این رسانه عراقی می افزاید: بر کسی پوشیده نیست که اوضاع شهرها و استان هایی که حدود یکسال و اندی قبل، تحت اشغال داعش قرار گرفتند اسفبار است و قابل مقایسه با اوضاع انسانی در هیچ نقطه دیگری نیست.اوضاع در مناطق تحت اشغال داعش همانند کشورهای عقب مانده و بدوی است.
انواع ظلم و جور علیه آنها صورت می گیرد و آنها به شدت سرکوب می شوند و در معرض محرومیت و گرسنگی قرار گرفتند.یورش داعش سبب آواره شدن بیش از سه میلیون عراقی شد.این افراد خانه و کاشانه خود را رها کردند تا از شر شرارت های تکفیری ها نجات یابند.
این آوارگان که در اردوگاه های موقت در شرایط طاقت فرسایی به سر می برند بیش از دیگران از پیروزی های نیروهای عراقی علیه داعش خوشحال هستند.آنها با مشاهده پیروزی های کوبنده نیروهای مردمی در تکریت، بیجی و الشرقاط و الرمادی و دیگر شهرها خود را در آستانه بازگشت به خانه و کاشانه شان می بینند.
روزنامه الشرق می نویسد: این پیروزیها آغازی بر شکست داعش در موصل که کانون و مرکز تجمع سرکرده های داعش است محسوب می شود.در حال حاضر با توجه به ضربات مهلکی که داعشی ها در مناطق مختلف از سوی نیروهای امنیتی و مردمی عشایری متحمل شده اند، فرماندهان نظامی و میدانی به دنبال آماده شدن برای عملیات آزاد سازی موصل هستند تا آن را از لوث تروریست های تکفیری پاک کنند.
پیروزی های نیروهای مردمی و امنیتی عراق به فرار بسیاری از داعشی از صحنه جنگ و رفتن آنها به مناطق امن تر منجر شده است اما سرکرده های داعش، اقدام به اعدام فراریان می کنند.گورهای جمعی کشف شده گواه این مدعاست.
اما اینکه برخی از سیاستمداران مدعی عدم جدیت دولت عراق برای آزادسازی موصل می شوند با واقعیت های مربوط به آمادگی وزارت دفاع مغایرت دارد. وزارت دفاع عراق از آمادگی بیش از 50 هزار نیروی ارتش عراق برای مشارکت در عملیات آزاد سازی موصل خبر داده اند و این رقم کمی نیست.این تنها آمار وزارت دفاع عراق است که باید به آن هزاران نفر از عشایر نینوا که آماده جنگ علیه داعش هستند نیز افزود. همچنین باید نیروهای پلیس و مردمی نیز به حساب آورد.
این رسانه عراقی در پایان می نویسد: نبرد موصل از اهمیت سرنوشتسازی برخوردار خواهد بود زیرا پایانی بر تروریسم در عراق خواهد بود. این عملیات دشواری است و باید جان غیرنظامیان حفظ شود. داعشیها که تاریخ مصرف خود را تمام شده میدانند از هیچ اقدامی دریغ نخواهند کرد.