به گزارش خبرگزاری یسیج، رحیم بیات اظهار داشت: هم اکنون 60هکتار از زمینهای زراعی استان همدان زیر کشت زعفران است که حدود 200کیلو گرم محصول از آن برداشت میشود.
وی گفت: سال گذشته حدود 54 هکتار زیر کشت زعفران بود که حدود 178 کیلوگرم محصول از آن برداشت شد.
بیات با اشاره به اینکه آب و هوا همدان مستعد کشت زعفران است، تصریح کرد: مقاومت این گیاه در برابر کم آبی و سرما با توجه به موقعیت جغرافیایی استان میتواند یکی از رکنهای توسعه کشاورزی در همدان باشد.
معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه گیاه زعفران در اکثر زمینهای کشاورزی که از نظر خاک و آب غنی نیستند مستعد پررش است، گفت: عمدهترین مشکلات زعفران کار همدانی عدم وجود پیاز زعفران است که باید توسط استان خراسان تامین شود.
بیات تصریح کرد: پیاز زعفران در استان همدان وجود ندارد و وارد کردن پیاز زعفران به استان بدون مجوز استان خراسان امکان پذیر نیست و همین امر مانع توسعه کشت زعفران در استان همدان شده است.
وی با بیان ینکه استان خراسان تمایلی برای توسعه کشت این محصول در دیگر استانها ندارد، گفت: این امر موجب شده در چند سال اخیر روند افزیشی در توسعه کشت این محصول در استان همدان و دیگر استانها ایجاد نشود و سالانه تنها 5 هکتار به کشت این محصول در استانهای غیر خراسان افزوده شود.
معاون مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات زعفران کاران قیمت بالای پیاز زعفران است و برای کشت یک هکتار زمین به سه تا پنج تن پیاز زعفران نیاز است.
بیات با اشاره به اینکه گل دهی زعفران از اوایل آبانماه آغاز میشود، افزود: کشت زعفران در استان همدان از شهریور ماه آغاز میشود و پس از کاشت تا پایان شهریورماه و همچنین در مهرماه تنها نیازمند دو بار آبیاری است.
وی اظهار داشت: زعفران گیاهی است که در سال اول محصول ندارد اما در سالهای بعد و عمدتا تا 6 سال میتوان از آن محصول برداشت کرد که این امر یکی از مهمترین ویژگیهای کشت این محصول است.
معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در هر هکتار زمین حدود 4 تا 5 کیلوگرم محصول تولید میشود، تاکیدکرد: توسعه کشت زعفران در استانهای کم آب و خشک میتواند موجب رونق اقتصادی کشور شود.