وی ادامه داد: کتابهایی تاکنون در این زمینه به چاپ رسیده است که یکی از شاخصترین این آثار کتاب «یاد مانا» اثر علیرضا کمری است. اما همه این منابع در سالها پیش به چاپ رسیده است. امروز در دهه 90 حوزه خاطره نویسی وارد مرحلهای نو شده و متناسب با آثار منتشره ابعاد جدیدی یافته است که نیاز به تحلیل و بازنگری دارد.
رامهرمزی تصریح کرد: با توجه به این نیاز علمی و ادبی شورای خاطره متشکل مسعود امیرخانی، محسن شاهرضایی، مهدی فروغی، گلعلی بابایی، سید رضا میربابا و بنده از آقای کمری درخواست کرد که طی 15 جلسه در قالب جلسات پرسش و پاسخ به سوالات اساسی و کلیدی پاسخ دهد، طی چند جلسه کارشناسی، موضوعات احصاء و تفکیک شد و به رویت و تایید وی رسید.
این نویسنده دفاع مقدس افزود: سوالات مربوط به هر جلسه مورد کارشناسی قرار میگرفت و نظر دوستانی که به شکل عملیاتی در این حوزه مشغول بکار هستند، جمعآوری و همراه با پرسشهای نهایی به آقای کمری تحویل داده میشد. علیرضا کمری در عین احاطه و اشراف علمی به موضوعات، بطور جدی به مطالعه و بررسی مجدد مسائل میپرداخت و هیچ گاه خود را بینیاز از تفکر و دقت نظر مجدد نمیدید و با صبر و حوصله و دقت به سوالات پاسخ میداد.
وی گفت: متن پیاده شده 15 جلسه پرسش و پاسخ در مرحله بازبینی نهایی در اختیار آقای کمری قرار گرفت و هماینک در مرحله نهایی برای انتشار با عنوان «پرسمان یاد» قرار دارد. با چاپ این کتاب بخشی از موضوعات و مسائل مهم حوزه خاطره نویسی به دست آمده در این مجال که در قالب پرسش و پاسخ قابل تبیین و توضیح بود در اختیار علاقمندان قرارمیگیرد.
رامهرمزی افزود: بدون شک این کتاب جامع همه موضوعات نخواهد بود و هر بخش و هر پاسخ امکان توسعه معنایی و مفهومی خواهد داشت اما هدف، پاسخگویی به نیاز موجود علاقهمندان و استفاده از علم و دانش اساتیدی است که سالها با صبر و بردباری و تلاش به جمعآوری این دانش پرداختهاند.