع مرتفع شود.
وی با تاکید بر اینکه در نهایت با تولید کالای بیشتر دولت توانست مالیات بیشتری نیز اخذ کند، گفت: در نتیجه چرخه اقتصادی روبه رونق گذاشت و آمریکا از شرایط رکودی خارج شد.
دانا با بیان اینکه بسته خروج از رکود دولت نیز تا حدودی مشابهت با سیاست های اقتصادی دولت کلینتون در مواجه با رکود دارد، ادامه داد: با این حال هنوز جا دارد تا دولت برای افزایش تولید چاره اندیشی کند.