این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه هزاران سال قبل از خلقت حضرت آدم(ع) خداوند دشمن آدم را آفریده بود، افزود: دشمن ما قبل از ما زندگی میکرده است و انسان همیشه با دشمن خویش زندگی میکند تا زمانی که امام مهدی(عج) ظهور کند.
وی با تأکید بر اینکه نفس انسان با خود انسان دشمنی دارد، گفت: انسان در زندگی، همیشه با دشمن در جنگ و ستیز است لذا 88 مرتبه در قرآن از شیطان یاد شده است که در مقایسه با برخی دیگر از مفاهیم قرآنی این عدد، عدد قابل توجهی به شمار میرود.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه در قرآن بیش از 200 مرتبه به ایمان اشاره شده اما دستور به ایمان 12 مرتبه تکرار شده است، عنوان کرد: خدا در مورد دشمنی انسان با شیطان 25 مرتبه در قرآن تذکر داده است، از این رو میتوان فهمید که دشمنی شیطان، دشمنی آشکار است.
وی شیطان را دشمن انسان و عامل نابودی وی دانست و گفت: دشمنی شیطان نه فقط برای از بین بردن دنیای آخرت بلکه برای از بین بردن دنیای مادی است، زیرا به عنوان مثال نگاه به نامحرم مستقیما زندگی دنیایی انسان را نابود میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه خدا در قرآن میفرماید: «شیطان از هر جهت انسان را محاصره میکند»، ادامه داد: اگر کسی حرف شیطان را گوش کند، شیطان در قیامت نه تنها از او دفاع نمیکند بلکه میگوید که از تو متنفر هستم.
وی با اشاره به دشمنان انسی، ابراز کرد: دشمنانی مانند آمریکا شیاطین انسی هستند، بر همین اساس این جمله امام خمینی(ره) که فرمودهاند: «آمریکا شیطان بزرگ است» برگرفته از آیات قرآن بوده است.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه امام خمینی(ره) با اعتقاد به آیه اول سوره محمد(ص) جمله «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» را گفتهاند، افزود: اگر الان استکبار جهانی در مقابل ما ایستاده به خاطر این است که ما کوتاهی کردهایم.
وی با تأکید براینکه اگر از حق خود کوتاه بیاییم، دشمن بر ما چیره خواهد شد، عنوان کرد: متأسفانه برخی فکر می کنند که اگر از موضع خود کوتاه بیاییم، دشمن نیز از دشمنی دست برمیدارد، این مسئله نه تنها موجب نمیشود، دشمن دست از دشمنی بردارد بلکه موجب قد علمکردن دشمن علیه اسلام نیز میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه با آموزههای دینی سراغ استکبارستیزی برویم، گفت: با آموزههای قرآن دشمن باور شویم و اداوت دشمن نسبت به خود را باور کنیم، بر این اساس ایستادگی در برابر دشمن بهتر از صلح یا عقبنشینی است.