خبرهای داغ:
نیویورک تایمز:

افزایش اشتهای سرکوبگری نظام «السیسی»

یک روزنامه آمریکایی با اشاره به تداوم بازداشت اجبار غیرنظامیان از جمله فعالان مصری و روزنامه نگاران و محاکمه آنها در دادگاههای نظامی این کشور نوشت که اشتهای سرکوبگری نظام «السیسی» در حال افزایش است.
کد خبر: ۸۵۹۲۵۵۴
|
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، روزنامه نیویورک تایمز در سرمقاله خود اقدام دستگاههای امنیتی مصر مبنی بر احضار «حسام بهجت» روزنامه نگار و فعال مصری به سازمان اطلاعات جنگی در قاهره را محکوم کرد.

به نوشته نیویورک تایمز، این فعال مصری شب اول را در بازداشت سپری کرد و سپس به موکل وی خبر دادند که او چهار روز دیگر در زندان خواهد ماند تا به دلیل انتشار اطلاعاتی که امنیت ملی این کشور را تهدید کرده است، محاکمه شود.

این روزنامه همچنین تاکید کرد که بازداشت اجباری غیرنظامیان در مصر و محاکمه آنها در دادگاههای نظامی طی سالهای اخیر به اقدامی روتین تبدیل شده است و نظام مصر هر اعتراضی را به بهانه مبارزه با تروریسم سرکوب می کند.

اشتهای نظام السیسی برای سرکوبگری در حال افزایش است

به نوشته این روزنامه، بازداشت حسام بهجت و امکان محاکمه وی در دادگاه نظامی نگران کننده است و این اقدامات نشان می دهد که اشتهای نظام السیسی برای سرکوبگری و عدم انتقاد پذیری رو به افزایش است.

نیویورک تایمز همچنین به بازداشت «صالح دیاب» مؤسس و صاحب امتیاز روزنامه المصری الیوم به دلیل انتشار گزارشی در این روزنامه در انتقاد از نظام مصر اشاره کرد و نوشت: بازداشت دیاب نشانه ای دیگر از افزایش سرکوبگری نظام مصر است.

این روزنامه در بخش دیگری از این سرمقاله از دولت اوباما به دلیل کوتاهی در اتخاذ اقداماتی که بتواند از هیمنه نظام السیسی جلوگیری کند انتقاد کرد و افزود: با وجود دلایلی روشن که ثابت می کند نیروهای نظامی مصر حقوق بشر را نقض می کنند و به دلیل مصونیتی که دارند این اقدام آنها قابل پیگرد نیست، اما کنگره آمریکا تصمیم گرفته که کمکهای نظامی خود به این کشور را که به  مبلغ 1.3 میلیارد دلار در سال میرسد ادامه دهد.

به نوشته نیویورک تایمز، دولت اوباما و برخی از دولتهای غربی تلاش کردند که نظام مصر را متوجه لزوم حمایت از آزادی های فردی کنند، اما این شیوه هیچ فایده ای نداشته است.

این روزنامه همچنین به نیاز شدید مصر به کمکهای خارجی و عدم آمادگی این کشور برای از دست دادن روابط نظامی خود با آمریکا اشاره کرد و در این زمینه خواستار استفاده از تجارت و همکاری نظامی به عنوان برگه فشاری به نظام مصر برای مجبور کردن آن به احترام به حق آزادی بیان شد.

از زمان عزل مرسی از قدرت، نیروهای پلیس و ارتش این کشور دست‌کم 1400 تظاهر کننده طرفدار مرسی را کشته و بیش از 15 هزار اسلامگرا را سرکوب و زندانی کرده‌اند.

تاکنون صدها تن از هواداران مرسی در پرونده‌های گروهی به اعدام محکوم شده‌اند و سازمان ملل متحد نیز این احکام را «بی‌سابقه در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.

سازمان‌‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر هم دولت السیسی را، سرکوبگر‌تر از رژیم مبارک دانسته‌اند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار