وی شش ماهگی را مناسبترین سن غذا خوردن در نوزادان برشمرد و افزود: البته میتوان کودک را از 4 تا 5 ماهگی کم کم با مواد غذایی آشنا کرد تا با آغاز غذا خوردن در شش ماهگی کودک دچار حساسیتها، مقاومتها، تحمل نداشتن در برابر مواد غذایی نشود.
فوق تخصص اطفال و کودکان درباره دلایل افزایش چاقی در میان ایرانیها به ویژه کودکان گفت: آنچه این روزها باعث گسترش چاقی در جامعه شده بیتحرکی و استفاده از حجم زیاد و بیکیفیت غذا به ویژه فست فودها است که این موضوع باعث اختلال در سوخت و ساز میشود به شکلی که حجم غذای معمولی نیز منجر به چاقی میشود.
امیرمقدم بیان داشت: اضافه وزن و چاقی، یکی از مشکلات در حال گسترش در سراسر دنیاست. اضافه وزن و چاقی در دوره کودکی بسیار مهم است زیرا یکی از عوامل خطر، افزایش مشکل مهم اجتماعی یعنی ابتلا به چاقی و بیماریهای مزمن در بزرگسالی است. رشد روز افزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به طور عمده زاییده محیط چاق کننده مدرن امروزی است.
فوق تخصص اطفال و کودکان یکی از مهمترین یافتههای مطالعات در خصوص بازیهای رایانهای و عادات تغذیه افراد به ویژه کودکان را نوع مواد خوراکی کودکان هنگام بازی دانست و افزود: مطالعات میدانی محققین نشان دادهاند که در زمان بازی با رایانه و یا تماشای تلویزیون به مدت دو ساعت یا بیشتر، مصرف میان وعدههای شور و چرب به طور قابل توجهی افزایش مییابد. چنین مواد غذایی، عوارض مختلف کوتاه مدت و دراز مدت بر سلامت جسمی دارند که از جمله آنها میتوان به ابتلاء به آسم و افزایش چربی خون یا افزایش فشارخون اشاره کرد.
وی در پایان با بیان اینکه بیتحرکی نیز عامل اصلی چاقی در ایران است، تاکید کرد: اگر کسی تحرک کافی داشته باشد و فعالیتهای ورزشی انجام دهد. سوخت و ساز در بدن بیشتر میشود به صورتی که مقدار غذای معمولی برای وی کافی است.